Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
225px-CasablancaPoster-Gold.jpg

Casablanca (1942) - IMDb

beklentimin altinda kaldi bu. "gelmis gecmis en iyi filmler" listelerinde hep zirvelerde oldugunu görüp merak etmistim.
hicbir sekilde sarmayan basit bir ask hikayesi ve fazlasiyla karikatürize islenmis karakterlerden baska birsey kalmadi aklimda bittikten sonra.

poster.jpg

What We Do in the Shadows (2014) - IMDb

Filmin konusunu okuyunca pek hosuma gidecegini dusunmemistim ama guzel filmmis. Kisaca ev arkadasi uc beceriksiz vampirin gunumuzude adapte olurken yasadiklari problemleri anlatan bir komedi filmi.

Son düzenleme:
large_lM1EaWdIdwfSxG50HinOLGmXLih.jpg

Imdb Gran Torino

Çok önceden seyrettiğim ve başarılı bulduğum film bu aralar film kıtlığı yaşayan arkadaşlara bir seçenek olabilir.

Bilimsel olarak tanrı'nın olmadığını savunan bir bilim adamının bambaşka bir sonuçla karşılaşması.

Konu sağlam, oyunculuklar sağlam, biraz ağır ilerliyor fakat o ağırlık sizi daha da içine çekiyor. Aldığı puanın az olduğunu düşündüğüm güzel bir film.

Son düzenleme:
225px-CasablancaPoster-Gold.jpg

Casablanca (1942) - IMDb

beklentimin altinda kaldi bu. "gelmis gecmis en iyi filmler" listelerinde hep zirvelerde oldugunu görüp merak etmistim.
hicbir sekilde sarmayan basit bir ask hikayesi ve fazlasiyla karikatürize islenmis karakterlerden baska birsey kalmadi aklimda bittikten sonra.

Casablanca'yı konsept alan bir kara komedi...Woody Allen'ın filmlerinden hoşlanıyorsan ki Hannah ve Kızkardeşleri'ni beğenmiştin,kesinlikle öneririm :

Woody Allen diyince gecen Everything You Wanted to Know About Sex'i izledim de ne acayip filmdi yav. Sacma sapan gibi ama bi de tatli izlettiriyor kendini :D

Bu arada gecen hafta izlediklerimden Imitation Game'i baya baya begendim. Sahane filmmis.

Muzede bir gecenin 3. Sunu adet yerini bulsun diye izledim. Baya vasat olmus ilk ikisindeki eglence de yok.

Lego Movie basi iyiydi modern toplum atiflari falan. Sonu mukemmel olmus yani harikulade. Ortasi yani yaklasik 55-60 dk lik kismi bitse de gitsek tadinda.

Birdman. Sevmedim, sevemedim. Bi türlü beğenemedim ben bu filmi yaa...

PK

Mükemmel..Sadece mükemmel. Zaten süresi uzun oldugu icin belki gereksiz birkac sahne vardi (ozellikle son sahne olmasa iyiydi) bunun disinda guldurdu, aglatti, dusundurdu.

Isin aşk kisminda biraz eski Turk filmi havasi yok da degildi ama bunu olumlu birsey olarak soyluyorum :D

PK

Mükemmel..Sadece mükemmel. Zaten süresi uzun oldugu icin belki gereksiz birkac sahne vardi (ozellikle son sahne olmasa iyiydi) bunun disinda guldurdu, aglatti, dusundurdu.

Isin aşk kisminda biraz eski Turk filmi havasi yok da degildi ama bunu olumlu birsey olarak soyluyorum :D
Fazla söze gerek yok cidden muazzamdı abi yalnız o son sahne 2. filme bir göz kırpma olarak algılanamaz mı?Olsa hoş olur sanki başka bir tabuya başka bir gözle bakmak ilgi çekici.

Fazla söze gerek yok cidden muazzamdı abi yalnız o son sahne 2. filme bir göz kırpma olarak algılanamaz mı?Olsa hoş olur sanki başka bir tabuya başka bir gözle bakmak ilgi çekici.
Gerek yok ki 2. Filmi istersen yaparsin. Gozyaslari selale olmusken "kiyafetleri dans eden arabalardan aliyoruz" muhabbeti ile guldurmesi belki biraz babam ve oglumdaki aglatirken guldurme sekanslarini hatirlatti ama duygular zirvedeyken biraksa daha tatliydi.

Bir de zaten film sadece varolan tanri ve insanlarin yarattigi ticari tanri figuru uzerine degil, paradan tut, cinsellige kadar pek cok noktaya dokunuyor ayrica ikinci bir film manasiz olur.

Cinsellik demisken o kisim cok hostu hakikaten.

Insanlar para dusurunce benim benim diyor ama prezervatif dusurunce benim degil diyor.

Sevismek ozel bir durumdur.

Nasil yani?

Ortaya cikip ben sevisiyorum diyemezsin.

Dugun yaparken tum sehrin onunde biz bugun sevisecegiz diyorsunuz ama?

Klavyeye geçmişken aklımda kalan bir iki şeyi daha yazayım.

Para mesela. PK bakıyor ve insanlar yaşlı bir adamın fotoğrafı olan kağıtları verince yemek alıyorlar. Bunun üzerine gidip tüm Gandhi resimlerini topluyor ama anlıyor ki sadece belli tip bir resim yemek almaya yarıyor.

Paranın somut olarak bir değeri yok. Değersiz bir şeyi bir formata sokup buna kafadan bir değer belirleyip sonra da bunun için sürekli bir çaba vermek ancak insan ırkının aklına gelirdi gerçekten orası hoşuma gitti.

Bir de tabii son kısımlarda, kel eleman, dinimize laf atıyorsun, tanrımızı koruyacağız muhabbeti yaparken PK'in çıkıp, dünya şu kadarcık gezegen ondan milyarlarca var dışarıda, sen ufacık gezegenin ufacık şehrinde ufacık bir sokakta oturmuş, tüm bunları yaratanı koruyacağım diyorsun. Onun senin korumana mı ihtiyacı var kısmı çok hoştu.

Bir de valla ne yalan söyleyeyim o kel adam bana feci biçimde Nihat Hatipoğlu'nu hatırlattı :D :D

Bir de tamamen ilgisiz olarak en son kısımda kız, gerçek aşk muhabbeti yaparken Doctor Who'dan bir Rory, Amelia diyalogu geldi aklıma çok benzerdi. Spoil olacak neyse çok önemli değil.

O değil başroldeki kız da çok tatlıydı bence kedi gibi kızdı :)

3 kere editledim aynı mesajı yalama oldu son eklemeyi de buraya yapayım.

En güldüğüm yer de, önce Hint tanrısına yemek sundu, sonra başka yeri deneyeyim diye tuttu kiliseye girdi İsa heykeline hindistan cevizi kırdı kovaladılar. Baktı orada şarap sunuyorlar. Haa tanrı şarap istiyor artık diye gitti şarap aldı (ki onu aldığı kısma apayrı güldüm parayı buluşu yani) iki şişe şarabı alıp camiiye gitti bu defa :D

tabii komik olduğu kadar anlamlıydı orası da var. PK'in dediği gibi "bir tanrı var ben demiyorum ki iki tane var" ama bir tanrı bu kadar ilgisiz şeyler isteyebilir mi herkesten. Wrong number.

Eraser_%28movie_poster%29.jpg

L'effaceur (1996) - IMDb

baya kötüydü yav. hele bir parasütle atlama sahnesi varki sinema tarihinin en salak sacma sahnesi bile olabilir:D reyiz de masallah hic secici degilmis 90'larda. ne kadar klişe film varsa oynamis.

hala Star Wars yok ama tuhaf tuhaf filmlere devam mı :D

tirt bir film olacagini zaten bekliyordum, maksat filmografiyi tamamlamak biliyorsun adami t2'den beri severim;)

ya star wars iyi hos da komple 1 haftayi ayirmam lazim. pespese izlemek istiyorum hepsini.

QR0Plk.jpg

izleyin izlettirin gencler
gercek sinema budur
nolan :bid: :bid: :bid: :bid: :bid:

sinemadan sonra bugün de evimde izledim bu basyapiti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt