Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Unbroken-846251381-large.jpg

Çok iyi flim.Gerçek bir hikaye olması flimi dahada anlamlı kılmış.İzlerken flimin isminin neden boyun eğmez oldugunu anlıyorsunuz.

Birkaç bilim kurgu filmi önereyim eskilerden tavsiye niteliğinde.

The Abyss (1989)

Film Hakkında : Soğuk Savaş dönemi sırasında bir Amerikan nükleer denizaltısı bilinmeyen bir düşmanın saldırısına uğrar ve deniz tabanına oturur. Amerikan donanması yakınlardaki bir petrol istasyonunun çalışanlarından olayın sebebini araştırmalarını ister ve onlara destek olarak bir özel tim ve yüksek teknolojiyle donatılmış bir araştırma denizaltısı gönderir. Elde ettikleri veriler ve tesbitleri sonucunda takım 'kaza'nın sebebinin dünya dışı varlıkların saldırısı olabileceği yargısına varır, fakat araştırmalarında ilerleyebilmek için 'Abyss' adı verilen derin sualtı kanyonuna girmek zorundalardır.

Değerlendirmem : "Unidentified Flying Object" kavramını "Unidentified Diving Object" olarak yorumlayan ve bilim kurguda çığır açmış, verdiği subminal mesajlarla salt sektöre enjekte olmama özelliğini de barındıran Cameron'ın özgün senaryolu şahaserlerinden biri.1989 yapımı olmasına rağmen bugün bile zamanın ötesinde bir film olduğu noktasını vurgulamak gerek. Nitekim bazı tanımlanamayan şeylerin, sadece gökyüzünde olabileceği görüşünü klişeye çeviriyor. Zaman olarak 2,5 saate yakın olsa da hem senaryosu hem de yarattığı sualtı gerilimli atmosferle hiç sıkmıyor.Deniz-dalga efektlerinden öte,özellikle filmin sonunda Soğuk Savaş'a eleştiriden de geri kalmaması takdir kazanıyor.Bugünlerde böyle filmlerin yapılamaması hakikaten acınası.

when you look long into an abyss
the abyss also looks into you

F. Nietzsche

8,2 / 10

Çoğu kişi izlemiştir, izlemeyenler kesin izlesin :

Twelve Monkeys (1995)

Film Hakkında : Dünyada insanlığın yok olmasına yetecek derecede tehlikeli olan bir virüs yaklaşık beş milyar kişinin ölümüne yol açmıştır. Geriye kalan az sayıdaki insan yer altlarına kurdukları barınaklarda yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Bu esnada virüsün yok olması için bir çözüm yolu bulan insanlar, zamanda geriye gidebilecekleri bir zaman makinesi yaparlar. İlk test sürüşü içinse eski bir mahkum olan James Cole gönüllü olur. James kendisini yedi yıl geride, bir akıl hastanesinde bulur. Akıl hastanesi gibi bir ortamda gelecekten geldiğini ve misyonunu anlattığında ise gerçek anlamda akıl hastası etiketi yemesine neden olur.

12 Maymun, zamanda yolculuk temalı filmlerin arasında en önemli olanlardan biri. Terry Gilliam imzalı filmin başrollerinde Bruce Willis ve Brad Pitt gibi ünlü isimler var.

Değerlendirmem : Aslı 1962 Fransız bir kısa filmi olan La Jette...Lakin birebir kopyası olmadığını da belirtmek gerek. Burada daha politik ve karabasan üslup takınılmıştır. Kıyamet sonrası dünyanın halini geçmişe de atıf yaparak anlatır,fakat hiçbir görsel efekt kullanmaz. O yüzden dikkatle irdelemek gerek...Kökeninde insanların doğal döngüyü,nasıl bir kıyamet döngüsüne döndürebileceğinin ve geleceği görmenin o kadar da iyi olmayabileceğinin altı çiziliyor.Terry Gilliam her zaman olduğu gibi bu filmde de anlatmak istediğini apaçık anlatmıyor. Aynı durum The Fisher King'de de mevcuttu. Bruce Willis hakikaten bu filmin kilit başrol oyuncusu olup, harika bir oyunculuk çıkarsa da Brad Pitt'in de parladığı aşikar... 8 / 10

Invasion of The Body Snatcher (1978)

Film Hakkında : Araştırmacı Elizabeth Driscoll, son zamanlarda gökyüzünden yağmakta olan çiçek sporlarından birini alıp incelemek üzerine evine getirir. Kısa bir süre sonra erkek arkadaşı Geoffrey'in bir anda tuhaflaşmasına ve mesafeli tavırlarına tanık olur. Bu değişimin ciddiyetinin boyutlarını keşfetmekte olan kadın iş arkadaşı Matthew Bannel'a gider ve birlikte durumu araştırmaya başlarlar. Ortaya çıkan sonuç ise ürkütücü olur.

Gökyüzünden yağan sporlar, uzaydan gelmekte olan bir istilacı bitki türünün örnekleridir. Şehri kurtarmak ise Elizabeth ve arkadaşlarına düşmüştür.

1956 tarihli klasiğin bu tekrar çevrimi, oyuncu kadrosunda Donald Sutherland ve Jeff Goldblum gibi önemli isimleri barındırıyor.

Değerlendirmem : Şimdi bunun 2 versiyonu var. Ben 1978 versiyonunu izlediğimden 1956'daki orjinali hakkında yorum yapamayacağım ki 1956 versiyonu daha iyi diyorlar. Nitekim ben de orjinal sevdiğimden filmi biraz önyargıyla izlemiştim. İlk 1 saati hemen hemen araştırma,gözlem ve gizem şeklinde geçiyor. Daha sonrasında koşuşturmaca,gerilim vb. olaylar peşi sıra geliyor. Oyunculuklar yönünden Donald Sutherland iyi diyebilirim;Jeff Goldblum yine Bruce Willis-Mel Gibson karışımı uçuk-kaçık umursamaz bir rolde. Aslında çok klasik olan uzaylı temasını değişik bir tarzda ele alan bir film...Arka planda biraz da kalabalık içinde yalnızlık teması işleniyor gibi gelmişti bana... Sonu çok çarpıcı,ürpertici bir biçimde bitiyor ayrıca...7,5 / 10

Bana Masal Anlatma: Güzel olduğu söylenen bi film için baya sıradan ve sıkıcıydı. 3-5 defa gulumsemisimdir tabi ama genel olarak bekledigimden daha absürt, senaryo açısından da oldukça yetersiz buldum. Oyunculuklar konusunda yorum yapabilecek biri sayilmam pek aslında ama onu da begenemedim.
5.5/10

Unutursam Fısılda: Gayet güzeldi. Şarkılar oldukça hoş ve keyifliydi. Senaryo müthiş değil ama izlettirecek kadar yeterli. Oyunculuklar iyiydi genel anlamda.
7/10

iN5i

John Wick'i çok beğendim. Hiç sikmayan tam bir aksiyon.

Benim gelecek yil bekledigim iki kac tane Marvel yapim mi Deadpool ve avatarim olan Gambit.:)

Kızıl Ekimi izledim.Çok hoşuma gitti. Sean Connery harika bir oyunculuk çıkartmış.

3sGwecs.jpg

John Wick (2014) - IMDb

Keanu Reeves'in dönüşüne de bu film yakışırdı. Harika bir oyunculuk sergilemiş Keanu Reeves. Bir aksiyon filminden beklenen herşey vardı filmde. Ayrıca yönetmenin şehrin güzelliklerini mükemmel yansıtması da filmin ektra güzellliklerindendi. Bunun yanında oyunculuklara bakarak senaryo biraz basit kaçmış sanki. Onun dışında harika bir intikam filmi.

Filmin sonuna bakarsak muhtemelen devam filmi gelecek. Bekliyoruz efenim.. :)

Puanım: 8.0/10 :ka21:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt