İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

88021443-5BCE-4396-90DB-12718FD5B8CC.jpeg

michael caine'in genclik hallerini izledigimiz 1971 yapimi suc filmi. hikaye olarak modasi gecmis demeyelim ama yasini belli ediyor diyelim. filmi daha cok ana karakterin karizmasi tasiyor. dirty harry veya serpico'nun ingiliz muadili gibi. dolayisiyla daha klas ve daha mizahi.

bunun bir de remake'i varmis. izlemedim ama carter rolunu sylvester stallone'ye vermekle biraz ayip etmisler.

izleyecek film bulamıyorum. the last duel izlemek istiyorum ekşide çok beğenmişler ama imdb puanı hayli düşük (kadro ve konuya göre)

ekşide the northmanide beğenmişler ama çöp çıktı benim için. izlenir mi beyler bayanlar?
last duel'i ben de hic begenmemistim. cok yapay gelmisti. karakterler sovalyeden cok punkciya benziyor. diyaloglar kesinlikle o donemin degil. ozellikle mi yapmislar bilmiyorum ama hem dis mekan hem ic mekan isiklarinda da bir tuhaflik var.

film rasomon tarzi yani ayni hikaye farkli kisilerin bakis acisindan uc kere anlatiliyor ama hikayelerden bir tanesi cok one ciktigi icin o etkiyi de veremiyor. diger iki hikayeyi bosuna izlediniz gibi olmus. sure de uzun olunca acayip bayiyor.

tabi yine zevk meselesidir belki begenirsin. zira northmani begenmistim ben mesela.

Bu hafta Trt 2'de cok guzel filmler var. Biri Dunkirk olmak uzere 2 tane 2. Dunya savasi filmi.

The Last Duel(2021)

Orta çağı 1300'lü yılları iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir film. 3 farklı gözden 3 farklı şekilde bir olayı anlatış şekli var. Bir olay 2 saat boyunca 3 kez tekrarla anlatılıyor ve sıkılmıyorsunuz. Film ilerledikçe sizi içinize çekiyor. Bu yüzden bu film olmuş diyorum.

Son duello sahnesi ise mükemmeldi. IMDb puanı the northmandan düşük ama ondan kat kat daha iyi bir film 7.8/10

Marguerite'in gözünden ayakkabının ayaktan çıkış şekli (Le Gris'e karşı direnirken) ile Le Gris'in gözünden (Marguerite'in kendi çıkarması) ayaktan çıkış şekli garip hissettirdi beni.

Ayrıca tek merak ettiğim konu kayınvalidenin evden kaçtıktan sonra olayın gerçekleşmesi. Bunla ilgili hiç bilgi yok filmde

last duel'i ben de hic begenmemistim. cok yapay gelmisti. karakterler sovalyeden cok punkciya benziyor. diyaloglar kesinlikle o donemin degil. ozellikle mi yapmislar bilmiyorum ama hem dis mekan hem ic mekan isiklarinda da bir tuhaflik var.

film rasomon tarzi yani ayni hikaye farkli kisilerin bakis acisindan uc kere anlatiliyor ama hikayelerden bir tanesi cok one ciktigi icin o etkiyi de veremiyor. diger iki hikayeyi bosuna izlediniz gibi olmus. sure de uzun olunca acayip bayiyor.

tabi yine zevk meselesidir belki begenirsin. zira northmani begenmistim ben mesela.
bende tam tersi the northmanı izlerken acayip sıkıldım

Termintör 2 filminin ilk Türkçe dublajlısını bulamadım bir türlü. Yapılan 2.ci dublajda Sarah Conor o ses tonuyla kulak tırmalıyor resmen.

images-35.webp

Komedi mi izliyorum mafya filmi mi anlayamadım. Bu tür filmlerde verilmesi gereken ağır havayı sağlayamamışlar. Güzel karı da yoktu. Kısacası tırt...

Yine aldatmanın, ihanetin ele alındığı bir Zeki Demirkubuz filmi. Taner Birsel oyunculuğuyla filmi tek başına sürüklemiş. 6.5/10

Sanırım Zeki Demirkubuz'un en yüksek bütçeli filmi olabilir. Nahid Sırrı Örik'in Kıskanmak isimli romanından uyarlama bir film. 1930'lu yılların atmosferi filmde güzel yansıtılmış. Renk kullanımı ve sinematografi harikaydı. Görüntü yönetmeninin Emre Erkmen olmasının etkisi. Nergis Öztürk ve Serhat Tutumluer'in oyunculukları iyiydi ancak Berrak Tüzünataç'ın oyunculuğu çiğ kalmış. 7/10

Ferit Karol isimi genç bir yönetmen tarafından çekilmiş, kendisinin de ilk uzun metraj filmi. Antalya Film Festivali’nden 'En İyi İlk Film' ödülü kazanmış. Geçim sıkıntısı, borç gibi konuların tema olarak alındığı filmde Murat Kılıç ve Gülçin Kültür Şahin oldukça başarılı oyunculuklar sergilemiş. 7/10

The Last Duel(2021)

Orta çağı 1300'lü yılları iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir film. 3 farklı gözden 3 farklı şekilde bir olayı anlatış şekli var. Bir olay 2 saat boyunca 3 kez tekrarla anlatılıyor ve sıkılmıyorsunuz. Film ilerledikçe sizi içinize çekiyor. Bu yüzden bu film olmuş diyorum.

Son duello sahnesi ise mükemmeldi. IMDb puanı the northmandan düşük ama ondan kat kat daha iyi bir film 7.8/10

Marguerite'in gözünden ayakkabının ayaktan çıkış şekli (Le Gris'e karşı direnirken) ile Le Gris'in gözünden (Marguerite'in kendi çıkarması) ayaktan çıkış şekli garip hissettirdi beni.

Ayrıca tek merak ettiğim konu kayınvalidenin evden kaçtıktan sonra olayın gerçekleşmesi. Bunla ilgili hiç bilgi yok filmde

bende tam tersi the northmanı izlerken acayip sıkıldım

Last Duel oldukça ilginç bir filmdi.

Hatun kişisi iki dangalağa ayar verdi gibi geldi bana ama net bir şey de söylemek mümkün değil film hakkında. Ben hüküm veremedim.

Netflixe sanırım takıntı temalı 10 tane film vardır.
Fazla beklentiniz olmasın hele ki son kısımda epey sacmalamislar ama türü sevenler icin bir şekilde kendini izlettiriyor..
Aynı türdeki Obsessed(2009) çok daha kaliteli bir yapım Beyonce ablamiz oynuyor..

images - 2022-06-09T071500.740.webp

Geri
Üst Alt