İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

The Elaphant Man
Çok çok özel bir filmdir. David Lynch başyapıtı İzlemeyenler varsa
Ekli dosyayı görüntüle 178982

nazarimda yeri ayridir . her yonden epik bir basyapit. *anthony ustadin jon donemi dolayli ~siyah beyaz ekran dan farrkli mizaci ile parildayip oyunculugu ile goz doldurmasi bir yana,, fil adam rolundeki *john hurt da ayni sekil harika oyunculuk cikarmisti *ozellikle agir zahmet gerektiren makyaj altinda...

en ilginc ve anlamli buldugum kirilma ani ; anthony ustad dr.treves rolunde; film ilerledikce karakter degisimi cok iyi bir matematige oturtulmus.
her ne kadar ustad david elinden yonetmenlik isi olarak ciksa da, filmin hikayesi , *kendisi dahil toplam * 3 kisi elinden cikma,, bu da script / senaryo olayinin zengin olmasina her detayin matematiginin ozenle yapilmasina ~her sahnenin ince nakis gibi islenmesine olanak saglamis - bu da *kanimca tipik *lynch filmlerine nazaran 'bu filme >*oscar yolu acmis... 8 dalda aday olmustu yayinlandigi donem.(1980)

velhasil ; filmin, hikayesi ozelinde, elestirisel baglamda anlatimini izleyene empati yonunde aktarmasi da dokunaklidir.
soundlari da kult klasik. mukemmeel secim. .

kult basyapit bir film olarak yeri her daim tepelerdedir kanimca.

ps;

*ustadin - kendi adima cok ozel buldugum 2 filminden biri *fil adam - digeri ise ; *the straight story filmi <=>

saygi ve selamlarimla

the game(1997)

akşam yemeğinin üzerine ailecek izledim. 3. ya da 4.izleyişim sanırım. gerçek bir baş yapıt...

the game(1997)

akşam yemeğinin üzerine ailecek izledim. 3. ya da 4.izleyişim sanırım. gerçek bir baş yapıt...
Bende çok severim. David Fincher'in en iyi filmlerinden biridir. Seven ve Dövüş Kulübü de çok iyidir ama bu başka benim için. Dantel gibi işlenmiş bir senaryo. Harika bir kurgu. Hatta aynı adlı bir kısa film çekmiştim. David Fincher'a duyduğum hayranlık ve saygıya ithafen adını Oyun koymuştum. Güzel Sanatlar da Yönetmenlik okurken.😀

Bende çok severim. David Fincher'in en iyi filmlerinden biridir. Seven ve Dövüş Kulübü de çok iyidir ama bu başka benim için. Dantel gibi işlenmiş bir senaryo. Harika bir kurgu. Hatta aynı adlı bir kısa film çekmiştim. David Fincher'a duyduğum hayranlık ve saygıya ithafen adını Oyun koymuştum. Güzel Sanatlar da Yönetmenlik okurken.😀
Yönetmen olabildin mi Hasan? Şimdi ne yapıyorsun?

Bekar insanların 45 gün içinde partner bulabilecekleri bir otele gönderildikleri, bulamayanların ise hayvana dönüştürüldüğü bir geleceği anlatan; kara mizahla harmanlanmış, distopik film. Özgün konusu ve senaryosuyla oldukça güzel bir yapım, izlerken epey keyif aldım. 7.5/10

White Dog - Beyaz köpek
konusu gercekten ilginc ve gercek hikayeden esinlenmis. Sadece siyahlara saldirnasi icin egitilkis Irkçı bir kopegin hikayesi. Film ABD'de filan yasaklanmis. Oyunculuklar bence cok iyi degildi ama kopek gayet iyi oynamis 😁
1982 yilinda cekilmis. Ilk defa duydum ve izledim

Yorgos Lanthimos'un en popüler filmlerinden biri olan Köpek Dişi filmi, çocuklarını dış dünyadan izole bir biçimde yetiştiren bir aileyi anlatıyor. Alegorik bir anlatım tarzına sahip, yer yer rahatsız edici sahnelere de sahip. 7/10

Lobster ve Dogtooth filmlerinden sonra büyük bir beklentiyle izlediğim ancak beklentimin oldukça altında kalan bir filmdi. 5.5/10

Bullet Train, beklentimizi fazlasıyla karşıladı. Eğlence, aksiyon sevenler kaçırmasın. David Leitch yine izlemesi keyifli, eğlenceli bir film yapmış. Fragmanı izledikten sonra ne umuyorsanız, ne bekliyorsanız hepsini karşılayacaktır. İyi seyirler ♥

İranlı yönetmen Asghar Farhadi'ye 2016 senesinde 'En İyi Uluslararası Film Akademi Ödülü' kazandıran film; evli bir çiftin hikayesine odaklanıyor. Yeni taşındıkları evde saldırıya uğrayan karısının intikamını almak isteyen bir koca ve başlarına gelen olaylar anlatılmakta. Diğer filmlerinde olduğu gibi bu filmde de orta sınıf bir aile üzerinden İran'daki toplum yapısı ve ahlak anlayışı irdelenmiş. Oyunculuklar oldukça başarılıydı, özellikle de Shahab Hosseini mükemmel bir oyunculuk sergilemiş. Diğer izlediğim Farhadi filmlerinde de tam bir karakter oyunculuğu sergilemişti. 7.5/10

Geri
Üst Alt