İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

@Halit Bozkurt , sevgili halit , - found footage *tur'e uzak degilsen,
blair cadisi ile beraber tepe 3 filmim den biridir *tur baglaminda
<->
troll hunter (2010) .

son yillarda bu turde en keyif aldigim ise ; as above so below filmidir .

nacizane dusuncem , genel korku janra filmleri , ozellikle gece izlemesi daha keyifli -bence- .

saygi ve selamlar .
Üstad korku filmlerine çok uzağım:) Ellerine sağlık.

@Halit Bozkurt , sevgili halit , - found footage *tur'e uzak degilsen,
blair cadisi ile beraber tepe 3 filmim den biridir *tur baglaminda
<->
troll hunter (2010) .

son yillarda bu turde en keyif aldigim ise ; as above so below filmidir .

nacizane dusuncem , genel korku janra filmleri , ozellikle gece izlemesi daha keyifli -bence- .

saygi ve selamlar .

Orjinal "The Blair Witch Project" 1999 yapımı olan. O dönem yalan ama başarılı bir PR ile yaşanmış bir olay olarak lanse edilmek suretiyle merak uyandırmıştı. Ben de sinemada izlemiş ve beğenmiştim. Yanımdaki arkadaş korkudan çeşitli şekillere girmiş, filmi zar zor bitirmişti. Bende epey gerildiğimi hatırlıyorum.

Malesef 2016 yılında hiçte lüzumu yokken bir remake i çekildi. 2000 yılındaki lüzumsuz devam filmi gibi o da gayet vasattı.

Senin tavsiye ettiğinin orjinal olan 1999 yapımı olduğunu tahmin ettiğim için altını çizeyim istedim. Yanlışlıkla remake olanı izleyip vakit kaybetmesinler.

Orjinal "The Blair Witch Project" 1999 yapımı olan. O dönem yalan ama başarılı bir PR ile yaşanmış bir olay olarak lanse edilmek suretiyle merak uyandırmıştı. Ben de sinemada izlemiş ve beğenmiştim. Yanımdaki arkadaş korkudan çeşitli şekillere girmiş, filmi zar zor bitirmişti. Bende epey gerildiğimi hatırlıyorum.

Malesef 2016 yılında hiçte lüzumu yokken bir remake i çekildi. 2000 yılındaki lüzumsuz devam filmi gibi o da gayet vasattı.

Senin tavsiye ettiğinin orjinal olan 1999 yapımı olduğunu tahmin ettiğim için altını çizeyim istedim. Yanlışlıkla remake olanı izleyip vakit kaybetmesinler.

aynen sevgili mert. orj olan dan bahsetmistim .
*turu(foundfootage) ozelinde ilk oldugundan bugun bile hype olur. begeni goreceli elbette.

bu *tur den arada ilginc olanlari da cikmiyor degil .
ingiliz,australya ,fransa bazli ,hatta ustte ekledigim norvec olani da begendigim iyi bir ornegidir .
australya olani en son izledigimdi, hafizam yaniltmiyorsa - hikaye yer altinda geciyordu .

gozlemledigim kadariyla,
genelde indie filmler bu turu sahneye cikariyordu . diger yandan ,son yillarda butceli islerden de yapilani oldu .

saygi ve selamlar .

aynen sevgili mert. orj olan dan bahsetmistim .
*turu(foundfootage) ozelinde ilk oldugundan bugun bile hype olur. begeni goreceli elbette.

bu *tur den arada ilginc olanlari da cikmiyor degil .
ingiliz,australya ,fransa bazli ,hatta ustte ekledigim norvec olani da begendigim iyi bir ornegidir .
australya olani en son izledigimdi, hafizam yaniltmiyorsa - hikaye yer altinda geciyordu .

gozlemledigim kadariyla,
genelde indie filmler bu turu sahneye cikariyordu . diger yandan ,son yillarda butceli islerden de yapilani oldu .

saygi ve selamlar .

Merhaba üstad, haklısın günümüz sinemasında bağımsız filmlerin festivallerde ödül alması dışında pek bir reklam şansı yok. Bu sebeple film ekibinin yalan beyana başvurarak yaptıkları reklam hoşgörüldü diyebiliriz. Lakin gerçek olduğunu sanıp bilet alarak sinemaya giden seyirci tarafında durum pek de öyle olmamıştı.

İşin garip tarafı bu "yalan" PR filmin çok daha etkili olmasına da vesile olmuştu. Bu tür filmlerin etkili olabilmesi için sinemada izlenmesinin elzem olduğunu da belirtmeliyim. Evinizde kısık sesle izlediğinizde bu genre özelinde bir tat almanız olası değil.

Bahsettiğin diğer film, Troll Hunter (2010) da aynı minvalde bir film olsa da gerek konusu gerekte Blair Cadısı PR ı sonrası sanorım kimseyi gerçek olabileceğine inandıramamıştır. Haliyle bahsettiğim o "gerçek olma" etkisinden uzak bir film olmasına rağmen Troll Hunter'da gayet başarılı bir filmdir. Bu türü sevenlere önerilebilecek en doğru iş diyebiliriz.

Son olarak footage veya found-footage stilinin çokta uzun ömürlü bir film stili olamayacağını ve miladının çoktan dolduğunu düşündüğümü de belirteyim. Bence yeterince denendi ve tüketildi. Fazla zorlamaya da lüzum olmadığı kanaatindeyim.
Bu türe nokta koyarken Found Footage Horror konumuza son bir tavsiye vererek bitireyim. REC (2007). Bu filmde bu iki türü sevenler için gayet iyi bir seçim:

Son düzenleme:
eyvallah o basliga yazacaktim editliyorum orda dursun

:hat:

tavsiye edilen diziyede bir göz atarim uygun zamanda renkdas

ulan düzenlenemiyormus vakit gecti galiba

Yok ona bakma. Konu başlığı linkini yollarken bi hata yapmış olmalıyım o mesajdaki diziyi bilmiyorum, tavsiye değil.

@Oguz Alp Akcay renkdaş.

Dizi tavsiyesi için benim önereceklerim:

Twin Peaks
Chernobyl
Breaking Bad
Firefly
Game of Thrones (son sezon hariç)
Sherlock
.
.
.
şeklinde gitmekte. Belki izlemediğin vardır diye offtopic olarak şeettim, affola.

IMG_6001.webp

birinci dunya savasi sirasinda dikiş atölyesinde çalışan bir kadinin bolca talihsizlik/çaresizlik/suç/felaket içeren hikayesi. oldukca karanlık bir film lakin sert hatta duygusuz anlatımı ve kullandigi sinema tekniği sebebiyle melodram havasi yok. daha cok korku masalı gibi diyebiliriz. cogu kisiye agır gelebilir ama sıkılmadan david lynch izleyen bunu cerez niyetine izler.

hayatimda bulundugum bu noktada sanki imdatima gelmis iki film, mutlaka izleyin.

1739015149481.webp

9/10

1739015196676.webp

8/10

ayrica hollywood amerikan filmlerden biktigisaniz ben gibi cok iyi bir kacamak

Son düzenleme:
gerilim korku 7/10

uzay filmi kalmadı diye bunu açayım dedim çöp suyu 4/10
event horizon ve sunshinedan ne araklarsak kardır diyip yapmışlar

meşhur kevin mitnick abimizin hayatını anlatan bir film biyografi diyemiyorum o kalitede değil çünkü 6/10

Last of Us 'ın ilk sahnesi (spoiler içermez dizi karakterleriyle ile ilgili )

dizi vs ama arada açar izlerim - çok çok iyi bir sahne şu.

Geri
Üst Alt