Jaka Lakovič Galatasaray’da

Cevap: Jaka Lakovič Galatasaray’da

hayırlı olsun.adamın isminde bile klaslık var ya.Jaka Lakovic:tiphat:

Gordon transferinden sonra ben kendi şutunu kendi yaratan, skorer bir 3 numara bekliyordum. Bir guard transferi daha süpriz oldu bu açıdan ancak sevindim. Yaşına, savunmasına fazla takılmıyorum zira Oktay Mahmudi bunu sahada dengeleyebilecek, idare edebilecek kalitede bir hoca. Bir 3 numara, bir de 5 numara transferi daha olacak deniliyor. 3 numara bu tranferden önceki beklentimin aksine daha savunmacı bir oyuncu gelebilir artık, 5 numaraya için ise iyi bir bütçe ayrıldığı konuşuluyor, oraya kesinlikle bir azman almalıyız. Sonuç olarak Lakovic gibi bir efsaneyi parçalının içinde görmek heyecan verici olacak.

Kaan Kural biliyor da Oktay hoca bilmiyor mu Lakovic'in savunma tarafını?Gordon, savunma yönü güçlü bir guard,demek ki Lakovic'e göre bazı ayarlamalar yapılacak ama sistemden de taviz vermez Oktay hoca.

Resmi olarak lockout geldiğine göre NBA free agencyden bile dolu adam toplayabilirdik. Gordon geldiği için alındı bana göre Lakoviç, zira zaten hücum gücümüz düşükken Gordon gibi savunması, sertliği ve atletizmiyle öne çıkan bir adam daha alınca bir tane skorer oyuncu almak lazımdı. Ama bu skoreri alırken de savunmadan feragat ettik.

Bence bu ikili yerine 1-2 numaralara daha uygun alternatifler alınabilirdi.

Kısmen katılıyorum. Sözleşmesi devam eden adamlardan transfer yapmazdım ancak ben. İhtiyacımız olan adamları sözleşmesi biten adamlardan dahi karşılardık. Bir tek işte Gordon gibi 1-2 oynayabilen defansif bir adam bulamazdık. Skorer bir guard ise her şekilde bulurduk.

Hayırlı olsun.Önemli transferler yapıyoruz.Bu sene kombinelere ilgi fazla olur umarım.Önemli maçları dışında da bu takıma destek verelim.Abdi İpekçi boş kalmasın...

2 yıllık imzalamış bir de. Kaç para koparacak bizden acaba? Var mı elinde bilgisi olan?

Kaan Kural biliyor da Oktay hoca bilmiyor mu Lakovic'in savunma tarafını?Gordon, savunma yönü güçlü bir guard,demek ki Lakovic'e göre bazı ayarlamalar yapılacak ama sistemden de taviz vermez Oktay hoca.

Gordon: 1.91

Lakovic: 1.85

Bu iki isim aynı anda sahada olursa, muhteşem bir boy dezavantajımız olacak.

Kaan Kural iyi yorumcu bence. Amigo gibi yorum yapmıyor ayrıca Galatasaraylı. Ama diğer taraftan da Oktay Mahmuti bu takımın antrenörü. Oda bile bile yanlış transfer yapmaz. Beklenti yükselince farklı sesler de geliyor.

Ama kilit isim Gordon. Çok iyi savunmacı ve bizim guardları çok rahatlatır. 3 guardımızın savunma yönünün iyi olmadığını söylemek mümkün.(Ender-Lakoviç-Tutku).. Gordon, Göksenin ve kalırsa Evren savunmadaki üstün oyunlarıyla bu açığı giderir.

Ama iyi bir 3 numara ve pivot şart. Onlar agresif olmalı.

Bence Lakovic çok iyi oldu,önemli bir eksiğimiz giderdik,maçın önemli anlarında sorumluluk alıp,öne geçtiğimiz zamanlarda da düşmeyi nispeten az yaşatacak bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Geçen sezon sıkıntıyı buradan çektik,yoksa çok mücadeleci ve maçı bırakmamak için her şeyi yapan bir takımımız vardı,hatta kapasitelerinin kat ve kat üzerine çıkan oyuncularımız,fakat saha içinde ne yapılacağına dair mental kontrol vasattı.

Bourousis aldık mı tamamdır ya da olursa tadından yenmez Schortsanitis ;)

Bence Lakovic çok iyi oldu,önemli bir eksiğimiz giderdik,maçın önemli anlarında sorumluluk alıp,öne geçtiğimiz zamanlarda da düşmeyi nispeten az yaşatacak bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Geçen sezon sıkıntıyı buradan çektik,yoksa çok mücadeleci ve maçı bırakmamak için her şeyi yapan bir takımımız vardı,hatta kapasitelerinin kat ve kat üzerine çıkan oyuncularımız,fakat saha içinde ne yapılacağına dair mental kontrol vasattı.

Bu zihniyetle bir şey olmaz bizden. Sorumluluk alacak adama ihtiyacımız var diye, gidip rotasyonu en geniş olan mevkiye yapmazsın transfer.

Kaan Kural'da benzer şekilde konuştu.Kafamda soru işareti oluşmadı değil.

Lakovic tarzı bir adama ihtiyacımız da vardı ...

Yalnız benim kafama takılan final oynayayınca ve el hakkı elde edince 3 senelik yapılanmayı rafa kaldırdık galiba,genç oyuncuların bu takımda süre bulması çok zor.

Bundan sonra artık 3 ve 5 numaraya iki sağlam adam alıp transferi kapamalıyız. Shipp de kiralık gönderilir.

He iyi mi olur kötü mü olur zaman gösterecek ben Mahmuti'ye güveniyorum gerisi hikayedir benim için.

Lakovic tarzı bir adama ihtiyacımız da vardı ...

Yalnız benim kafama takılan final oynayayınca ve el hakkı elde edince 3 senelik yapılanmayı rafa kaldırdık galiba,genç oyuncuların bu takımda süre bulması çok zor.

Genç oyuncular da süre alır merak etme.Her sene birkaç isim parlasa tamamdır.Mesela bu sene Furkan Aldemir patlama yapabilir.

Oktay Mahmuti'nin sezon içinde sık sık 2 oyun kuruculu sistemi denediğini görmüştük. Kimi zaman zorunluluktan kimi zaman deneme amaçlı kullandı. Bu transfere onay verdiyse kafasında bu anlayışı zaman zaman uygulayacağı düşüncesi vardır.

Tek hakkımız olduğu için Shumpert yerli statüsünde oynayacak.

1 ve 2 Numara, Lakoviç, Tutku, Ender

3 numara rotasyonumuz Evren, Shumpert, Caner, Haluk

4 numara Cevher, Rancik olarak gözüküyor şu an.

Rancik ile yolları ayırıp çok iyi bir forvet almalıyız.

Geri
Üst Alt