- 13 Mart 2009
- 9.732
- 2.463
- 1.778
serkan bey sarperi kendine hedef seçmiş gibi görünüyor Allah taksireti affetsin diyelim.![]()
ok yaydan çıktı ozan aradan çekil bence.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
serkan bey sarperi kendine hedef seçmiş gibi görünüyor Allah taksireti affetsin diyelim.![]()
Benim istisnalar ile bir ilgim yok ki, genelin görüsüne göre birseyler anlatmaya calisiyorum. Hakanin köse yazisini koydun, kücük hakanin ve digerlerinin de aciklamalarini koyabilirsin. Eski bir cok Galatasaray´in papaz olmasinin basli nedenlerinden biri, o dönem medya üzerinden yaptigi elestirileriydi, hakli cikmalarina ragmen hala bir tavir vardir onlara karsi. Elestirilerde hep bir art niyez araniyordu. Cünkü futbolcu eskilerimiz hep kirgin ayrilmisdi o dönemler civari, ve büyük Hakan ile doruk noktasina gelmisdi sonuc olarak. Buna daha birkac ay önce degindim biryerlerde.
Tamam, peki, bana son 15 sene icinde daha coskulu, ve daha gazda basladigimiz bir sezonun örnegini ver ? Ben hem oynadigimiz futbolu, hem taraftarimizin girdigi havayi, hemde galatasarayin futbolunun, uzun yillardir rakip taraftarlarca da, okadar övüldügü baska bir dönem yok aklimda. Ve dönemde daha Elano katilmamis idi bile takima. O orta sahaya iste Elano girecek idi, ama bir türlü oturamadi. Hatta oturtmak adina, takimin isleyen dengesi dahi bozulmusdu.
Nerdeyse tüm galibiyetleri mest ederek aldigimiz baska bir sezon basi hatirlamiyorum. Ama sonuc anlaminda bir ifadesi yokdu.
Ya 2. golde forumdan birini koy,dikler mikler,bir şey yapar o topu uzaklaştırır veya uzaklaştırmaya çalışır bir şekilde.Hiçbir rakip oyuncu yok,Cenk bile şaşırdı top ayağına gelince,Chedjou nasıl olsa alır diye umudunu yitirmişti o da orada.Muslera bile normalde yemeyeceği bir gol yedi,beklemiyordu çünkü o derece bir mallığı.Hiç fanboyluk taslama bana.Hakan-Ched ikilisinden birinin oynamaması gerekiyorsa net olarak Chedjou bu.
O dönem maçlar 4-5 golle kazanılırken de ''Orta sahasız futbol oynuyoruz, bütün maç boyunca ya atak yapıyoruz ya atak karşılıyoruz, bu şekilde hedefe ulaşmış bir takım görmedim bugüne kadar, önde oynayan bir iki futbolcu sakatlansa veya formdan düşse halimiz nic' olur?'' gibi mesajlar yazmıştım, nitekim bir Arda' nın yokluğu bile çok şey fark etmişti...
Ara transferde orta sahaya bir takviye yapılmaması tam bir skandaldı, M. Sarp takımda en çok süre alan oyuncu iken ve FR hazretleri basın toplantısında gelen soruları, elini masaya vurarak ''Orta saha takviyesine gerek görmedim!'' diye cevaplayarak efelenmişti aklı sıra. Ekranda bunu izlerken donup kaldığımı bugün gibi hatırlarım...
Basının, rakiplerin ürkmesi filan hikaye. 3-4 maçını farklı kazanan her takım için böyle güzellemeler yapılması adettendir...
ne fanboyluğu anlamadım? Evlatboyluk yapmıyoruz biz burada senin gibi yok muslera beklemiyormuşta bilmem neymiş top chedden geçtikten sonra musleranın reaksiyon için yeterince zamanı vardı asıl sorun orda hakanın adamını tutamayışı her maç olduğu gibi yine o anda oynadığı adam elini kolunu sallayarak ceza sahası içinde hareket ediyor olması.
Pozisyonun en başından hakan ile cenkin konumuna bak bi adamda hiç alan kontrolu olmazmı yahu.Yok neymiş dokunamamış bırak bir topa dokunamayıncada lütuf edip hakan bey müdahale ediversin şu toplara.
![]()
Hemen ad hominem yap,evlatboyluk diyerek.Bana kalsa Hakan da oynamasın,kağnı gibi oldu son senelerde.Ama Chedjou o kadar kötü ki,başka birini eleştirmeye sıra gelmiyor.
Muşmuş diye dalga geçmen dediğimi çürütmüyor.Maçı izleyen herkes o 2-3 saniyelik anda nasıl olsa top Chedjou'da diyordu ki beyefendi saha içindeki arkadaşlarını da bizleri de şaşırttı golü yedik.2. golün baş sorumlusu o,tartışmam bile bunu.
Adamın kendisi bile çıktı hatalar bende özür diliyorum,arkadaşlarımın emeklerine yazık ettim dedi.Fazla zorlama o yüzden,çamur attığım falan da yok ayrıca.
Bu tartışma da burda bitsin.Çok zorlama bir tartışma çünkü.İş olayı şahsileştirmeye,sert üsluba falan gidecek belli.
Adam delikanlı adam hakan gibi kaypakmı?Ne etliye karışır ne sütlüye araya kaynar gider hakan her zaman. ched adam gibi adamdır maç içindede maç dışındada sorumluluk alıyor takım arkadaşılarının hatalarını bile üstleniyor.
Demin muslera beklemiyordu diyosun sonrasında 2-3 saniyelik bir süreden bahsediyorsun kaleciler genelde saliselik reaksiyon gösterirler.Pozisyon kabak gibi ortada yerini kaybetmiş adamında olmayan bir kişi var orada oda hakan balta rakibinin önünde olacak bitti.Chedin alçak gönüllü oluşu hakanın yediği boku gizlemez.Bencede tartışma daha fazla.Sana kayseri örneğini verdim ondada ses çıkarmadın üzerine gelen topa vurmadı hakan balta kalkıp özür dilemedimi hata benim kusura bakmayın diye.
Adam olmak kolay değil sarper bey tetikçilik yapmayın burada.
Tamam sizde bilmissiniz, helal olsun, ama ben genel görüsden bahsedip, cok degisik bir yere deginmekteyim. Ve o güzellemeler Transfermarkt gibi taraftarlarin o dönem göt göte oldugu bir sitede adet degildi. Her gün benimkisi seninkinen hallice tarzinda tartismalar yasanmakdaydi...
FR ın gelişine, başka hiçbir TD ün gelişi kadar sevinmemiştim. Maçlar kazanıldıkça da sevincim katlanarak artıyordu. ''Koskoca FR orta sahasız bu işin uzun süre yürümeyeceğini görüp gereğini yapacaktır'' umudu besliyordum...
Sonra gördük ki mevcut iyi kötü iş yapan forvetin yerine başka forvet aldırırken, Mustafa Sarp' ın performansından gayet memnunmuş!...Burada paketlendiği zaman veryansın edenlere ''Bir daha ciddi hedefleri olan bir takımı kimse teslim etmez buna'' dedim diye epey tepki almıştım, gördük...
O dönemi konuştuğumuz yeter, ifrit olduğum bir dönemdir ve örnek alınacak hiçbir tarafı da yoktur...
İyi,dün herkes tetikçiydi o zaman,benim yorumun kopyasından 50 tane bulursun?
Eskiyi açarsak sayısız pozisyonu,verilmeyen demeçleri sabaha kadar konuşuruz.Chedjou'nun hatalarla gündeme vurduğu maç,derbi ne ilkti,ne de son olacak oynamaya devam ettiği müddetçe.
Ayrıca Ched hata yapar ona sallarım,Selçuk kötü oynar onu eleştiririm,sonra gözüme Sabri gelir onun hakkında 3-5 kelam ederim.Benim bileceğim iş bu.Chejdou'yu şahsi olarak sevmen beni alakadar etmiyor ve bu bana yüklenmeni gerektirmez.
Helal olsun.Adam delikanlı adam hakan gibi kaypakmı?Ne etliye karışır ne sütlüye araya kaynar gider hakan her zaman. ched adam gibi adamdır maç içindede maç dışındada sorumluluk alıyor takım arkadaşılarının hatalarını bile üstleniyor.
Demin muslera beklemiyordu diyosun sonrasında 2-3 saniyelik bir süreden bahsediyorsun kaleciler genelde saliselik reaksiyon gösterirler.Pozisyon kabak gibi ortada yerini kaybetmiş adamında olmayan bir kişi var orada oda hakan balta rakibinin önünde olacak bitti.Chedin alçak gönüllü oluşu hakanın yediği boku gizlemez.Bencede tartışma daha fazla.Sana kayseri örneğini verdim ondada ses çıkarmadın üzerine gelen topa vurmadı hakan balta kalkıp özür dilemedimi hata benim kusura bakmayın diye.
Adam olmak kolay değil sarper bey tetikçilik yapmayın burada.
Birsey oldugu yok abartmamak gerek.medya iyi baskı altına alıp psikolojisini bozdu.selçuk ve sneijder'ı medya korkusundan oyundan alamaz kolay kolay!