Japonyada 8.9 büyüklüğünde deprem oldu

Cevap: Japonyada 8.9 büyüklüğünde deprem oldu

Dogukan Karadan'in TV programindan goruntuler

[video=youtube;w3gl4ERlmeg]https://www.youtube.com/watch?v=w3gl4ERlmeg[/video]

Tamam beyler konu dışına çıkmayalım, ikili tartışmaya gerek yok. Sonuçta herkes istediğin yazar, komik duruma düşmek yazan kişiyi bağlar. Olay büyümesin.

Mahalle baskisi falan yok. Once cikip Allah carpti dersen, sonra da kendine unlu bilim adami susu verip kendince Japonya'da neden TSUNAMI (JAPONCA KELIME) olmayacagini anlatip kolpalardan kolpa sunarsan millet de senle guzelce JB gecer.

Taban tabana zıt, iki farklı baskıdan söz edebiliriz. Şahsıma, yukarıda söylenenler ışığında bir yaftalama yapma konusunda müthiş bir gayret var, ben burada bariz bir kasıt, bir artniyet seziyorum.

"Mahalle, her evde bir demokles kılıcıdır."

simon ellis, 1991

Forumun yeni mottosunu (adı ne her haltsa işte) bulduk beyler tamamdır artık. :) :)

" İşte yeni oyuncağımızı bu yazdığım cümleyle açıklıyorum. "

Yarım saat mola verelim, gerek yok tartışmaya.

Devam arkadaşlar.

Ben demiştim 8.9 yetmedi mi diye ama dinleyen yok ki.

Çok uzucu olay gerçekten Ordaki herkeze allah yardım etisn , ama bein haberlerdede dikatimi çeken Japonların buna nekadar hazır oldukları okadar buyuk panik yok , herşey planlanmış afferim adamlara !!!

Tabi buna mecburlar nasıl olsa orda çok oluyor böyle olaylaar.

fukushima-patlama-1024x683.jpg

Japonya’da Fukuşima Nükleer Santrali 1 Numaralı Reaktöründe Cumartesi yerel saatle 15:30 civarında bir patlama duyuldu, ardından siyah bulutlar görüldü. Detaylar meçhul, Japon hükümetinin son açıklamasına göre patlama reaktörde deği ve reaktör kazanı sağlam. Reaktörün içinde bulunduğu binanın çatısının bir ardçı şok üzerine çöktüğünü geçen ajanslar, reaktör muhafazasının yerinde durduğu rapor ediyorlar.

Japon Nükleer ve Endüstriel Güvenlik Ajansı, Japonya’nın tarihinde ilk kez bir çekirdek erimesine şahit olduğuna inanıyor. Japon hükümeti Cumartesi sabahı 10 kilometreye çıkardığı güvenlik çemberini 20 km’ye genişletti ve bu alan içindeki herkesin tahliyesini istedi. Daha sonra yapılan bir açıklamaya göre santralin çevresinde İyot 131 ve Sezyum tespit edildi, ancak açıklama yapan hükümet mensupları kalıcı bir sızıntı olmadığını ve patlamanın ardından radyasyon ölçümlerinde bir düşüş olduğunu söyledi.

Santralin sahibi Tokyo Elektrik Şirketi’nin (TOPECO) son açıklamalara göre yerel saatle 8:40′ta reaktöre deniz suyu verilmeye başlandı. Böylece reaktör soğutulmaya, tam bir çekirdek erimesi engellenmeye çelışılıyor. İşlem başarılı olursa reaktörün kontrol altına alınacağı açıklanıyor, ancak işlemin çevresel riskleri ve sorunun boyutlarına dair bir açıklama yok.

Cumartesi sabahı TOPECO radyasyon sızıntısını teyid etmişti, reaktörün kontrol odasında radyasyon seviyeleri normalin 1000 katına ulaşırken santralin giriş kapısında yapılan ölçümlerde de normalin 8 katı radyoaktivite kaydediliyordu. Bölge idaresine göre alandaki radyoaktivite saatte 1015 mikro sievert’e ulaştı, yani bir insanın yıllık maruz kalabileceği güvenli addedilen radyoaktivitenin üstünde.

Cuma günkü depremin ardından soğutma sistemi arızası giderilemeyen reaktör dünden beri kontrol altına alınamıyor. Devre dışı bırakılan reaktör soğutulamamış, bununla birlikte reaktör kazanında basınç yükselmiş, su seviyesi tehlikeli seviyelere inip bir süre yakıt çubuklarını kısmen su seviyesinin üstünde bırakmış, radyoaktif buhar tahliyesine gidileceği açıklanmıştı. Fukuşima 2 numaralı reaktörde de soğutma sorunu çözülebilmiş değil, ve her iki reaktör için de nükleer acil durum hâli devam ediyor.

Drfqb.jpg

Erken uyarı sistemi.

[video=youtube;oQVPfQu50yY]https://www.youtube.com/watch?v=oQVPfQu50yY&feature=channel_video_title[/video]

[video=youtube;23RG7-LjiQA]https://www.youtube.com/watch?v=23RG7-LjiQA[/video]

[video=youtube;5cCN2STnpi8]https://www.youtube.com/watch?v=5cCN2STnpi8&NR=1[/video]

Türkiye'de olsa bu deprem, ülkenin yarısı; az gelişmiş ülkelerin birinde olsa, ülkenin tamamı yıkılırdı heralde.

Aman Allah'ım bu nasıl felakettir böyle? Allah, hiçbir ülkeye böyle bir acı yaşatmasın. 8.9'luk depreme rağmen, binaların çoğunun yıkılmaması da muazzam birşey. Japon halkının başı sağolsun.

Başka ülkeleri de tehdit ediyormuş. Ekvatorlu bir arkadaşımla konuştumda orada da güvenlik önlemleri alınmış. :SS: Umarım felaket büyümez.

Başka ülkeleri de tehdit ediyormuş. Ekvatorlu bir arkadaşımla konuştumda orada da güvenlik önlemleri alınmış. :SS: Umarım felaket büyümez.

8.9 dan bahsediyoruz.

Yer kabuğunda 240 km. boyuna 80 km enine yarık açtı bu deprem.

Başta pasifik okyanusunda bulunan ülkeler büyük tehdit atlında.

Türkiyede bu kadar büyük deprem beklenmiyor ama 7 yi geçse yeter zaten.

1 haftaya hayat normale döner japonyada büyüyeceğini düşünmüyorum .

1 haftaya hayat normale döner japonyada büyüyeceğini düşünmüyorum .

Hayatın normale dönmesi mesele değil nükleer sızıntı oldu ve yer kabuğundaki yarık çok düşündürücü.

Tabi bizim devlet erkanı bunları asla düşünmeyecektir.

Erken uyarı sistemi.

[video=youtube;oQVPfQu50yY]https://www.youtube.com/watch?v=oQVPfQu50yY&feature=channel_video_title[/video]

Adam o anda bile düşme tehlikesi geçiren televizyonu doğrultuyor, vay be... :D Biz de olsa geyiklerine girmeyeceğim ama ben olsam malın canı cehenneme der binadan kaçmanın yollarını düşünürdüm.

Geri
Üst Alt