Jean Onana, Beşiktaş'ta

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
Beşiktaş, bugün saat 20:30'da Jean Onana'nın İstanbul'a geleceğini açıkladı.

23 yaşındaki orta saha oyuncusu için Lens'e 4,2 milyon euro bonservis bedeli ödenmesi bekleniyor.

Burak Elmas'in yüksek bonservis, düsük maas stratejisine benziyor ama bu elemanlar tutmayabilir. Gecen sene yedek kalmis bir oyuncu.

Bunlar orta sahayı Gedson Fernandes-Jean Onana yaparsa çok defansif 1 orta sahaları olmuş olur.Hücum yönü olarak bu 2li pek katkı vermez ki böyle 1 kadroyla da şampiyon olma ihtimalleri az olur her ne kadar da hakemler bunları kollasa da.Devre arasında ben bunlardan 1 başkanlık değişimi bekliyom.Yeni gelen başkan da yeni 1 hocayla da çalışmak ister.Tek kulvar şeklinde de gitseler Beşiktaş benim şampiyonluk için favorilerim arasında değil..

İşte ''Enayi transferi'' nin piyasadaki net karşılığı. Son gittiği kulüpte hayal kırıklığına sebebiyet vermiş adam için, bir yıl sonra aynı bonservisi niye verirsin?..Geçen yıl alsalar mantıklı bulurdum mesela. O fiyatı verdikten sonra, üst seviyede denenmemiş ne adamlar bulursun; dengine gelirse piyango gibi bir şey yakalama şansın var...

Ndayishimiye bile olmadık para etti. Mohamed Kaba daha yeni 3 milyona Lecce' ye gitti ki eski kulübü paraya bakar, 50 bin fazla verene paketlerdi; oyunculara kemiksiz en yüksek maaşı bizim kulüpler veriyor zaten, futbolcuyu ikna etmek de zor olmazdı. Bize istemiştim, oradan biliyorum. Onun gibi neler vardır, ismini bile duymadığımız...

Türk takımlarının hep böyle düşüşe geçmiş oyunculara yönelmeleri can sıkıcı; 10 dan 5-6 ya düşmüş oyuncuyu alıp 8 lik veya 7 den 3 e düşmüş adamı alıp yeniden 6-7 lik katkı almaya çalışmak bazen sonuç verse de transferde ana eksen olarak görülmemeli...

Geçen de gol yedirmişti. Her yenilen golde başrol. Umarım takımda kalır.

Geri
Üst Alt