jeff bezos ve elon musk'ın 17 yıl önce çekilmiş fotoğrafı

Emre Altun

Moderator
Yönetici
Moderatör
ExMe6yLVkAgcqK2.jpg

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf, uluslararası kamuoyunu dünyanın en zengin iki insanıyla ilgili nostaljiye sürükledi. 2004 yılında çekilen karede bir yanda e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, diğer yanda Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin kurucusu Elon Musk yer alıyor. Bu karenin sosyal medyada yayılmasının ardından ikili arasındaki kıyasıya rekabet yine çok konuşuldu.

BİRBİRLERİNİ SÜREKLİ ELEŞTİRİYORLAR​

Bezos günümüzde Musk'ı Mars'a insan gönderme planıyla eleştirirken, Musk ise Bezos'u 'kopyacı' olmakla suçluyor. Fotoğrafın sosyal medyada viral olmasının ardından Musk, "Vay canına, bunun 17 yıl önce olduğuna inanmak zor" ifadelerini kullandı.

BEZOS'LA MUSK ARASINDA KIYASIYA REKABET​

Forbes'un son verilerine göre Jeff Bezos 181 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı. Musk ise 170 milyar dolarla onu ikinci sırada takip ediyor. (sondakika.com)

Adamların zengini geleceği inşaa ediyor, buna uygun olarak yatırım yapıp dünyaya yön vermeye çalışıyorlar. Üstelik birbirlerini de çok sert eleştiriyorlar.

Bizim zenginimiz ise holiganlık peşinde, futbol takımı yönetmeye çalışıyor, onu da beceremedi tabii, Rambo Okanlarla fanatizm yapıyor. Öbürü siyasileri yalıyor, bir diğeri futbola transfer yapma peşinde, bir diğeri de kızlardan koleksiyon yapıyor. Ve tüm bu para olanaklar bu tiplere durmaksızın akıyor.

Bu makas asla kapanmaz.

Adamların zengini geleceği inşaa ediyor, buna uygun olarak yatırım yapıp dünyaya yön vermeye çalışıyorlar. Üstelik birbirlerini de çok sert eleştiriyorlar.

Bizim zenginimiz ise holiganlık peşinde, futbol takımı yönetmeye çalışıyor, onu da beceremedi tabii, Rambo Okanlarla fanatizm yapıyor. Öbürü siyasileri yalıyor, bir diğeri futbola transfer yapma peşinde, bir diğeri de kızlardan koleksiyon yapıyor. Ve tüm bu para olanaklar bu tiplere durmaksızın akıyor.

Bu makas asla kapanmaz.
Musk da tivitterda ergenlerle coin muhabbeti yapip kari koleksiyonu yapiyor renkdas.

Elektrikli arabalarla çevreyi kurtarıyorum ayağı yapip dünyanın anasını belleyen coinleri şişirmeyi nasil aciklarsin renkdas
Vay dünyanın şifresini çözmüşsün ? Coinlerin dünyanın anasını beklediği görüşüne katılmıyorum. Onu bir kenara koyalım.

Ben adamların dünyaya yön verebildikleri ve yenilikler geliştirdiği yönünde fikir beyan ettim. Klasik hemen bir taraf olma zorunluluğu oluşturuyorsun. Ben onlar karı kız yapmıyor demedim. Yani şu verdiğin cevaplar o kadar alakasız ki aklımdakilerle.. gitmiş coin diyor. Alma sende o zaman, çevre ayağı yazmışsın bir de hahaha. Adam sürücüsüz kaza riski hesaplayabilen 100km/s hıza çok daha kısa sürede çıkabilen, elindeki telefonla yönetebildiğin araç geliştirip tüm dünyaya da satıyor diyorum sen adamın viskisini alıp ergenlerle yaptığı coin diyorsun. Öbürü dünyanın en çok büyüyen e-ticaret dehası böyle iki tık bir çıt ile “getir” yapmanızın ufkunu açmış yetmemiş cloud computing çağına hız kazandırıp Microsoft’a rekabet oluşturmuş bunları söylüyoruz. Kalan herşey adamı ilgilendirir ki o da insan. Ben bizimkilere de yapmasın demedim zaten beni ilgilendirmez. Beni ilgilendiren kısmı fakir bir ülkenin kaynaklarının nerelerde Çar çur edildiği.

Son düzenleme:
Çükü ola herkes karı koleksiyonu yapar.

Yapmaz/yapmam diyen yalan söyler.

Vay dünyanın şifresini çözmüşsün ? Coinlerin dünyanın anasını beklediği görüşüne katılmıyorum. Onu bir kenara koyalım.

Ben adamların dünyaya yön verebildikleri ve yenilikler geliştirdiği yönünde fikir beyan ettim. Klasik hemen bir taraf olma zorunluluğu oluşturuyorsun. Ben onlar karı kız yapmıyor demedim. Yani şu verdiğin cevaplar o kadar alakasız ki aklımdakilerle.. gitmiş coin diyor. Alma sende o zaman, çevre ayağı yazmışsın bir de hahaha.

Yazdigin şeyin komikliginin farkına var. Adamlar dünyayi değiştiriyor, eee bizimkiler de kulüp yönetiyor karılarla yatıyor. Bizimkilerin vurulacak milton tane yeri varken yapabildiğin bu mu yani?

Yazdigin şeyin komikliginin farkına var. Adamlar dünyayi değiştiriyor, eee bizimkiler de kulüp yönetiyor karılarla yatıyor. Bizimkilerin vurulacak milton tane yeri varken yapabildiğin bu mu yani?
Ben kısaca örnekler verdim. Sen detaylandır onu da bence. Ayrıca sana mı soracağım neye örnek verip vermeyeceğimi hayrola yani ?

Ben kısaca örnekler verdim. Sen detaylandır onu da bence. Ayrıca sana mı soracağım neye örnek verip vermeyeceğimi hayrola yani ?
Coinlerin dünyaya zararı yok diyen insanla daha fazla fikir teatisinde bulunamam rentras kusura bakma.

Pezos kalite. Diger herif taklacinin biri

Milyarlari kazanip vergi ödemeyen haydutlar.
Sizce hangi zengin bu dünyada doğru düzgün vergi veriyor ? Bırak dünyayı ülkemize bakalım. Senin ödediğin ÖTV’yi aynı şekilde Koç da ödüyor Sabancı da. Hatta bak ödemiyordur bile hibe falan. Vergi bağışları..

Geri
Üst Alt