Jelena Dubljevic Galatasaray Odeabank'ta

Mert Aslan

Ulubatlı Souness
%7BD4E60A55-81DA-4324-9928-0B80E17537E8%7Dbig_h.jpg

SON DAKİKA: Galatasaray Odeabank, Karadağlı uzun forvet Jelena Dubljevic ile 1+1 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

Kaynak Just Women's Basketball Twitter Sayfası

Analizim :

Dubljevic Avrupa'nın en iyi 3 Power Forward'ından biri . Geçen sene Euroleague Women'de sayı kraliçeliğinde 17.1 sayı ortalamasıyla 3. oldu . PF oyuncular arasında en çok sayı atan birisi .

Ayrıca 4,7 ile kendisine en çok faul yapılan 2. oyuncu durumunda bulunuyor . Çok hızlı ve güçlü bir oyuncu . Aynı zamanda da potaya gitmeyi seven birisi . Serbest atışlarda gayet iyi . %87 ile serbest atış atıyor . Avrupa pasaportlu olması da bizim için çok büyük avantaj . Ama bu transferden anladığım kadarıyla Sancho bayadır bizimle olamayacak . Olsa bile Bahar Öztürk (Barbara Turner) ile aynı anda oynamayacaklar . Oynasalardı büyük ihtimalle Jelena Dubljevic transfer yapılmayacaktı diye tahmin ediyorum . Uzun rotasyonumuz kusursuz oldu . Şimdi büyük ihtimalle bir Avrupalı guard daha gelecek . Bu da bana kalırsa PG olacak . Celine Dumerc'e de selamlarımızı yollayalım :)

Ekrem Hoca işini çok iyi biliyor.

Geçen sene kısalarda Alba'nın uzun versiyonunu bulduk.

Potaya gitmeyi seven, yüzdeli giden, güçlü ve serbest atış alabilecek bir oyuncu kendisi.

Şampiyon takımımıza hayırlı olsun, müthiş transfer :).

Uzunlar muazzam oldu.

Bone-Nevriye-Jelena-Sancho+Bahar

Kısalarda Zellous ve Bahar Öztürk ekstra oynamak zorunda.

Hayırlı olsun, Ekrem hoca ve Ergin Ataman basketboldaki en büyük avantajımız yoksa şube ne durumda olurdu kim bilir.

İyimidir kendisi ,

birde takım geçen seneye göre güç açısından + 'da mı yoksa - 'de mi ?

Nötr ama devşirme sorunu çözülürse (Sancho ve Barbara Turner'in aynı anda oynaması) ve yeni bir Point Guard gelirse ++ olacağız :)

++ Olmaz bu sene kolay kolay.

Bize çok iyi bir kısa forvet lazım. Maya Moore gibi + Celine Dumerc lazım bu dediğinin olabilmesi için.

PG: Dumerc-Nuria

SG: Maya-Zellous

SF: Bahar-Şebnem

PF: Sancho-Jelena-Bahar

C : Bone-Nevriye

+2 yeni genç Türk transferimiz de iyi çıkarsa + olur ancak ki Maya zaten tek başına bizim takım kadar bütçe yer.

Ekside ama uzunlar + da, kısalar çok net ekside. Işıl+ Torrens bu takımın %40-50'siydi nerede ise bana göre geçen sene.

biz albadan bence faydalanamadik hocada benim sistemime uymuyor diyordu. ön plana sadece ummc maçinda ulaşti. biz takim oyunuyla işimizi gördük. bizde işil daha önemli oyuncuydu bu sistemde. onun yerine iyi PG OLURSa iyi olur.

sancho bildigin ispanya vatandaşi. devşime olmasi saçma. fiba bile bunu uyguluyor. fenerin nddouru ispanyolmu. degil. genç geldigi için devşirme olmuyor. barbara işini yönetim becersinde halletsin.

dubjlevic iyi bir transfer. sancho bir süre gelmiyor sanirsam. şaziyeyi geri alabiliriz 3 e.

Jelena Dubljević: ''Galatasaray gibi marka bir takıma geldiğim için çok mutluyum. Şu anda Avrupa’nın en elit ve en iyi takımı konumundalar. Umarım bu sezon da, geçen sezon ki kadar başarılı oluruz ve beklentileri karşılarız. Kariyerimde önemli bir çıkış oldu, çok sabırsızlanıyorum.”

Anlaşalı bir hafta oluyor da kulüp onay imzasını atmıyor.Transferi kendi açıkladığı için haber yapmışlar.

bizim geçen sene maçlarimizda bu dubljevic beni deli etmişti. her ribaundu aliyordu. deli gibi sayi atiyordu.

PG de DUMERC İYİ olur aslinda.

++ Olmaz bu sene kolay kolay.

Bize çok iyi bir kısa forvet lazım. Maya Moore gibi + Celine Dumerc lazım bu dediğinin olabilmesi için.

PG: Dumerc-Nuria

SG: Maya-Zellous

SF: Bahar-Şebnem

PF: Sancho-Jelena-Bahar

C : Bone-Nevriye

+2 yeni genç Türk transferimiz de iyi çıkarsa + olur ancak ki Maya zaten tek başına bizim takım kadar bütçe yer.

Bence geçen seneden çok daha iyi bir uzun rotasyonu oldu . Sıkıştığımızda ikili mücadelelerde bitirici olan Kelsey Bone , orta mesafeli atışları olan çok çabuk potaya gidebilen Jelena var .

Ama kısa rotasyonunda sana katılıyorum . Evet geçen seneden kötü bir kısa takım var . Yerli oynayan Işıl gitti . Avrupa'nın bana kalırsa en iyi oyuncusu Alba gitti . Nuria Martinez geldi . Nuria Martinez açıkcası Kaski'de bir lider olarak oynuyordu yani nasıl bizde 3 sene önce Taurasi liderse , her hücumda bir kez de olsun top ona geliyorsa Martinez'in görevi de oydu . Takımdaki organize işleri yapan takımının en skorerlerinden bir tanesiydi . SG'den PG bozma bir oyuncu . Şutu vasatın üstünde . Bayanlarda SG'den PG olanlar pek başarılı olamıyorlar ama Martinez istisnalardan bir tanesi . O da çok hızlı oyunculardan bir tanesi . Tek bir eksik kaldı o da saf bir PG bölgesi . Bu bölge için de Celine Dumerc aklıma geliyor . Bana kalırsa Avrupa'nın en iyi PG'si . Şu an WNBA'da oynuyor kendisi gayet de iyi maçlar çıkarıyor Atlanta Dream'de . Celine olmazsa sorun değil belki Sue Bird veya Becky Hammon da alınabilir . İkisinin de yanlış hatırlamıyorsam AB passaportları var ve Bosman statüsünde oynayabiliyor . Bir de devşirme statüsündeki sorunlar halledilirse ++ olacaktır .

Bence geçen seneden çok daha iyi bir uzun rotasyonu oldu . Sıkıştığımızda ikili mücadelelerde bitirici olan Kelsey Bone , orta mesafeli atışları olan çok çabuk potaya gidebilen Jelena var .

Ama kısa rotasyonunda sana katılıyorum . Evet geçen seneden kötü bir kısa takım var . Yerli oynayan Işıl gitti . Avrupa'nın bana kalırsa en iyi oyuncusu Alba gitti . Nuria Martinez geldi . Nuria Martinez açıkcası Kaski'de bir lider olarak oynuyordu yani nasıl bizde 3 sene önce Taurasi liderse , her hücumda bir kez de olsun top ona geliyorsa Martinez'in görevi de oydu . Takımdaki organize işleri yapan takımının en skorerlerinden bir tanesiydi . SG'den PG bozma bir oyuncu . Şutu vasatın üstünde . Bayanlarda SG'den PG olanlar pek başarılı olamıyorlar ama Martinez istisnalardan bir tanesi . O da çok hızlı oyunculardan bir tanesi . Tek bir eksik kaldı o da saf bir PG bölgesi . Bu bölge için de Celine Dumerc aklıma geliyor . Bana kalırsa Avrupa'nın en iyi PG'si . Şu an WNBA'da oynuyor kendisi gayet de iyi maçlar çıkarıyor Atlanta Dream'de . Celine olmazsa sorun değil belki Sue Bird veya Becky Hammon da alınabilir . İkisinin de yanlış hatırlamıyorsam AB passaportları var ve Bosman statüsünde oynayabiliyor . Bir de devşirme statüsündeki sorunlar halledilirse ++ olacaktır .

sue bird ün nasil ab pasaportu var. bu yüzden ummcde oynayamadi geçen sene dogru dürüst euroligde. yanlişsam düzeltin.

Geri
Üst Alt