GSC Scout # Joe Aribo

Keramettin TANRIVERDİ

"Bizi sevenleri üzmeyelim baba"
Yönetici
Administrator
Rangers'ın 96 doğumlu orta saha oyuncusu.

Özellikle ligin ikinci devresinden itibaren düzenli oynamaya başladı. 10 numara gibi oynasa da biraz 8-10 arası. Oyuncu Nijerya asıllı İngiliz, Rangers'a da Charlton Ath.'den bedavaya gelmiş. Güncel bonservis bedeli TM'de 3.5 milyon euro olarak gözükse de yakın zamanda güncellenecektir. Kulübünün 10 milyon euro istediği söyleniyor ancak şu an için bu paraları etmez.

Aribo çok hareketli bir oyuncu, eski klasik 10 numaralardansa daha çok pas kanalına giren, dikine top süren bir adam. Top tekniği konusunda net bir şey diyemiyorum rahat çalım atıyor olsa da bu bilekten ziyade vücut dengesini çok iyi ayarlayabilmesi sayesinde oluyor, kimisi bilekleri çok iyi diyor ama bende öyle bir izlenim uyandırmamıştı. Yine pas yönü ve şutörlüğü de vasat/vasat üstü olarak tanımlanabilir. Fiziksel yönü de oldukça kuvvetli, hızı da fena değil.

İyi işlenirse önemli bir cevher Aribo, açıkçası bu tip adamları olmamışken yakalamanın da çok zor olmadığını düşünüyorum.

Açıkçası Gedson - Lemina gibi bir hattı cuk diye tamamlayacak üçüncü oyuncu olacaktır Aribo, keşke alabilme şansımız olsa, olası 1-2 iyi sezon sonrası 20+ satmak da çok olası.

Oyuncunun gelişimini ve geleceğini bu konu altında takip edelim.

Benim fikrim orta sahada bu tip delici futbolcular oynayacaksa iki kanadında Kerem-Onye’den ziyade daha yaratıcı ve playmaker futbolculadan kurulu olması yönünde yoksa yine kilit açma ve hücum varyasyonları konusunda sıkıntı çekebiliriz.

Benim fikrim orta sahada bu tip delici futbolcular oynayacaksa iki kanadında Kerem-Onye’den ziyade daha yaratıcı ve playmaker futbolculadan kurulu olması yönünde yoksa yine kilit açma ve hücum varyasyonları konusunda sıkıntı çekebiliriz.

Kanatlardan biri Onye gibi olmalı diğeri de Feghouli gibi. İki tane delici kanat oynatarak şampiyon olan son takım kim mesela aklına gelen var mı?

Kanatlardan biri Onye gibi olmalı diğeri de Feghouli gibi. İki tane delici kanat oynatarak şampiyon olan son takım kim mesela aklına gelen var mı?
Demek istediğim gedson-lemina-aribo tarzı bir orta sahan varsa iki kanadında orta saha özellikli ve playmaker yönü yüksek futbolculardan oluşmasının daha sağlıklı olduğu iki delici kanat intihar olur zaten yav

Demek istediğim gedson-lemina-aribo tarzı bir orta sahan varsa iki kanadında orta saha özellikli ve playmaker yönü yüksek futbolculardan oluşmasının daha sağlıklı olduğu iki delici kanat intihar olur zaten yav

İşte iki taneye gerek yok bence, bir tane kafi, santrafor da sırtı dönük oynayıp servis yapabiliyorsa sorun olmaz. Tabii ben 5-3-2 oynama taraftarıyım artık zaten.

İşte iki taneye gerek yok bence, bir tane kafi, santrafor da sırtı dönük oynayıp servis yapabiliyorsa sorun olmaz. Tabii ben 5-3-2 oynama taraftarıyım artık zaten.
Valla 5-3-2 oyanayacaksak iki hücumcu bek 3 tane teknik b2b orta sahayla fişek gibi takım oluruzda hoca vazgeçer mi bu maliyetli sistemden orası muamma

Almaliyiz.
Nokta.

isterim ama zor gibi, böyle perform veren topçuları bu ligler pahalıya çakıyor direk eplye.

@tuysuzilhan
O Southampton'lu isim Aribo...

Galatasaray'ın transfer listesindeki isimlerden biri 26 yaşındaki Joe Aribo.

Geri
Üst Alt