# Juan Pablo Pino

Cevap: #20 Juan Pablo Pino

Takım futbolcuları antrenör kovucam diye ruhsuz top oynarsa tabiki diziliş önemli olabilir. İşin kolayına kaçıyorsunuz. Galatasaray dün topun arkasında durmasını bildiyse bunu Rijkaard sayesinde yaptı. Adamın yaz boyunca öğretmek istediği ne sanıyordunuz? Takımın boyu ne kadar kısa olursa rakibi o kadar boğarsın. Fenerbahçe'de boğuldu, dün sahada kaç kere gördünüz Alex'i? Kaç kere ceza sahası önünde gördünüz Emre'yi, Topuz'u?

tumblr_lalvioSK821qe458so1_500.jpg

Bunun gibi bir görüntü vardı sahada ve hiç taviz vermediler. Rijjkaard varken yapmazlar bunu, çünkü profesyonel futbolcu değil bir çoğu. Canı isteyince hoca kovarlar, top oynayası gelir hepsinin. Hagi 2 günde Yılmaz Vural videoları izletip "koşmazsanız sizi böyle yaparım" derse bilemem tabi.

her gun teknik direktor degistirmezsen farketmez

her gun altyapiyi yapboz tahtasi yapmazsan farketmez

farketme sebebi zaten futbolu Barcelonayi kupalara tasimis, futbolcu olarak dunyalari kazanmis adamlardan futbolu daha iyi bildigimizi saniyor olmamiz

daha iyi bilmedigimiz kabul etsek zaten 4--3-3 falan farketmezki

4-3-3 istemiyorum 4-4-2 daha iyi bir taktik deseniz ok tartisalim

ama Rijkaard adam degil 4-3-3 oynatiyor demek olmaz

o zaman biri gelip sana 4-4-2 oynatan adam degil dese cevap veremezsin

emre belozoglu 4-4-2 de iyi oynayip 4-3-3 te mustafa sarp gibimi oynayacak sence?

Usta seni severim bilirsin de ne alaka? Ben Rijkaard zamanindaki taktiksel anlamdaki at gozlugunu soyledim sadece, herkes ders vermeye kalkti. Rijkaard hala burada olsa Pino-Baros ikilisi yazilir miydi (oneri olarak bile olsa)? Ben onu diyorum.

Takım futbolcuları antrenör kovucam diye ruhsuz top oynarsa tabiki diziliş önemli olabilir. İşin kolayına kaçıyorsunuz. Galatasaray dün topun arkasında durmasını bildiyse bunu Rijkaard sayesinde yaptı. Adamın yaz boyunca öğretmek istediği ne sanıyordunuz? Takımın boyu ne kadar kısa olursa rakibi o kadar boğarsın. Fenerbahçe'de boğuldu, dün sahada kaç kere gördünüz Alex'i? Kaç kere ceza sahası önünde gördünüz Emre'yi, Topuz'u?

Bunun gibi bir görüntü vardı sahada ve hiç taviz vermediler. Rijjkaard varken yapmazlar bunu, çünkü profesyonel futbolcu değil bir çoğu. Canı isteyince hoca kovarlar, top oynayası gelir hepsinin. Hagi 2 günde Yılmaz Vural videoları izletip "koşmazsanız sizi böyle yaparım" derse bilemem tabi.

Hakkaten yahu.Herkes Hagi geldi takım değişti diyor.Oysaki Hagi sadece oyunculara Rıjkaard'ın çalıştırdıklarını uygulattı.Adam dar alanda oynayın işareti yapabilmek için o kadar çok ellerini açıp kapadıki omuzları bize ilk geldiği zamandakinin iki katı oldu.

Rijkaard cok iyiydi. Futbolcular maldi. O kadar iyi bir teknik direktordu ki butun sene adamlari oyle bir calistirdi ki o gidene kadar ogrettigi hicbir seyi yapmayip o gidince 2 gunde su gibi yapmaya basladilar.

Gibi sacma bir onermeyi kabul edecegimi dusunduyseniz yanildiniz.

Koru korune Rijkaard "apologist"ligine gerek yok. En ufak seyde adami savunma pozisyonun geciyorsunuz. Mesela Muhammed koydugun resim ne guzel. Harika bir resim. Ama Galatasaray'da o mesave 60 metrenin 1 metre altina indiyse annemi essekler kovalasin. Rijkaard'in da bu gibi seyleri duzeltmek icin 70-80 maci vardi. Duzeltemedi, gitti.

arkadaş doğru sölüyor bu konuda rıjkaard'ın payı yadsınamayacak kadar fazla...

Usta seni severim bilirsin de ne alaka? Ben Rijkaard zamanindaki taktiksel anlamdaki at gozlugunu soyledim sadece, herkes ders vermeye kalkti. Rijkaard hala burada olsa Pino-Baros ikilisi yazilir miydi (oneri olarak bile olsa)? Ben onu diyorum.

bende onu soyledim reis

fener bize karsi kazimi kullandi bir maz rezil etti adam bizi bildigin

sonra noldu? nerede kazim, forvet oynadi ne yapti?

haginin cokmu alternatifi vardi?, sakatliktan cikmismi cikmamismi belli olmayan batdalimi oynatacakti?

yada onu oynatsa buyuk hatami olurdu?

ben adim gibi eminimki eger kewel sakat olmasa idi hagide kewelli oynatirdi forvette

Ben hala sabotaj olayına inanmıyorum. Bence de Hakan,Ayhan,Sarp gibi oyuncuların yeri yok takımda ama sabotaj olayına inanmıyorum hakikaten. Bu takım zaten başarısızdı 5. ve 3. oldu. sadece bu seneye has değilki zaten. 3 senedir mi sabotaj yapıyorlar Allah aşkına..Adları hıdır ellerinden gelen budur.. 3.sınıf yerliler çoğu zaten. Yine aralarından en iyisi beğenmediğiniz Ayhan ve Servet.

Rijkaard cok iyiydi. Futbolcular maldi. O kadar iyi bir teknik direktordu ki butun sene adamlari oyle bir calistirdi ki o gidene kadar ogrettigi hicbir seyi yapmayip o gidince 2 gunde su gibi yapmaya basladilar.

Koru korune Rijkaard "apologist"ligine gerek yok. En ufak seyde adami savunma pozisyonun geciyorsunuz. Mesela Muhammed koydugun resim ne guzel. Harika bir resim. Ama Galatasaray'da o mesave 60 metrenin 1 metre altina indiyse annemi essekler kovalasin. Rijkaard'in da bu gibi seyleri duzeltmek icin 70-80 maci vardi. Duzeltemedi, gitti.

hayri senn tabirinle cevap ilk 2 cümlede:b5:

Senin geride oynayan oyuncuların alanı daralttığı zaman açık alanda delik deşik oluyor da ondan. Kaç kere denediler de rezil oldular. Ne Servet'in kapasitesi nede Hakan'ın kapasitesi buna yetti. Bu yüzden Neill - Emre oynuyordu geçen sezon sonlarına doğru. Sonradan FR'da vazgeçmiş olabilir bilemeyiz o kadarını.

Eski Açıkta Rijkaard'ı izleseydiniz adamın takımın boyunu kısaltıcam diye k.çını yırtma çabasını görebilirdiniz. O ıslıkları niye çalardı anlardınız. Servet o zaman kafasındaki at maskesiyle topu izliyordu.

topun dibine girip taca atan servetin varsa o 80 de olur doksanda

alt tarafi 2 tane defans adamin var elinde

onlardan biri boyleyse eger

defansinin yuzde 50 si yeteneksiz demektir

kucuk bir oranmi bu

takimin yuzde 50 si yeteneksiz olsa kiyamet kopar 10 yersin her mac

onu kessen altini oyuyor

digeri sakat surekli

senle beraber surekli zan oynasin demiyormuyduk?

ikimizde biliyorduk cunku bu sistem icin defanstaki iki adamininda ayagi duzgun olmali

Rijkaard cok istemedimi zani koymayi her firsatta?

istedi degilmi, hatta oynattida sakat olmadiginda

ama servet bey mac antreemaninda yedeklerle cikinca neler yapti?

burada korudugumuz Rijkaard degilki

onun yerinde 5 antrenor vardi bundan once ama sonuc ayni

karpatyler bilmemneler

senin salla bu adam degil dedigin caner 4 top calmis solbek

ama birinci solbekin maci top kapmadan tamamlamis hakan balta?

yarin oburgun Hagiyede ayni muamelenin yapilmayacagini bana garanti edebilirmisin

Rijkaard basmis gitmis banane. simdi ne olacak?

Oohoo adam gitmis atip tutmak kolay. Yok boyle yapti olmadi, yok topcular soyle kotu. Takimin boyunu 80 macta ayarlayamadiysa zaten burada isi yoktu. Teknik direktor sahada oynattigi top kadar degerlidir. Gerisi hikaye. Mayis 2010, futbolcular kalitesiz; Ekim 2010, futbolcular ihanet etti. Rijkaard'da bahane cok ama cozum yok. Yine de futbolcularin kaliteli veya iyi niyetli oldugunu dusunmuyorum. Ama Karpaty karsisinda rezil olacak kadar kotu, ya da hocaya ihanet etmek icin bilerek Avrupa'dan elenecek kadar karaktersiz degil bu futbolcular.

Yanlış anlamayın bende Rijkaard kesin gitsin diyenlerden değildim zaten de ama şu alanı daraltma olayını neden büyüttük bu kadar anlamadım. 2010 yılında bunu söylemiyorsa zaten bir Hoca Mustafa Denizli 1980'de yaşıyor hala demektir. Normal bişey bu ha Hagi yapmış ha Rijkaard..Çok önemli bişey değil. Galatasaraylı oyuncularda bunu ilk defa Rİjkaard'dan öğrenmediler zaten ama yapamıyorlar işte. Dedim ya çoğu 3. sınıf yerli..İsteselerde yapamıyorlar.

Skibbe doneminde afedersiniz kanirta kanirta yapiyordu takim. Arkasi bombos kaliyordu ama yapiyordu. Olympiakos macinda, Metalist macinda adamlara top gostermemistik.

hakanin yedirdigi golu tekrar seyredelim o zaman

bence o kadar karaktersizler cogu profesyonellik ve aldiklari paranin hakkini verme bakimindan

niye ilk yarida cikariyor Canayi oyundan bu adam futbolu bilmiyor diyenlere en buyuk tokadi hagi takti Canayi oyundan alarak reis

sakat adam sakattttttt iste yeni kondisyon topluyor

bunu 2 hafta once yazsam neler denirdi bana

ama simdi Hagi 55 te oyundan alinca agzini acan yok

hadi sallasaniza Hagi Sarpi oyunda tutup Canayi cikariyor diye

hayati skor olan bir milletiz iste

Hagi iki mac sarpi oynatsin yenilelim bak neler oluyor

sana degil lafim reis:) sen yoktun zaten.

Bu istikarını korur ve barosa iyi bir alternatif olabilir belkide çok çalışırsa daha iyi olur.

Skibbe doneminde afedersiniz kanirta kanirta yapiyordu takim. Arkasi bombos kaliyordu ama yapiyordu. Olympiakos macinda, Metalist macinda adamlara top gostermemistik.

Ben Skibbe'ye laf ettirmem zaten..Bence Son yılların en aklı başında futbolunu oynatmıştı bize..Kewell'ın biraz istikrarı olsa yönetim de akıl edip 1 tane adam gibi ortasaha alsa yeterdi.. Açıkçası o kadroda Keita,Cana,Ealno olsa şimdikinden çok daha başarılı olurduk. Ayhan-Barış ortasahasıyla neler yapmıştı. Gittiği gün başka forumda dedim. Löw gibi bakacağız arkasından...

Mesela kimse Skibbe'yi bu denli savunmadi burada.

Neden?

Cunku adamin ismi, basarisi, Rijkaard gibi 4-3-3, total futbol, Barcelona etiketi yok. Bir seye tutturunca gidiyor herkes. Hurra 4-3-3, hurra total futbol. Halbuki Skibbe 5 kat daha iyi top oynatmisti takima.

Geri
Üst Alt