# Juan Pablo Pino

Cevap: #20 Juan Pablo Pino

Sorun; yapmakta değil, istemekte... Sorun Rijkaard, Skibbe'de de değil; bizde, futbolcularda, yönetimde...

Mesela kimse Skibbe'yi bu denli savunmadi burada.

Neden?

Cunku adamin ismi, basarisi, Rijkaard gibi 4-3-3, total futbol, Barcelona etiketi yok. Bir seye tutturunca gidiyor herkes. Hurra 4-3-3, hurra total futbol. Halbuki Skibbe 5 kat daha iyi top oynatmisti takima.

Beni atlamışsın o zaman reis...Ben bunu her yerde her zaman söylerim..O ayrı, Rijkaard'ın gönderilme olayı ile onun ki arasında yatan mantık işte bizi bu hale soktu. Bu da Adnanlar...Ha Rijkaard bence de Skibbe'den çok daha başarısızdı o ayrı.

Skibbe gidene kadar çok iyi futbol oynatmış gibi konuşmayın. O takım da sadece Avrupa'da iyi oynuyor diye eleştiriliyordu. Ligde maşallahı vardı hepsinin. 5-6 dk'lık parıldamalarla sonuca giden vasıfsız bir takım vardı.

Neden?

Cunku adamin ismi, basarisi, Rijkaard gibi 4-3-3, total futbol, Barcelona etiketi yok. Bir seye tutturunca gidiyor herkes. Hurra 4-3-3, hurra total futbol. Halbuki Skibbe 5 kat daha iyi top oynatmisti takima.

Skibbe baya yumuşaktı hocam.Değil yerliler yabancıların altında bile eziliyordu.Hani kondisyonu kötü olan takımlara derler ya ''takım 60tan sonra yürüyor'' diye;işte Skibbe döneminde bu tabir gerçeğe dönmüştü.

Rijkaard'la ilgili dusuncelerinizi de alayim ona gore cevap verecegim cunku.

Neden?

hah iste onu diyorum reis

ayni kafa ile devam

Skibbe bizim Rijkaardimiz olabilirdi

Rijkaard'la ilgili dusuncelerinizi de alayim ona gore cevap verecegim cunku.

Ben sahadan çok mantalite olarak bişey katar diye düşündüm. Ne bileyim hani ne kadar kötü oolduğunu gördüğü Sarp gibi barış gibi adamların yerine Cumhur'u, Oleguer'i koyduğu gibi Ahmet Kesim'i koymasını beklerdim. Ama yapmadı ya da yapamadı.

Rijkaard benim gözümden iki noktada düştü. Bir geçen sene devre arasındaki transferlere onay verdiğini söylediğinde ki hatırlarsan burada çırpındım bu adamlara ihtiyacımız yok diye..Bir de ne kadar kötü olsa da Sarp ve diğer berbat ortasaha oyuncularımız sahada iken Elano'yu hiç düşünmemesi. Yani en azından birşeyler yapardı. Kaldı ki kimse Elano geldiğinde hemen Rijkaard'ı sevmedi demesin. Adama gelirken sorsanız Hagi'nin çalıştırdığı takım Rijkaard'ın takımı diye tabiki Rijkaard'ı seçerdi. Buna rağmen Rijkaard ısrarla oynatmadı o adamı..Ha elinde daha iyisi olur belki ama o da yok..

Bir 3. nokta olarakta 4-3-3 dedik durduk Rijkaard'ın avukatlığını yaptık, Ayhanı Sarp astık tek yönlü diye sonra Misimovic'i aldırdı bu adam..ağzımızı açmadık..Onu da anlamadım. Misimovic 4-3-3 oyuncusu mu? Çift yönlü mü?

Ben sahadan çok mantalite olarak bişey katar diye düşündüm. Ne bileyim hani ne kadar kötü oolduğunu gördüğü Sarp gibi barış gibi adamların yerine Cumhur'u, Oleguer'i koyduğu gibi Ahmet Kesim'i koymasını beklerdim. Ama yapmadı ya da yapamadı.

Rijkaard benim gözümden iki noktada düştü. Bir geçen sene devre arasındaki transferlere onay verdiğini söylediğinde ki hatırlarsan burada çırpındım bu adamlara ihtiyacımız yok diye..Bir de ne kadar kötü olsa da Sarp ve diğer berbat ortasaha oyuncularımız sahada iken Elano'yu hiç düşünmemesi. Yani en azından birşeyler yapardı. Kaldı ki kimse Elano geldiğinde hemen Rijkaard'ı sevmedi demesin. Adama gelirken sorsanız Hagi'nin çalıştırdığı takım Rijkaard'ın takımı diye tabiki Rijkaard'ı seçerdi. Buna rağmen Rijkaard ısrarla oynatmadı o adamı..Ha elinde daha iyisi olur belki ama o da yok..

Bir 3. nokta olarakta 4-3-3 dedik durduk Rijkaard'ın avukatlığını yaptık, Ayhanı Sarp astık tek yönlü diye sonra Misimovic'i aldırdı bu adam..ağzımızı açmadık..Onu da anlamadım. Misimovic 4-3-3 oyuncusu mu? Çift yönlü mü?

aldirip aldirmadiggini bilemiyoruz

ben dun sezgini dinlerken anladimki bu basimizdakiler cok sinsi insanlar

Allah Ardaya yardimci olsun

canli yayiinda

Swissotelde Atleticoyla gorusmus kaptanimiz

diyen bir baskanimiz var

aldirip aldirmadiggini bilemiyoruz

ben dun sezgini dinlerken anladimki bu basimizdakiler cok sinsi insanlar

Allah Ardaya yardimci olsun

canli yayiinda

Swissotelde Atleticoyla gorusmus kaptanimiz

diyen bir baskanimiz var

O zaman bırakıp gidebilirdi. Beğenmediğimiz hocalar bile yönetim işlerine karışınca istifa ediyor. O zaman bir noktadan sonra işi oluruna bıraktı. karşı taraf sözleşmesini feshedene kadar devam dedi. Zorla Misimovic'i getirdik oynat diyebiliyorsak Rijkaard'a yazık olmuş onun kariyerine...

O zaman bırakıp gidebilirdi. Beğenmediğimiz hocalar bile yönetim işlerine karışınca istifa ediyor. O zaman bir noktadan sonra işi oluruna bıraktı. karşı taraf sözleşmesini feshedene kadar devam dedi. Zorla Misimovic'i getirdik oynat diyebiliyorsak Rijkaard'a yazık olmuş onun kariyerine...

anca bulent uygun falan oyle istifa eder

bana bir kac ornek verirmisin istedigim oyuncular alinmiyor diye istifa eden avrupa futbolundan

Neden?

Skibbe'nin oynattığı top iyi falan değildi. Steaua Bucharest'i bile eleyemedi. Ayağımıza gelen Şampiyonlar ligi fırsatını teptik. Seri başı değildik, ön elemede Juventus, Arsenal gibi takımları beklerken Steaua çıktı ve zoru başararak elendik.

Skibbeyle Rijkaard'ı tartışmam bile.

Skibbe'nin oynattığı top iyi falan değildi. Steaua Bucharest'i bile eleyemedi. Ayağımıza gelen Şampiyonlar ligi fırsatını teptik. Seri başı değildik, ön elemede Juventus, Arsenal gibi takımları beklerken Steaua çıktı ve zoru başararak elendik.

Skibbeyle Rijkaard'ı tartışmam bile.

Karpaty'e elenen muhtemelen Hüsnü Özkara veya Rasim Özkara idi..Bu mantıkla bakarsak....Yoksa Bülent Bashgan mıydı unuttum.

Karpaty'e elenen muhtemelen Hüsnü Özkara veya Rasim Özkara idi..Bu mantıkla bakarsak....Yoksa Bülent Bashgan mıydı unuttum.

Elmayla armutu karıştırmayın. O zaman Skibbe'nin elindeki kadro eksiksizdi.

Meira, Kewell, Baros, Lincoln, Arda, Mehmet Topal, Ayhan, Hasan Şaş hepsi formda adamlardı. Ayrıca yedekte Ümit Karanla Nonda vardı. Şu formda kadroyla Steauaya kendi sahanda yenemiyorsan kimseye anlatamazsın derdini. Karpaty'e elenen kadroya ve form durumlarına bak bakalım. Skibbe'nin Uefa kupası istatistiğiyle, Rijkaard'ın 2009-2010 istratistiği aynı. Athletico Madridle eşleşmeseydik daha üst turlara da çıkabilirdik rahat ki Athletico'ya da nasıl elendiğimiz ortada.

Meira, Kewell, Baros, Lincoln, Arda, Mehmet Topal, Ayhan, Hasan Şaş hepsi formda adamlardı. Ayrıca yedekte Ümit Karanla Nonda vardı. Şu formda kadroyla Steauaya kendi sahanda yenemiyorsan kimseye anlatamazsın derdini. Karpaty'e elenen kadroya ve form durumlarına bak bakalım. Skibbe'nin Uefa kupası istatistiğiyle, Rijkaard'ın 2009-2010 istratistiği aynı. Athletico Madridle eşleşmeseydik daha üst turlara da çıkabilirdik rahat ki Athletico'ya da nasıl elendiğimiz ortada.

yalnız o ilk macta sanırım baros yoktu.forvette nonda vardı.bıde ılk macta bız sacma sapan bı dızılısle cıkmıstık haırladıgım kadaryla

Barosla ikisi 4-4-2 içinde denenebilir.

Arda gelene kadar.

hadi ama ortaya laf atiyorsunuz bari cevap verin

Siz sorunca aklıma gelmiyor ama avrupadaki kariyerli hiç bir hoca kendisine dayatılan oyuncuyu kabul etmez. Ben öncede söyledim. Rİjkaard bizi birazcık önemsiyorsa derhal istifa edip yönetimin rezilliklerini anlatmalı dedim. Ama olmadı..

@Anıl Uzel

Steua'ya elendiğimiz futbolu oynasak yine yeterdi şu son 1 senedir. Tam bir sene oldu. 8. haftadan sonra ben futbol hatırlamıyorum. Ayrıca Karpaty karşısındaki eksiklerden ben mi sorumluyum?

Bence aradaki futbol farkını görmemek için kör olmak gerek. Rijkaard'a saygım vardı, gitsin de demedim ama Rijkaard'ın en iyi maçı gibi Skibbe'nin en az 5 -10 maçı vardır.. İsimleri farklı olsa böyle konuşmazdık. Birine tamamen olumlu bakmaya çalışıyorsunuz.

Siz sorunca aklıma gelmiyor ama avrupadaki kariyerli hiç bir hoca kendisine dayatılan oyuncuyu kabul etmez. Ben öncede söyledim. Rİjkaard bizi birazcık önemsiyorsa derhal istifa edip yönetimin rezilliklerini anlatmalı dedim. Ama olmadı..

aklina gelmez cunku yok oyle birsey

hic bir akli basinda hoca kalkip paramiz buna yetiyro diyen yonetime kalkip o zman bende istifa ediyorum demez

bu forumda ki en buyuk komedide budur

istedigi adamlar alinmadiysa istifa etseymis

sanki yonetim adama acik acik senin istedigina adamlari almayacagiz cunku sana uyuzuz dedi.

hepimiz tahmin edebilirizki paramiz buna yetiyor demislerdir ve istedikleri adamlari almislardir

ha bulent uygun falan der onu anca iste

bize bu adamlarmi layik? hayir degil

dedigim gibi neden boyle isimler yok cunku adamlar profesyonel, ellerindeki seylerle islerini yapma cabasindalar

Meira takımın en kötüsüydü, Hasan eski Hasan değildi sonradan baya da bi sakat yattı diye hatırlıyorum, Lincoln senenin bir bölümü dışında kayıptı defalarca eleştirdik, Kewell'ın 90 dk. kaldıramadığı çok maç oldu. Steaua maçında Baros da yoktu.O takım kesinlikle eksiksiz değildi ama her haliyle Rijkaard'ın oynattığı futboldan çok daha zevk veriyordu.Öyle olsa yürüyerek şampiyon olurdu. Karpaty'ye elenen kadro ise eksik olsa nolur olmasa nolur Allah aşkına.

Bence en büyük yanılgımız Pino'dan Keita futbolunu beklemek,açıkca farklı adamlar,taraftar bunu idrak ettiği gün Pino'yu kabullenir ve sever,sevince güven duygusu oluşur,Pino evinde olduğunu hisseder ve çok daha iyi oynar...

Bu çocukta kumaş sağlam,terzi usta Hagi,bu çok güzel uyum..

Geri
Üst Alt