# Julio Baptista

Cevap: # Julio Baptista

Ben çok isterim bu adam faydalı olur gelirse.

Baptistanı yararlı olacağını düşünmüyorum

Breziyalı futbolcuları oynatmak zaten çok büyük bir sorun

Baptistayı alacak gücün varsa (5-6 milyon euro minimum bonservis artı yılda 2.5 - 3 milyon euro dan aşağıya oynamaz )

toplamda 11-12 milyon euroluk bir transfer demek 2 sene için

daha akıllıca-yararlı transfer yapılabilir bu rakamlara.

Ladesma

Baptista --- Emre Çolak​

Şu an adı geçenler içerisinde olabilecek en iyi orta saha...
Bu ortasahayla büyük sıkıntı olur. Hiçbir oyuncunun defansif özelliği ağır basmıyor. Emre-Baptista ikilisi yeterince üretken olamayacaktır. Ledesma da Cana misali duvar görevi görecek bir oyuncu değil.

Aksine Baptista kesinlikle defansif özellikleri çok iyi olan bir adam.

Defansif orta saha derken de bir adamın teknik olması illa defansif anlamda zaafiyet yaratacağı anlamına gelmez. Yıllardır Milan'ın ön liberosu Pirlo iken hiç bir sıkıntı çekmediler. Yeter ki topu ayağımızda tutalım. Üstelik yıllarca İtalya'da oynamış Ladesma ve Baptista ikilisi bu lige defansif orta saha kavramında çağ atlatırlar takım savunma yaparken. Emre Çolak denen çocuğa da özellikle inanmaktayım. Evet fiziği çok güçlü değil ama maçlarda çok gayretli. Sürekli topun peşinden koşturuyor. Ofansif özelliklerinden bahsetmeye gerek yok. Ve artık oynayarak gelişme devresine geldi. İlk maçtan itibaren olmasa bile her maçta en az yarım saat süre vererek 10-15 maç sonra bir ilk 11 oyuncusu yaratabiliriz kendisinden. Üstelik arkasında Cana gibi bir alternatif beklediğini bildiği her maç bir öncekinden daha çok koşacaktır.

Dünyada fizik olarak zayıf tonla defansif açıdan da güçlü futbolcu var. Barcelona'da ki Xavi, İniesta ikilisini saymıyorum bile. Pirlo, Schneider, Moutinho, Miguel Veloso, Scholes diye uzar gider bu liste. Bu adamların hiç biri Gattuso değiller. Ama doğru yerde durup rakibe doğru açıdan müdahale eder ve Xavi gibi her maç 10 kilometre koşarsan hiç bir sorun yaşamazsın. Defans yaparken tek silahı bir oyuncunun güç olamaz. Evet böyle bir silahınız varsa Essien gibi Appiah gibi Obi Mikel gibi kullanırsınız. Ama yoksa başka silahlarınızla defansif işlevlerinizi yerine getirebilirsiniz. Misal Suat Kaya. Hayalinizdeki ön libero mu? Omuz omuza mücadelede Viera'yı yıkabiliyo muydu? Yine de bu ülkenin gördüğü belki de en iyi ön liberoydu.

Evet Cana, Ladesma, Baptista 3 lüsü göze daha güvenilir geliyor ama şurda sorsan herkes 6 yabancı sınırını savunur. Türk futbolcu yetiştirme mantalitesi solda Hakan'ı, defansta Servet'i oynatmak değil, şu an kadroda üst düzey oyuncu haline gelebilecek tek adam Emre Çolak'da ısrar etmektir. Varsın 8 yabancı oynasın. Ama milli takıma bir Emre Çolak hediye et. Hem Türk futbolu hem de Galatasaray böyle bir adamdan çok şey kazanır.

Onun dışında Baptista denen gelişmiş ayının da Ernst yada Türkiye'de süper defans yaptığını iddia edeceğiniz herhangi bir adamı her türlü ezeceğini saatlerce tartışabilirim.

tatangalı arkadaş baptistayı beğenmiyor heralde :)

Artık bunca haberlerden sonra,bu adamın gelmemesi büyük bir gazeteclik ayıbı.

Kelepir fiyatına dünya yıldızı

Kelepir fiyatına dünya yıldızı

fft1mm1136722.jpg

Galatasaray'a adeta piyango vurdu. Transferde kaynak yaratmak isteyen Roma, dünyaca ünlü yıldızı Baptista'yı 5 milyon Euro'ya satmaya razı. Başkent ekibinin bu kararı, İtalyan medyasında büyük şaşkınlık yarattı.

Cim Bom, Adnan Sezgin’in, “Taraftarlarımız biraz daha sabretsinler, beklediklerine değecek” açıklamasının ardından bombayı patlatmak üzere. Finansal açıdan zor durumda bulunan Roma, transfer yapmak için kaynak yaratma derdine düştü. Hedeflerindeki isimler Nicolas Burdisso ve Valon Behrami. İtalyan ekibi, 29 Ağustos’taki ilk lig maçından önce transferi bitirmenin hesaplarını yapıyor. Julio Baptista’yı gözden çıkartan başkent ekibi, bu oyuncu için istediği yüksek bonservis bedelinden de vazgeçmek zorunda kaldı. Napoli ve Genoa’nın da ilgilendiği Brezilyalı yıldız için tek resmi teklifin Galatasaray’dan gelmesi üzerine Roma, istemese de 5 milyon Euro’ya razı oldu!

Kaynak:Fanatik​

Gelsin artik.

Rosicky fln gelmez. Wenger birakmaz.

-----Cana------

Ledesma--------

---------Baptista

+2 içinde Elano????

Baptista'yı alırsak rezalet olur. Rosicky gelsin, Wenger bırakır. Rosicky olmuyorsa, Misimovic gelsin.

Ladesma

Baptista --- Emre Çolak​

Şu an adı geçenler içerisinde olabilecek en iyi orta saha...

Ledesma, Emre, Baptista. 3 tane defansif olarak ortalama bile olmayan adam. Ayrıca sisteme uygun olmayan 3 adam. Ledesma'nın ön libero oynadığı dünya üzerinde görülmemiştir. Defansif özellikleri sınırlı. Top kapamıyor. Cana'yı aldık zaten, niye böyle fantezilere girmişsin akıl alacak şey değil. Emre Çolak box-to-box olmuş galiba. Ne alakası var? Baptista'yı yapmışsan box-to-box, adam oynamaz. Baptista hücum hattında oynayacaksa gelir ancak. Ayrıca 4-3-3'ün en ofansif adamı olabilecek bir isim değil. Oyun zekası sınırlıdır Baptista'nın.

Tamamiyle saçma bir 3'lü. Hayatıma devam etmeye çalışacağım ancak şu orta sahanın olma ihtimalini düşünmek bile beyin hasarı oluşturdu.

misimovic mantıklı,ama zor,hem 4-4-2 nin ortasında oynuyor wolfsburg da josue ile,defansif gücü düşük değil,ofansı zaten iyi.

türkiye ligine ne uygun adamlardan biri bence gelçek bu gelçek

Cevap: Kelepir fiyatına dünya yıldızı

haydi hayırlısı inşallah gelir

Adam gelecek beyler baksanıza bavul hazır telefon bekliyor.

avatarım uzun süredir baptistaydı o kadar kullandım gelmedi değiştiriyorum gelir herhalde :D

Ledesma, Emre, Baptista. 3 tane defansif olarak ortalama bile olmayan adam. Ayrıca sisteme uygun olmayan 3 adam. Ledesma'nın ön libero oynadığı dünya üzerinde görülmemiştir. Defansif özellikleri sınırlı. Top kapamıyor. Cana'yı aldık zaten, niye böyle fantezilere girmişsin akıl alacak şey değil. Emre Çolak box-to-box olmuş galiba. Ne alakası var? Baptista'yı yapmışsan box-to-box, adam oynamaz. Baptista hücum hattında oynayacaksa gelir ancak. Ayrıca 4-3-3'ün en ofansif adamı olabilecek bir isim değil. Oyun zekası sınırlıdır Baptista'nın.

Tamamiyle saçma bir 3'lü. Hayatıma devam etmeye çalışacağım ancak şu orta sahanın olma ihtimalini düşünmek bile beyin hasarı oluşturdu.

Emre üzerine çalışılması gereken bir adam. Box to box değil diyip geçiştirmek anlamsız. Sırf teknik kapasitesi yüksek ve fiziği zayıf diye defansı kötü önyargısını anlayamıyorum. Belezoğlu'da başlangıçta defansla alakası olmayan bir oyuncuydu. 6 ayda Fatih Terim'in onu ne hale getirdiğini gördük. Kendisi için riske girilirse karşılığını fazlasıyla verecek bir adam. Tabi bir anda bacağını eline vermezlerse.

Baptista'nın box to box olmadığını ve hücum hattında oynayacağını söylemişsin. Umarım gelir ve o zaman tekrar konuşuruz bu konuyu. Brezilya Milli Takımında bile çok defa orta saha oynadı bu arkadaş. Futbol hayatının en verimli zamanını ve en başarılı maçlarını da bu mevkide çıkardı. Aslı orta saha olan devşirme bir forvettir kendisi. Sanırım kafan karışmış.

Ledesma'ya gelince izlemediğin, sağdan soldan bilgi aldım dediğin adamın hayatında ön libero oynadığı görülmemiş demeni anlayamıyorum. Nitekim hakkında paylaştığın yazıdan anladığım kadarıyla 3-4 tane adam gibi maçını izlemeden de kırılmayacak ön yargıların var bu konuda.

Beyin hasarın konusunda sana yardımcı olacağım bir nokta daha var. Yeterli şoku yaratabilirsem en azından sabit fikirliliğine ve bilip bilmeden ön yargı sahibi olmana bir çözüm oluşabilir.

Bu takımın kanatlarında da Sabri'nin ileri geri çalışabilmesinden dolayı sağ iç olarak Elano'yu düşünüyorum. Böylece takımı orta sahada kalabalıklaştırıp daha etkin bir baskı uygulamasını ve daha çok topa sahip olmasını ve beyniyle oynayan bir orta sahaya pas tekniğiyle geçen sene yapamadığı katkıyı yapmasını istiyorum. Tabi gerçekten 10-15 milyon EU arasında bir fiyata satılmayacaksa. Sol ise zaten Arda'nın.

Rosicki meselesine gelince, bu ligde hayatta kalabileceğini sanmıyorum. Nitekim İnsua, Pino, İssar Dia, Stoch, Queresma gibi adamların sezonun yarısını sakat geçireceğini düşünüyorum. Bizim ligimizin kanat oyuncuları Keita, Maluda, Dembele, Kalou gibi hayvanlardır. Orta saha oyuncuları da Appiah, Baptista, Emena gibi rakibe geri bildirimi yüksek olan oyunculardır.

Ortega, Lincoln, Felipe, İniesta, Xavi, Messi dünyanın her liginde oynayabilecek fakat burda sakatlıklardan dolayı performans gösteremeyecek adamlardır. O nedenle Rosicki'nin Arsenal'de kalması hayrına olur.

Bu yapılı abimiz ileri üçlünün sağında oynar mı sizce???

Bu yapılı abimiz ileri üçlünün sağında oynar mı sizce???

Hayır. Ne kadar her yerde oynayabilir falan dense de 4-3-3'de Baptista sadece Baros'un mevkisinde ve orta üçlünün ilerisinde ofansif ortasaha olarak görev alabilir.

Ben Baptistanın nerede oynadığını bir anlamadım ; forvet , ön libero , ortasaha orta ,ofansif ortasaha , santraforun yanındaki adam (: Birde ben kendisini pek beğenmem R.Madridde nasıl oynadı anlamadım ama Türkiye Ligi için bizim ayarımızdaki yani R.Madrid, Arsenal , Barcelonanın bir altındaki takımlar için önemli bir transfer olacağı bir gerçek.

Geri
Üst Alt