Jürgen Klopp, Almanya Milli Takımı'nın Yeni Teknik Direktörü Oldu

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1783245189747.webp

Jürgen Klopp, Almanya Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü oldu.

Uzun vadeli bir anlaşma yapılması bekleniyor. Sözleşme, proje ve RB Group'tan ayrılma süreciyle ilgili görüşmeler hâlâ devam ediyor. RB'deki yerini alması için Glasner düşünülüyordu ancak kendisi Nottingham Forest'a katılıyor.

(Fabrizio Romano)

Ulan kaçırdık mis gibi adamı

Jürgen Klopp'tan Alman taraftarlara çok sert mesajlar. Tecrübeli teknik adam, Alman Milli Takımı'nın teknik direktörlük kariyerindeki son durağı olacağını söyledi.

"Bunu size karşı değil, sizin iyiliğiniz için yapıyorum. Kimsenin bana minnet duymasına gerek yok. Bu görevin büyük bir onur olduğunu söyledim ve bunun karşılığında da çok iyi bir maaş alıyorum. Bu konuda her şey açık.

Ama bir gün beni artık istemezseniz, bana söyleyin ve giderim. Tek kuruş tazminat istemeden ayrılırım. Yarın çıkıp 'Bu iş yürümüyor' derseniz de giderim. Elbette bunu tek bir kişinin söylemesi yetmez; daha geniş bir kesimin aynı fikirde olması gerekir. Eğer Almanya Futbol Federasyonu 'Bu adam bir işe yaramaz' derse, giderim. Ama aileme saygısızlık edilir ve onları rahat bırakmazsanız, o zaman da giderim. Bunu net bir şekilde ifade etmek istedim.

Bu görevi kabul ederken Julian'ın nasıl eleştirildiğini de, Thomas Tuchel'e nasıl davranıldığını da gördüm. Oysa o durumlarda önemli olan tek şey sportif başarıydı. Belki başka ülkelerde durum daha da kötüdür ama ben böyle şeyler okumadım.

Benim tek isteğim şu: İşler yolunda gitmediğinde beni eleştirin, gerektiğinde hesap sorun. Her şey iyi gittiğinde ise beni gereğinden fazla övmenize gerek yok; zaten olması gereken budur. İşler kötü giderse de bunları düzeltmek için elimden geleni yaparım.

Sizden istediğim tek şey, yaptığım her şeyin takımın çıkarı için olduğuna inanmanız.

Almanya Milli Takımı'ndan sonra teknik direktörlük kariyerim olmayacak. Bu yüzden burayı kariyerimdeki bir sonraki durak olarak görmüyorum. Benim için burası ideal olarak hem teknik direktörlük kariyerimin hem de çalışma hayatımın zirvesi. Sahip olduğum her şeyi ve elimdeki tüm imkânları bu görev için ortaya koyacağım."

Jürgen Klopp: "Beni artık istemediğiniz gün, hiçbir tazminat almadan çeker giderim. Almanya Futbol Federasyonu 'Bu adam bir işe yaramaz' derse, giderim. Kötü davranır ve ailemi rahat bırakmazsanız, yine giderim. Bir şeyler yolunda gitmediğinde beni eleştirin, bunun üzerine memnuniyetle çalışırım. Jürgen Klopp için milli takımdan sonra başka bir kariyer yok. İdeal senaryoda bu, kariyerimin zirve noktası olacak."
Fb ye falan gelse 1 gün yaşayamazdı demek ki :D

Bazı teknik direktörlere kulüp takımları çalıştırmak daha çok yakışıyor. Örneğin Klopp ve Ancelotti. Bunları milli takımın başında görmek bana bir garip geliyor. Bazı teknik adamlara ise tam tersi, milli takım daha çok yakışıyor. Mesela Löw, Deschamps.

Geri
Üst Alt