# Justin Carter

Gelelim Sarı-kırmızıların yeni transferi Justin Carter'a. Uşak ile İkinci Lig'den Birinci Lig'e beraber çıktığım takım arkadaşım olan Justin'in bir gün buralarda olacağını adım gibi biliyordum. Bu düşüncemi arkadaşlarımle paylaştığımda açıkcası benimle dalga geçen bile olmuştu. ''Çok duygusalsın, takım arkadaşın, diye böyle düşünüyorsun. Euroleague İkinci Lig'e benzemez'' demişlerdi. Tabii ki de benzemez onu ben de biliyordum ama Carter'ın neler yapabileceğini de çok iyi tahmin edebiliyordum. Benim Carter'da gördüğüm en önemli özellik; çok iyi bir takım oyuncusu olmasıydı. Daha üst düzey ve disiplinli takımda neler yapabileceğini de çok iyi biliyordum. Her konuşmamızda bunları kendisine anlatıyordum: ''Bak kimler sadece müdaafa yaparak, ne kadar çok paralar kazanıyor. Senden ne fazlaları var'' diyordum.

Galatasaray'a transfer olmadan önce çok konuştuk; kendisine ''Bu şans bir daha gelmez, mutlaka gitmelisin'' demiştim. Uşak Sportif, Justin'e çok şey kazandırdı ama o da kulübüne kazandırarak, görevini fazlasıyla yaptı. Eminimki büyük Uşak taraftarı Justin Carter'ın başarısıyla çok öğünecektir...

Pazar gecesi 2'de İstanbul'a gelip, bir gün takımla beraber antreman yaptı ve çıkıp maçını oynadı. Sanki yıllardır Galatasaray'da oynuyormuş gibi. Sanırım sarı-kırmızılı yöneticilere ne kadar önemli bir transfer yaptıklarını, daha ilk maçında göstermiş oldu. Oyun zekası o kadar yüksek ki, istese her pozisyonda çembere gidecek gücü olan bir oyuncu. Ancak Justin ne yaptı; takımının hücum düzeninde haddini bildi. Gerektiği yerde ikili oynayıp, asistini ve blok'unu yaptı. Tabii ki ne kadar iyi savunmacı olduğunu göstermiş oldu. Zalgiris Kaunas takımının NBA patentli oyuncusu olan Anderson'a adeta çemberi göstermedi. Sahada neler yapabileceği belli. Daha bunlara blokları ve hızlı hücumlarda bitiriciliği de devreye girdiğinde takımına çok büyük katkılar sağlayacaktır.

Gürol Karamahmut(turkbasket.com)
..............

Dün Carter'ın ilk Euroleague maçında harcadığı James Anderson geçen sezon Philadelphia'da 82 maç 28 dk 10.1 sayı ortalamasıyla oynadı.
Neden ısrarla istediğimizi 3.paragrafta özetlemiş.Bi de bu adamı Strickland ile kıyaslayan çok bilmişler vardı neymiş ikiside küçük takımda oynamış ikisi de Türk liginde parlamış(O zamanki Türk ligi seviyesi ile bu zaman ki seviyeden habersiz) halbuki ne oyuncu tipi ne karakter ne bizim ondan istediklerimiz bakımından hiçbir alakası yoktu Strickland ile.Bu kafaya göre Aradori kötü çıktı İtalyadan oyuncu alınmaz ,adı David olan oyuncu alınmaz uyuşturucu kullanır,Vou hiçbişey vermedi yunan oyuncu alınmaz ama bitik savunmadan bi haber sönük yıldızlar koşa koşa alınır.Allah'a şükür böyle kafalar yönetmiyor takımı Ergin Hoca yönetiyor yoksa Euroligin Qatar takımı olacaktık.

Justin Carter'a benim kanım ısındı.
İnşallah performansı daha da artar.

Neden ısrarla istediğimizi 3.paragrafta özetlemiş.Bi de bu adamı Strickland ile kıyaslayan çok bilmişler vardı neymiş ikiside küçük takımda oynamış ikisi de Türk liginde parlamış(O zamanki Türk ligi seviyesi ile bu zaman ki seviyeden habersiz) halbuki ne oyuncu tipi ne karakter ne bizim ondan istediklerimiz bakımından hiçbir alakası yoktu Strickland ile.Bu kafaya göre Aradori kötü çıktı İtalyadan oyuncu alınmaz ,adı David olan oyuncu alınmaz uyuşturucu kullanır,Vou hiçbişey vermedi yunan oyuncu alınmaz ama bitik savunmadan bi haber sönük yıldızlar koşa koşa alınır.Allah'a şükür böyle kafalar yönetmiyor takımı Ergin Hoca yönetiyor yoksa Euroligin Qatar takımı olacaktık.

Tam aklımdan geçenleri yazmışsın işte.

Pazar günü Ntvspor/Spor Pazarı Basketbol programında İsmail Şenol ve İhsan Bayülken'de Gelabale'in Carter'dan daha uygun olduğunu söylüyorlardı fakat kastettikleri şey Gelabale'in set offencede daha verimli olmasıydı. Arroyo'nun olduğu takımda açık alanda oynayan bir oyuncunun verimli olamayacağını düşünüyorlardı. İşte en başından eleştiriler böyle olsa cidden eyvallah diyecem. Fakat adamın oynadığı takımlar üzerinden olaya önyargılı yaklaşınca hem biz örnekler vermek zorunda kalıyoruz hemde kendin oyuncuyu izlemediğini belli ediyorsun. Ayrıca dün akşam maç başlığında da ilk yarı boyunca söylemedikleri kalmamıştı fakat maç sonu aynı kişiler ortalıkta yoktu. Eleştiriler yapıcı değil yıkıcı olunca sonuç böyle oluyor, olacakta. Oysaki gerek yok böyle şeylere.

Carter ve Young bu takimda cok is yapar gibi gorunuyor !! :) insallah dusundugumuz gibi olur

B6noNtbIgAExsT2.png

Eleman takır tukur yiyor blokları.

Euroleague için biraz yetersiz gibi tabi daha ilk maçı hayırlısı olsun.

https://vine.co/v/OjhnMX5EAtQ

İşte bu adam bunun için var!Şurda Kalinic smacı gömse herşey bianda tersine dönebilirdi maçta.Henüz hayatında 2. El deplasmanına çıkarken en kritik dakikalarda hucumda yaptıgı şeyler inanılmaz ekstraydı .Defans,atletizm,direnç verse kafi görüyordum ama bu maçtan sonra gösterdi ki çok önemli bi hucum silahına dönüşebiliyor ve bunu yaparken hep düzen ve disiplin içinde yapıyor.Helal olsun bizi utandırmadı böyle devam!

tam havaya girecekleri sırada muazzam bloğuyla maçı getirdi. Son periyot kusursuz oynadı.

Very good boy :encouragement:

Geri
Üst Alt