kadın basketbol gereksizliği

Bu konuda daha fazla yazmayacağım düşüncemi belirttim görüyorum ki benim gibi düşünen sayısı bir hayli fazla bir arkadaş galiba bir yakını takımdan mamalanıyor diye hakarete yöneldi daha fazla uzatmanın manası yok yönetimin taraftarın sesine kulak verip eninde sonunda bu gereksiz şubeyi kapatacağına eminim zira yılda 20 milyon tl nin çöpe atılmasına gerek yok.

Estetik açıdan kadın basketbolunu beğenmeyebilirsin, anlıyorum. Fazla para harcandığını da düşünebilirsin ama toptan kapatılsın demek faşizan bir düşüncedir. Neymiş kadınlar smaç basamıyormuş. İyi o zaman engelli insanlar da basketbol oynamasın. İkisi arasında ne fark var? Estetik açıdan ben erkekler basketbol ligini de izlemiyorum.

Biz hayır kurumu değiliz maddi külfet olacaksa kapatılmalıdır kadınlar taçsporda ücretsiz hobi olarak oynasınlar Galatasaray buna destek versin ama milyon dolarlarımız şu gereksizlere gitmesin Işıl Alben nedir ya
hayır kurumu değiliz de spor kulübüyüz dayı. o departmanların yıllık gideri en fazla 1 selçuk inan maaşı.

Niye yatırım yapmak varken kapatılsın?

Euroleague'i alırken herkes ne kadar sevindi. Erkek basketbolda euroleague'de olduğumuz zamanlar ayrı bir hava vardı. Erkek kadın voleybolda başarı geldiği zaman herkes gurur duymasını biliyo ama. Neden Galatasaray'da eczacıbası vakıfbank gibi olmasın? Neden Galatasaray basketbolda fenerbahce gibi olmasın. En köklü spor kulübüyüz. Bu şubelere yatırım yapmamak bizim ayıbımız.

Niye yatırım yapmak varken kapatılsın?

Euroleague'i alırken herkes ne kadar sevindi. Erkek basketbolda euroleague'de olduğumuz zamanlar ayrı bir hava vardı. Erkek kadın voleybolda başarı geldiği zaman herkes gurur duymasını biliyo ama. Neden Galatasaray'da eczacıbası vakıfbank gibi olmasın? Neden Galatasaray basketbolda fenerbahce gibi olmasın. En köklü spor kulübüyüz. Bu şubelere yatırım yapmamak bizim ayıbımız.
Cevap çok belli. O takımlarla yarışabilecek bir bütçemiz yok. Olmayacak da. Kaldı ki, daha futboldaki deliği bile kapatamadık. Voleybol ve basketbol futbol gibi değil. Yatırım yaptığında aynı sezon hemen karşılığını alıyorsun. Bu sporlarda iş parada bitiyor. Bizim paramız olmadığına göre, bu takımların şamar oğlanı haline gelmemizin mantıklı bir açıklaması da yok.

hayır kurumu değiliz de spor kulübüyüz dayı. o departmanların yıllık gideri en fazla 1 selçuk inan maaşı.
selçuk inan maaşı az mı?

futbolda dönen paralarla o branşta dönen paralar bir değil. futbolda 3 milyon euroyu bi oyuncuya maaş olarak öderken belki kadın basketbol takımının tümünün maaşı 3 milyon eurodur. yani o departmanları futbolla kıyaslamak yerine kendi sektörü içerisinde kıyas yapmak daha makul olur.

mesela -5 milyon euro futbol için küçük bir zarar olabilirken, -500 bin euro diğer departman için büyük bir zarar olarak kabul edilebilir.

kaldıki selçuk inana ödenen para kadar bir paraya 3 oyuncu oynatabilirsin, hollanda danimarka norveç liglerinden 400-500 bin euro maaşla oynayacak tonla keşfedeceğin oyuncular var.

bunlardan biri de linnes değil miydi. o performansa rağmen 700 bine yakın paraya oynuyodu şimdi arttı biraz parası. ingiliz kulüpleri hep futbol kulübü, fakat büyüklüklerinden bir şey kaybetmiyorlar.

alt yapıda üst yapıda avrupayı örnek veriyorsunuz ama bu durumda onların yaptığı gibi yapalım deyince kadınları çarşafa mı kapatalım gibi komik bir argüman sunuyorsunuz. real barça bayernin de erkek basket takımları var. bunlardan bazılarının sanırım barcelona lyon gibi kulüplerin de avrupanın en güçlü kadın futbol takımları da var.

yani tamam hadi sadece fc olmayalım, avrupadaki en büyük kulüplerin yaptığı gibi (ingilizler hariç) sadece dünyanın en popüler sporlarına yatırım yapalım o zaman. basket futbol mesela.

bu kürek, hentbol, erkek su topu, kadın su topu, yelken, judo briç gibi tıngırtıları kapatalım bari. futbol basketbol daha popüler. yav hadi voleybol da olsun.

Cevap çok belli. O takımlarla yarışabilecek bir bütçemiz yok. Olmayacak da. Kaldı ki, daha futboldaki deliği bile kapatamadık. Voleybol ve basketbol futbol gibi değil. Yatırım yaptığında aynı sezon hemen karşılığını alıyorsun. Bu sporlarda iş parada bitiyor. Bizim paramız olmadığına göre, bu takımların şamar oğlanı haline gelmemizin mantıklı bir açıklaması da yok.
Öyle bir mantık yok ya. Niye yok cünkü sen spor kulübüsün. Futbol'da başarılı olman diğer branşları göz ardı edemez. Paran yoksa alt yapıyla cıkarsın ve acıklama yaparsın mücadele edecek bütceyi yaratamıyoruz alt yapıdan oyuncu yetistirecegiz diye. Kulübün kuruluşuna ihanet kurucusuna ihanet olur. Galatasaray FK olursa ileride o zaman konuşuruz.

kadın basketbol ligi'nde 13 şampiyonluğumuz bulunuyor. ayrıca eurolig ve eurocup şampiyonluğumuz da var. kıstasımız başarıysa eğer o zaman kadın voleybol şubesi kapatılsın. kadınlar voleybol ligi'nde elle tutulur bir başarımız yok çünkü.

Galatasaray FC

var iste bir hayalimiz

Öyle bir mantık yok ya. Niye yok cünkü sen spor kulübüsün. Futbol'da başarılı olman diğer branşları göz ardı edemez. Paran yoksa alt yapıyla cıkarsın ve acıklama yaparsın mücadele edecek bütceyi yaratamıyoruz alt yapıdan oyuncu yetistirecegiz diye. Kulübün kuruluşuna ihanet kurucusuna ihanet olur. Galatasaray FK olursa ileride o zaman konuşuruz.
Spor kulübü olayında zerre mantık bulunduğunu da, bu branşları birilerinin gram önemsediğini de düşünmüyorum.

2014 yazında zirvede bırakıp şube kapatılmalıydı

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Spor kulübü olayında zerre mantık bulunduğunu da, bu branşları birilerinin gram önemsediğini de düşünmüyorum.
Çok önemli spor kulübü olmak.
Seni diğer kulüplerden ayıran bir özellik.

Türkiye'de 2 büyük varsa bu yüzden var. Her yerde her bransta rekabet ettikleri icin.

Gereksizliği demis adam.
yani olmamali kesinlikle, zinhar haram ,günah dememis.

bence gereksiz degil kardeş ,sana göre gereksizdir o senin fikrin.

Ama bu ülkede o kadar gereksiz işler oluyor ki bunu dert etmen hakikaten boş bir iş.

Spor kulübüysek eğer bu branşların olması Lazım. Mesele bu branşların kendi kendini idare edebilmesi. Buda branşlara iyi sponsor ve başarılarla gelir. Az bütçe ile maksimum performans almak lazım. Belki de baskının en az olduğu alanlar bunlar. Yapılamayacak iş değil.

SNE-LX1 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geri
Üst Alt