Kim koyarsa koysun, Fenere koyandan Allah razı olsun.. Ama,
Adamlara gıpta etmemek elde değil.. Futbolda bizimle, basketbolda Efes ile, kadın voleybolda Vakıf ile Eczacı ile, erkek voleybolda Halkbankası, Ziraat bankası ile sürekli kafaya oynuyorlar.. Kadın basketbolda zaten rakipsiz kaldılar..
Genellikle kaybediyor olmaları kulübün genlerine işlemiş olan looser lıktan kaynaklanıyor, ancak yine de her branşta zirveyi hedefliyorlar. En azından zihniyetleri bu.
Bizim gibi 'dostlar alışverişte görsün' modunda takılmıyorlar..
Sözüm ona kulübün gelirleri rekor kırıyor, Türkiye şartlarında astronomik seviyelere ulaştı..
Bir Sara'nın bonservisine basketbolda euroleague de kafaya oynayacak takım kurar, diğer branşlarda içerde dışarda ambargo koyarsın..
Amatör branşlar ya adam gibi yapılmalı ya da kapatılmalı.. Hiç bir hedefi olmayan kadrolar kurarak, sırf maliyet yaratmak akıl işi değil..
gs'ın amatör branşlarının başına son derece becerikli ve tamamen gs menfaatlerini birinci planda tutan süper bir yönetici de gelse, asla vakıf-eczacı-koçspor gibi olamayız. tabiki şu andan daha iyi durumda oluruz ama yine de direkt onlar gibi olamayız.
çünkü gs amatör branşlarda, kendi bütçesi ile + o branşların ağırlığına göre bulabileceği max sponsor desteği ile (vakıf'a, koç'a, eczacı'ya göre çerez parası kalacak büyüklükte) ayakta durmaya çalışıyor.
bu bir tercih meselesidir. gs amatör branşlardan büyük zararlar etmek istemiyor. kendi yağında kavrulmak istiyor.
yukarıda yazdığım takımların ise kar-zarar gibi bir derdi yok. arkalarındaki dağ gibi şirketler sayesinde, devasa bütçeler ile takımlar kuruyorlar. sadece türkiye'nin değil, avrupa'nın da en iyi takımlarını kuruyorlar.
haa, gs'ın amatör branşlarda bu strateji ile faliyetlerine devam etmesi ve sürekli ilk 3-4 dışında kalması, winner ve kurumsal kimliğine büyük zarar veriyor. buna katılıyorum.
ben de bu yüzden her zaman diyorum ki;
eğer amatör branşlarda varsan, kar-zarar işine bakmayacaksın. rakiplerine yakın bütçelere çıkacak, "bu işin içinde ben de varım" diyeceksin. zira gs, var olduğu her branşta zirveyi hedeflemelidir.
yok eğer kar-zarar hesabı yapıyorsan, o zaman amatör şubelerini kapatacaksın.
kimsenin gs'ın kurumsal ve winner kimliğine zarar vermeye hakkı yok.
işin özeti; gs'ın ilk önce zarar etmeyi göze alarak "amatör branşlarda rekabetçi bütçe" kararını alması gerekiyor.