Kadro duzeni ve Transfer

Yasin Paçavra

10 Numara!
Renktaslarim Galatsarayda görüyoruz ki baya Kötü oyuncularimiz var ve kötü kadromuz var.Ben sezon sonu kadro duzeni boyle olmasini isterdim asagiya yaziyorum

Renktaslar bir kere 25 yasini asmamis oyuncular lazim sezon sonu bu sene 30 yasina yaklasan kisileri yollamaliyiz Sadece Melo-Muslera kalabilir.

1- Bir kere Sezon Sonu yabanci sinirlamasi olacak elimizde olan Yabancilarin gonderilmesi gereken oyuncular: Dany,Eboue,Elmander,Chedjou,Burdisso,Amrabat,Drogba bunlar bosuna yer kaplayacaklar.Bunlarin komple satilmasi yada gitmesi gerek dusunuyorum.

2- Elimizde olmasi gereken yabancilar:Muslera,Melo,Sneijder,Bruma,Telles,Ontivero ((Hajrovic türk yapilmali)) Bunlar kalmali dusunuyorum.Toplam 6 yabancimiz oldu

3-Eger 6+2 uygulamasi olursa eger Bizim su an 2 oyuncu alma hakkimiz olacak

4-Baya turk oyuncularimiz var yasi gelmis iyi oynayamayan hemen sakatlanan yasi gelmis oyuncular satilmali yerlerine turk Gencler gelmeli

a-) Yerlilerden gitmesi gerekenler:Sabri,Aykut,Gokhan Zan,Hakan Balta,Umut Bulut,Hamit Altintop

Bu arada Yekta,Selcuk ve Burak gitmeli diye dusunuyorum belki bazilari karsi cikar diye bunlara karismiyorum yonetim bilir.

b-)Geriye Kalan Yerliler kalabilir diye dusunuyorum.

Neyse yukaridaki yazdiklarim elimizdeki olanlari degerlendirip fikrimi yazdim.

Transfer hakkinda ise.

1-) Yukari yazdiklarim gibi elimizde 6 yabancimiz oldu ve 2 yabanci alma hakkimiz oldu eger 6+2 olursa tabi simdi 2 yabanci hakki yerine ben

a-) Forvet-Siyahi oyuncular Balotelli derim elbette genc bir suru oyuncular var ama benim tercihim nedeni ise 24 yasinda yerimde olsam basarim parayi 7 sene forvet aramam.Genc yirtici hirsli biri.Tecrube edinmis kendisi turkiyede oynamayi cok istiyor olmazsa bize balotelli tarzi siyahi forvet lazim.

b-)Bir Defans veya Kanat oyuncusu alinabilir diye dusunuyorum.Ben Defans alirdim botafogodaki Doria isterdim gercekten Duvar gibi oyun stili roberto carlosa benziyor bu sene alamadik 20 mio bonservisten dolayi seneye sozlesmesi bitiyormus alinabilir olmazsa italyan bir defans Yada Kanat bir oyuncu olabilir yonetime bagli olsun derim.

Ontivero ve Hajrovic Hakkinda

-Ontivero kiralanip yerine yabanci azda olsa tecrubeli yabanci oyuncu alinabilir.

-Hajrovic turk yapilmali.

Turk oyuncu Transferine gelirsek ben

a-) Sabri yerine Tarik Camdal alirdim

-Yani Sag beklerimiz;

Tarik Camdal,Veysel,Salih olmali dusunuyorum

Not:Salihin gonderilmesini istemedim cunku iyi yedek olabilir sabri yerine sayabiliriz :)

b-)Gokhan Zan yerine Doria eger olmazsa Ömer toprak burdisso yerine Schalkeden Kaan Ayhani alirdim

-Savunmalarimiz;

Semih,Doria((Ömer Toprak)),Koray,Kaan Ayhan olmasini isterdim

C-)Hakan Balta yerine turk Alternatif sol bek alirdim yerine İshak Dogan yada Erdin demir olabilir.Ben tercihimi Erdin izlemedigim icin ishak diyorum.

-Sol beklerimiz;

Telles,İshak Dogan olmasini isterdim.

D-) Umut Bulut yerine İsmail bek ünsal olabilir Transfere gerek yok bence.Berkimizden iyi yedek olur

Eger Burak yilmaz giderse yerine Oumar Niasse alirdim Eger turk statusunde oynarsa turk statusunde oynayamazsa Muhammet Demiri alirdim Ama ben olsam yollardim Burak yilmazi:)

-Forvetlerimiz

Balotelli,Oumar niasse((muhammet Demir)),Berk Ünsal

E-)Selcuk inan giderse Bence yerini doldurabilecek kisi Nuri sahin Olmasini isterdim.

-Nuri Sahin

F-)Yekta gonderilmesini isterdim ben Yerine Hakan Calhanoglunu alirdim yetenekli genc turkumuz kesinlikle alinmasini isterdim Genc özil deniliyor.

-Hakan Calhanoglu

G-)Ve Sezon Sonu alinmasini istediklerimden Bir taneside kanat lazim bize buda

-Gokhan Tore

Bize gokhan şart kanat oyuncumuz yok.

Ve en son Sinan Kurt Gelecegin Reusu deniliyor genc ama alip bir yere kiralayip bize gelmesi gelmesi diye dusunuyorum arkadaslar.

Kaleci Aykutun yerine alt yapidan oyuncu cikarmamiz gerek Yada Onur Kivrak alinabilirse Yedek degil liglerin cogunda oynanmasini isterdim ama olmaz gibime geliyor Muslera giderse Onur şart bence.

Benim düşüncem bu arkadaslar Böyle Kadro duzeni isterdim ben.

Kadro o kadar önemli değil bence 2002'deki kadronun nasıl olduğunu ve ona rağmen Lucescu'nun oyunculardan nasıl maksimum verim alabildiğini hatırlıyoruz ki yabancı antrenörler genelde yerlilerden çok verim alamayabilir ama Lucescu özellikle Sergen , Hasan Şaş , Arif Erdem , Ümit Karan , Bülent Korkmaz gibi oyunculardan çok iyi şekilde yararlanmıştı. Şimdiye bakalım Mancini geldiğinde vasat olan Selçuk ile Burak şimdi yerin dibine girdi. Maksimumu geçti minimum verim bile alınmamaya başladı. Elinde Türkiye'nin en iyi kadrosu varken , bu kadroyu ben kurmadım diye bahaneler üreten bir kişi gelecek sezonda aynı durumda başka bahaneler üretecektir. Kadrodan önce Mancini bizim için doğru teknik direktör mü ona karar vermeliyiz.

Madem yapılanıcaz Hayrovic ve Ontiveroyuda şutlayalım.Ben selçuk ve burağın kalmasından yanayım daha iyisini bulamayız çünkü.Ayrıca borç batağındayken transfer edilmesini istediğin adamlara bak.Men cezası alalım istiyorsun galiba

Arkadaşlar

sürekli birilerini gönderip

birilerini alıyorsunuz

iyi güzelde

1 Euro oldu 3 TL

borç desen gırtlağa kadar.

UEFA dan olur alacağız diye canımız çıkıyor

kolay iş değil bir sürü adam gönderip bir sürü adam almak

Madem yapılanıcaz Hayrovic ve Ontiveroyuda şutlayalım.Ben selçuk ve burağın kalmasından yanayım daha iyisini bulamayız çünkü.Ayrıca borç batağındayken transfer edilmesini istediğin adamlara bak.Men cezası alalım istiyorsun galiba

Renktas dedigin sekilde Men cezasida olabilir ama elimizdeki oyunculari satarsak belki 2-3 kisi oyuncu alma sansimiz olabilr diye dusunuyorum.Fatih terim 30 yaşa yakin oyuncular aldirdi ama bence satma sansimiz zor gibi gorunuyor alacaktik zamaninda gencleri bak simdi ne hallerdeyiz.

Arkadaşlar

sürekli birilerini gönderip

birilerini alıyorsunuz

iyi güzelde

1 Euro oldu 3 TL

borç desen gırtlağa kadar.

UEFA dan olur alacağız diye canımız çıkıyor

kolay iş değil bir sürü adam gönderip bir sürü adam almak

Renktaş dogru soyluyorsun ama nereye kadar kardes hepsi 30a dayanmis iyi oynayamiyorlar ve bazilari cabuk sakatlaniyorlar bunlari ne diye aliyoruz abi Mac oynamasinlar Para mi alsinlar Oynamadan para aliyorlar renktas bu daha kotu.

Renktas dedigin sekilde Men cezasida olabilir ama elimizdeki oyunculari satarsak belki 2-3 kisi oyuncu alma sansimiz olabilr diye dusunuyorum.Fatih terim 30 yaşa yakin oyuncular aldirdi ama bence satma sansimiz zor gibi gorunuyor alacaktik zamaninda gencleri bak simdi ne hallerdeyiz.

Renktas yapilanma cok onemli bi olay.Fatih terim genc almadi diye suclayamayiz onun zamaninda cok kotu bi kadrodan buralara geldik.Genc oyuncular risk olurdu yeni bi antrenor icin.Ama tabikide ucuncu seneye baslarken kadro oturmustu.Bruma gibi iki oyuncu daha alabilseydik keske

Yasin Yıldırım renkdaşımızın aldığı cezadan sonra forumda oluşan boşluğu en güzel şekilde dolduracağına inanıyor yeni hesabının hayırlı olmasını canı gönülden iyi dileklerimle birlikte şahsına sunuyorum Yasin Şimşek renkdaşım.

Renktaslarim Galatsarayda görüyoruz ki baya Kötü oyuncularimiz var ve kötü kadromuz var.Ben sezon sonu kadro duzeni boyle olmasini isterdim asagiya yaziyorum

Renktaslar bir kere 25 yasini asmamis oyuncular lazim sezon sonu bu sene 30 yasina yaklasan kisileri yollamaliyiz Sadece Melo-Muslera kalabilir.

1- Bir kere Sezon Sonu yabanci sinirlamasi olacak elimizde olan Yabancilarin gonderilmesi gereken oyuncular: Dany,Eboue,Elmander,Chedjou,Burdisso,Amrabat,Drogba bunlar bosuna yer kaplayacaklar.Bunlarin komple satilmasi yada gitmesi gerek dusunuyorum.

2- Elimizde olmasi gereken yabancilar:Muslera,Melo,Sneijder,Bruma,Telles,Ontivero ((Hajrovic türk yapilmali)) Bunlar kalmali dusunuyorum.Toplam 6 yabancimiz oldu

3-Eger 6+2 uygulamasi olursa eger Bizim su an 2 oyuncu alma hakkimiz olacak

4-Baya turk oyuncularimiz var yasi gelmis iyi oynayamayan hemen sakatlanan yasi gelmis oyuncular satilmali yerlerine turk Gencler gelmeli

a-) Yerlilerden gitmesi gerekenler:Sabri,Aykut,Gokhan Zan,Hakan Balta,Umut Bulut,Hamit Altintop

Bu arada Yekta,Selcuk ve Burak gitmeli diye dusunuyorum belki bazilari karsi cikar diye bunlara karismiyorum yonetim bilir.

b-)Geriye Kalan Yerliler kalabilir diye dusunuyorum.

Neyse yukaridaki yazdiklarim elimizdeki olanlari degerlendirip fikrimi yazdim.

Transfer hakkinda ise.

1-) Yukari yazdiklarim gibi elimizde 6 yabancimiz oldu ve 2 yabanci alma hakkimiz oldu eger 6+2 olursa tabi simdi 2 yabanci hakki yerine ben

a-) Forvet-Siyahi oyuncular Balotelli derim elbette genc bir suru oyuncular var ama benim tercihim nedeni ise 24 yasinda yerimde olsam basarim parayi 7 sene forvet aramam.Genc yirtici hirsli biri.Tecrube edinmis kendisi turkiyede oynamayi cok istiyor olmazsa bize balotelli tarzi siyahi forvet lazim.

b-)Bir Defans veya Kanat oyuncusu alinabilir diye dusunuyorum.Ben Defans alirdim botafogodaki Doria isterdim gercekten Duvar gibi oyun stili roberto carlosa benziyor bu sene alamadik 20 mio bonservisten dolayi seneye sozlesmesi bitiyormus alinabilir olmazsa italyan bir defans Yada Kanat bir oyuncu olabilir yonetime bagli olsun derim.

Ontivero ve Hajrovic Hakkinda

-Ontivero kiralanip yerine yabanci azda olsa tecrubeli yabanci oyuncu alinabilir.

-Hajrovic turk yapilmali.

Turk oyuncu Transferine gelirsek ben

a-) Sabri yerine Tarik Camdal alirdim

-Yani Sag beklerimiz;

Tarik Camdal,Veysel,Salih olmali dusunuyorum

Not:Salihin gonderilmesini istemedim cunku iyi yedek olabilir sabri yerine sayabiliriz :)

b-)Gokhan Zan yerine Doria eger olmazsa Ömer toprak burdisso yerine Schalkeden Kaan Ayhani alirdim

-Savunmalarimiz;

Semih,Doria((Ömer Toprak)),Koray,Kaan Ayhan olmasini isterdim

C-)Hakan Balta yerine turk Alternatif sol bek alirdim yerine İshak Dogan yada Erdin demir olabilir.Ben tercihimi Erdin izlemedigim icin ishak diyorum.

-Sol beklerimiz;

Telles,İshak Dogan olmasini isterdim.

D-) Umut Bulut yerine İsmail bek ünsal olabilir Transfere gerek yok bence.Berkimizden iyi yedek olur

Eger Burak yilmaz giderse yerine Oumar Niasse alirdim Eger turk statusunde oynarsa turk statusunde oynayamazsa Muhammet Demiri alirdim Ama ben olsam yollardim Burak yilmazi:)

-Forvetlerimiz

Balotelli,Oumar niasse((muhammet Demir)),Berk Ünsal

E-)Selcuk inan giderse Bence yerini doldurabilecek kisi Nuri sahin Olmasini isterdim.

-Nuri Sahin

F-)Yekta gonderilmesini isterdim ben Yerine Hakan Calhanoglunu alirdim yetenekli genc turkumuz kesinlikle alinmasini isterdim Genc özil deniliyor.

-Hakan Calhanoglu

G-)Ve Sezon Sonu alinmasini istediklerimden Bir taneside kanat lazim bize buda

-Gokhan Tore

Bize gokhan şart kanat oyuncumuz yok.

Ve en son Sinan Kurt Gelecegin Reusu deniliyor genc ama alip bir yere kiralayip bize gelmesi gelmesi diye dusunuyorum arkadaslar.

Kaleci Aykutun yerine alt yapidan oyuncu cikarmamiz gerek Yada Onur Kivrak alinabilirse Yedek degil liglerin cogunda oynanmasini isterdim ama olmaz gibime geliyor Muslera giderse Onur şart bence.

Benim düşüncem bu arkadaslar Böyle Kadro duzeni isterdim ben.

Yaş kaç hacı abi?

Renktas yapilanma cok onemli bi olay.Fatih terim genc almadi diye suclayamayiz onun zamaninda cok kotu bi kadrodan buralara geldik.Genc oyuncular risk olurdu yeni bi antrenor icin.Ama tabikide ucuncu seneye baslarken kadro oturmustu.Bruma gibi iki oyuncu daha alabilseydik keske

Kardesim dedigine katiliyorum fakat Terimin bence 30 yasli oyunculari almamasi gerektigini kendiside bilmeliydi neden diye sorarsan 30 lu yaslarda oyuncu aldik peki Aldigimiz gibi hep zarara gittik 1 oyuncudan kâr edemedik anadolu kulupleri bile kârli satiyorlar örnegin riera 3 mio euroya aldik satamadik daha dogrusu gitmek istemedi bizde feshetmek zorunda kaldik su an rierayi alan kulup bile vermiyor o kadar para

Kardesim dedigine katiliyorum fakat Terimin bence 30 yasli oyunculari almamasi gerektigini kendiside bilmeliydi neden diye sorarsan 30 lu yaslarda oyuncu aldik peki Aldigimiz gibi hep zarara gittik 1 oyuncudan kâr edemedik anadolu kulupleri bile kârli satiyorlar örnegin riera 3 mio euroya aldik satamadik daha dogrusu gitmek istemedi bizde feshetmek zorunda kaldik su an rierayi alan kulup bile vermiyor o kadar para

Tamam dogru alinmamasi gerekiyordu da bu da iyi bi arastirma gerektiren bisey.Yonetim,teknik heyet,oyuncular komple degisti.İlk sene icin kizamayiz

Tamam dogru alinmamasi gerekiyordu da bu da iyi bi arastirma gerektiren bisey.Yonetim,teknik heyet,oyuncular komple degisti.İlk sene icin kizamayiz

Ben zaten ilk sene icin demedim kardesim ilk sene icin olabilir cunku zor durumdaydik O zaman oyunculari almak zorundaydik zaten ama 2.senesinde terimin kadroyu yapilandirmasi gerekiyordu yani 30 lu yaslari gonderip 25 li leri alsaydik en azindan aldigimiz gibi satma imkanimiz olurdu 30 lu yaslari aliyorsun aldigin gibi satamiyorsun buda kotu oluyor kulubumuze zarara ugruyoruz.2.senesinde halletmeliydi ama artik is isten gecti Bakalim önumuzdeki planlara bakacagiz kulubumuz su an zor durumda gorunuyor.

Ben zaten ilk sene icin demedim kardesim ilk sene icin olabilir cunku zor durumdaydik O zaman oyunculari almak zorundaydik zaten ama 2.senesinde terimin kadroyu yapilandirmasi gerekiyordu yani 30 lu yaslari gonderip 25 li leri alsaydik en azindan aldigimiz gibi satma imkanimiz olurdu 30 lu yaslari aliyorsun aldigin gibi satamiyorsun buda kotu oluyor kulubumuze zarara ugruyoruz.2.senesinde halletmeliydi ama artik is isten gecti Bakalim önumuzdeki planlara bakacagiz kulubumuz su an zor durumda gorunuyor.

Haklisin renktas.Hepimiz istiyoruz bunu ha boyle bi turk var mi dersen yok yabanci alsanda sinira takiliyosun abuk sabuk bi tff ile bu kadar

Haklisin renktas.Hepimiz istiyoruz bunu ha boyle bi turk var mi dersen yok yabanci alsanda sinira takiliyosun abuk sabuk bi tff ile bu kadar

Sende haklisin renktas Ama Tff nin kime calistigida belli oluyor Fenere gelince kume dusurmezler tam derbi maci yaklasinca hemen kulubumuze hemen men cezasini basmaya calisiyorlar.Moral bozmaya calisiyorlar bu TFF daha onceden neredeydi de derbi geldiginde men haberleri ortaya cikiyor.Sirf kulubumuzu batirmak bu tüpcünun amaci.

Gökhan Töre ve Hakan Çalhanoğlu,ve biraz da Mevlüt Erdinç dışında alınabilecek yerli yok. 2'si de gelmez ama.

Türkiye Ligi'nden alınsa iyi bir takım düzeni içinde biraz faydalı olabilecek tek isim bence Uğur Demirok başka da yok.

Çok iyi düşünerek hamle yapılmalı. Top tekniği zayıf adamları yanlış yerlerde oynatmayacak bir hoca bulunmalı öncelikle.

Burak'ı yerle bir eden kanat mevkisinde oynatan adam ile Messi'yi alsan yine garanti değil başarı.

Herkes doğru yerde oynamalı. Burak'ın tek doğru yeri tek forvettir kalacaksa.

Eğer çift forvete döneceksek mutlaka daha hareketli, fizikli, ekmeğini taştan çıkartan çalışkan bir forvet ve Mevlüt alınarak Burak gönderilmeli.

Tek forvete dönülecekse kanatlarda Kuyt gibi çalışkan en az 12-13 gol 11-12 asist ile sezon geçiren istikrarlı bir isim, ve Shaqiri tarzı bir adama ihtiyaç var bu takımda.

O zaman

Muslera-Telles-Melo-Sneijder-Kanat1-Kanat2 şeklinde bir kadro kurulur.

4-4-1-1 benimsenecekse kanatları orta saha özelliği olan isimlere emanet etmek şart.

Muslera-Yabancı-Semih-Yabancı-Telles-Melo-Selçuk-Töre-Çolak-Sneijder-Burak en uygunu o zaman.

Ama Töre'de gelmek istemiyor pek, Beşiktaş alacak, bu sistem de burada tıkanır.

Geri
Üst Alt