Üye Görüşü Kadro Planlamasının En Kritik Olduğu Sene!

Furkan Korkmaz

🦁PALA🦁
Yönetici
Süper Moderatör
Bugün, Melih Şabanoğlu ve Sinan Yılmaz programını izledim. Çok güzel bir genel sezon değerlendirmesi tadında program olmuş güzel noktalara değinmişler. Orada Okan Buruk hocamızın 4 sezonluk oyuncu verilerinden bahsetmişler. Özellikle dikkat çekmek istediğim takım skor yükünü taşıyan oyuncular. Bu sene skor yükü çekecek bir 10 numara eksiğimiz vardı bunu her şekilde hissettik özellikle mertens sonrası zaten bu genel istatistiklere yansımış. Asıl tehlike Barış'ın gittiği durumda ikamesinin nerdeyse imkansıza yakın olacak olması. Barış'ı kaybettiğin senaryoda iyi bir 10 no ve kanat gerekiyor.

İcardi bu sezon eleştirilsede genel katkısı muazzam o da gidiyor. Barışın bir de istikrarlı süre alması var ki muazzam bir oyuncu gerçekten. Barış ve İcardi'nin gittiği senaryoda takımın skor yükünü nerdeyse %30-40 arası kaybediyorsun. İcardi ikame edilebilir ama Barışın bu sezon kesinlikle kalması lazım.

Aşağıdaki tabloya bakılırsa her ne kadar sevmesekte Kerem'in gidişini Barış kurtarmış hatta daha iyisini yapmış. Barış bana göre çok özel bir oyuncu. Kesinlikle kaybetmememiz gerekiyor. Gittiği senaryoda Osimhen gibi kafa soru işareti yaratmayacak biri direk alınmalı. Tabloya dönersek Mertens'in yerini dolduramamışız zaten bu sezon özelinde ağır hissettik. Yunus benimde öz eleştiri yapmam gereken bir konu gereksiz yüklenmişiz, bu sezon sakatlığı devam etti oynadığı bazı maçlar gerçekten kötüydü ama altyapı oyuncumuz, yerli, kendi asetimiz oynadığı her sezonda katkı vermiş. Kesinlikle takımda kalması gerekiyor. İyi bir bench ve bunu sorun edecek biride değil.

Ekran görüntüsü 2026-04-30 152404.webp

Bu sezonki tabloyu aşağıya ekliyorum. İki tablo üstünden düşüncelerimi belirteceğim.

Ekran görüntüsü 2026-04-30 153159.webp

Sane özellikle son haftalarda seneye yapacaklarını bize gösterdi, bu sezonda iyi oynadığı takımı taşıdığı maçlar vardı. Özel bir oyuncu kesinlikle devam edilmeli. Bu sezon sallantı kısımları zaten istatistiklere yansımış, zahaya göre bir tık geride kalmış.

10 numara eksiği zaten genel tablo ve bu sezonki tabloya bakınca direk hissedilen yer. Kesinlikle tartışmasız skor yükünü taşıyabilecek birisi lazım. Alınacak 10 numaranın forvet bölgesinde oynuyor olabilmes ide önemli. Bu devre arası aslında teknik ekip bu eksikliği bilmiş ve Mikautadze'ye gidilmişti. 10 numara ve forvet oynayabiliyor. Osimhen'nin yokluğunda öne atılıp arkasına Yunus eklenebilirdi. Çünkü Osimhen ve Yunus'un aldığı dakikalara bakarsak nerdeyse 15-20 maçlık bir boşluk oluşuyor alınacak adamın yedek kalıyorum düşüncesi olmaz. O bölgede dönüşümlü rotasyon sağlanırdı. İlk 11 kurgusunda Mikautadze önünde Osimhen, Osimhen olmadığı zamanlar (afrika kupası, sakatlık) vs. Yunus önde Mikautadze gibi. Alınacak 10 no veya forvetin kesinlikle hücumun diğer bölgelerinde de oynaması lazım. İcardi'nin ara ara 10 no gibi denenmesinin sebebide buydu. Hoca dar rotasyonu seviyor ve iyi verim alıyor. tek mevki tek oyuncudan ziyada bazen böyle çok yönlülük lazım. Misal sadece 10 no oynayan veya sadece forvet oynayan birini aldığında bu sefer oyuncuyu oynatma sorunu ortaya çıkacak diye düşünüyorum.

İkinci önemli kısım kesinlikle orta saha hem dinamizm hem skor yükü açısından oldukça düşük oyunculara sahibiz bu da tabloda açıkca görülüyor. Mevcut oyuncuları severim ama kesinlikle direk neşter vurulması gereken yer. Skor verebilecek 1 tane orta saha bile bize çok rahatlatır. Genel düşüncelim bu yönde bana göre özellikle barış giderse çok kritik bir sene. yerinin dolması açısından yönetime güvenim yok.

Son düzenleme:
10 numara olayı önemli ama eksikliğini hissettik falan hikaye biraz, eksikliğini hissettiğin kişi Osimhendi, o olsa çok daha iyi bir sezon olurdu.

Barış, Abdülkerim, Davinson, Sallai dışında hiçkimse düzenli oynamadı bu sene, en önemlisi ise Osimhen, neredeyse sezonun yarısında yoktu, olsa nisanda belki şampiyon olacaktık öyle bir sezondu. O yokken neredeyse hep kötü dönemler geçirdin, kırılma maçlarının alayında puan kaybettin ya da yenildin.

Avrupa'da ise genel olarak başarılı bir sezon geçirdik.

Kabul edilemez durum Türkiye kupası idi o da hala kabul edilemez.

Bir de ilk seneki takım çok referans alınıyor da o takım da 2011/2012 takımı gibi, Avrupa olmayınca rahat bir sezonda iyi oynadık ama o kadar, o kadro 50 maça çıkacak olsa 50 kere dağılırdı.

Barış'ın verdiği katkı konusuna ise artık girmek dahi istemiyorum, hem takımdaki en çok skor üreten ikinci oyuncu hem de en çok düzenli oynayabilen oyuncu, şu adamın yerini doldurmanın bu kadar kolay görülmesi tam anlamıyla komedi. Topu alıp iki çalım atabilen herkes Barış'tan iyi sanılıyor, büyük bir haksızlık.

Bence kadroyu tutamayiz, ciddi teklifler gelince mecburen bir kac oyuncuyu gönderecegiz , bir kacini da biz elden cikarmamiz gerek ise yaramadiklari icin, yani yeni sezon icin ciddi anlamda transfer bekliyorum en az 7-8 gelecektir, kac tanesi gider orasini görecegiz ama allah askina bu isden anliyan bir SD getirin, hocaya sirf sorsun hangi bölgeye oyuncu gerek onun disinda hoca birseye karismasin. Yine sezon basi Baris krizi yasamak istemiyordur bu taraftar, gitmek isteyen oyuncuya dur demek olmaz ama tabiki bunun bir bedelli olmali.

Önce bu planlamayı yapacak bir futbol aklı şart.
Hoca, idari kadro, yönetim ve başkan düzeyinde 7-8 oyuncu yolladıktan sonra yerlerini doldurabileceğimizden pek emin değilim bundan dolayı dozerle takıma girmenin manası yok.
3-4 gidiş 6-7 geliş iyi olacaktır. (Kiralıkların döneceği ve alınmayacağını varsayıyorum.)

İcardi ile vedalaşıldığında ciddi bir maaş bütçesi açılacak bunun yanında diğer satışlar ile 20-25 milyon maaş bütçesinde rahatlama ile 1-2 tane A+ oyuncu takıma katılabilir. İsmi geçenlerden Bernardo vs çok iyi olur zira kaliteyi hep belli seviyede tutmak şart. Asensio örneği gözardı edilmemeli. Tek Bernardo tipi ekleme bambaşka hale sokabilir bu da ligde tazelenmeyi getirir.

Kızan olacak ama özellikle 2026 2027'de lige ağırlık verip şampiyon olalım. Içimden bir ses bu sefer gerçekten bitecekler diyor.
Kiraliklar ve Sara ile Icardi haricinde kimse gitmezse ilk 11'e 1 orta saha, 1 10 numara yedeğe de stoper, kanat, forvet yeter. Belki 1 yedek orta saha daha.
Osimhen filan ısrar etmezse 150 dahi verseler satma.
8 ve 10 numaraya mutlaka iyi para harcanmalı veya Torri'yi 8 düşünüyorsa bilemem.

Söyleyeceğim şey yanlış anlaşılmasın Osimhen’i 170e falan satıp Monaco’dan Balagun’u alsak belki benzer sayıda gol attırırız. Osimhen’den daha iyi demiyorum. Osi’nin atletizmi, oyuna katkısı falan ayrı ama skoruna yine de ulaştırırız yeni forveti belki..

Fakat Barış’ın yerine dolduracak bir kanat yok şu anda alamayız yani yok öyle bir adam(bizim bütçelerde). Kvara’yı falan alman lazım.

Kadro planlaması tekliflere göre değişecektir reddedilemeyecek teklifler alabiliriz ana iskeletten en az 3 değişiklik bekliyorum

Kadro planlaması tekliflere göre değişecektir reddedilemeyecek teklifler alabiliriz ana iskeletten en az 3 değişiklik bekliyorum
Aslında olması gereken o da.Satilirlarsa eğer bizim B planımız var mı.Esas mesele bu.Suan alınacak oyuncuların hazır olması gerekiyor.Barisa 50-60 Singoya 30-40 Oshimen e 175 varilirse bence halı döşenir.

Torreira
Baris
İcardi
Ilkay
Kaan
Ahmet kutucu
Sanches satarim
Yeter ki profesyonel ekip olsun kanat da alinir orta saha da defans da

Transfer bütçeside önemli artık 200 milyon avro civarına çıkmalıyız gelirler ortada

10 numara, orta saha, stoper hattı ve yedek kulübesi konusunda ciddi planlama yapmamız lazım. Mevcut kadronun üzerinde belirli değişiklikler ile 4 sene iyi gittik ama özellikle bu sezon ciddi şekilde takım alarm veriyor. Keza Singo gibi hangi mevkide oynayacağı belli olmayan adamlara 30 milyon gibi bonservisler ödememeliyiz. Alacağımız isimler direkt katkı verecek ne olduğu belirli oyuncular olmalı.

Geri
Üst Alt