Hoşgörünüze sığınarak ve hatun güruhundan birileri için kendini harap eden kardeşimin ruh haline dayanamayarak muhabbete orta yerinden dalıp naçizane birkaç salıkta bulunmak isterim...
Yazışmaların bir kısmını okudum ve -teşbihte hata olmaz- dev mıçtığın kanısına vardım güzel kardeşim. Hani en azından mektup falan işin içine girmese iyiymiş. Bahsi geçen hatun kişiyi zerre kadar tanımamakla birlikte genellemeler üzerinden haraket edecek olursak sen çeşitli lüzumsuzluklarla kızcağızı fena halde tribe sokmuş durumdasın ve fakat bu öyle lanet bir şeydir ki toparlama gayesiyle attığın her adım beyhude olmanın ötesinde mevcut durumu beter etmekten başka bir halta yaramaz... Bu noktadan sonra yapılacak şey tek ve mutlaktır. Ana hatlarıyla: Kızcağızı karşına alıp "arkadaşım ben senden fena halde hoşlaşıyorum, şu ana kadarki saçmalıklarımın tek nedeni de kendimi en doğru şekilde anlatma çabasının hormonla dolup taşmış beyin süzgecimden geçerken dışa mıçış olarak yansımasındandır, bu kez doğru şekilde davranıp ahval ve şeraitimi sana aktarıyorum. Durum budur."içerikli bir konuşma yapmaktan ibarettir. Karşı tarafın tepkisine binaen pozisyon alınır amma ve lakin olası bir ters tepki durumunda vakur bir şekilde veda edip olay yerini terketme hususuda asla taviz verilmemelidir. Çünkü ülkemizde pembe kafa kağıdıyla dolaşma şerefine erişmiş bir kısım zümrenin kendince hayatı algılayışı bir takım doktrinler silsilesine sahiptir ki bunların arasında senin davranışlarının asla kabullenilmez ve geri döndürülemez olduğunu içeren maddeler vardır... Bu arkadaşlar hayatlarını kendilerini eşsiz birer kartanesi ya da dünyanın kendi etraflarında döndüğü zannıyla sürdürmektedir. Allah vermesin söz konusu kişi bu zümreden biriyse ilişkinin başlamadan bitmiş olması senin için en hayırlısı olmuştur, türümüze (erkeklere) bahşedilmiş en güzel özelliğimizi kullanarak gezegendeki diğer alternatifler üzerine yoğunlaşmanı salık veririm...
Şimdiden bol şans...