Ömer Tuğrul Yılmazer

Berlin Panteri
Belçika'nın son yıllardaki altyapı atılımı herkesin malumudur. Katar sermayesinin takımlarından KAS Eupen'in hem dünya çapına yayılan farklı akademilerle olan ilişkisi hem de Barcelona ile olan ilişkisi de bu genel alt yapı yatırımına eklenince bu takımdan çıkan oyuncuların da önümüzdeki sezonlarda Avrupa futbol piyasasına damga vurmasını beklemek yanlış olmaz. Şu anda bu patlamaya en yakın iki isim 19 ve 20 yaşlarında olan Wague ve Ocansey.

Moussa Wague: Senegal'in DK kadrosunda da yer alan Wague sağ bekte oynayan bir oyuncu. Henüz tam olgunlaşmasa da fizik gücü üst düzey bir bek. Klasik Afrikalı savunmacılar gibi pozisyon hataları ve dalgınlığı eksi yönleri. Ama yeni bir Eboue olması muhtemel bana göre. İnanılmaz çalışkan kanatta. Bu süreçte yeniden yapılanırken aklımızda bulunması gereken bir isim. 2-5 milyona rası bir fiyat biçiliyor kendisine. NTV'de geçen sezon 2-3 maçı da canlı verildi. Benim gibi bu garip lige ilgi duyanlar varsa izlemiştir bu adamı.

Eric Ocansey: Takımımızın Bruma ve Rodrigues ile tadına vardığı hızlı kanat forvet oyuncularının bir başka versiyonu. Bu arada şunu da eklemeliyim ki Henry Onyekuru da Eupen'den yetişen bir kanat forvetti. Ocansey de bu tarz oyunculardan. Kanatlardan içeri kateden ve hızıyla bir anda kale önünde biten bir oyuncu. Bruma ve kısmen Garry için yapılan son pas veya bitiricilik eksiği Ocansey için de yapılabilir ancak bu oyuncunun henüz 20 yaşında olduğunu unutmamak lazım. Takımının güçsüz yapısına göre ligde 10 gole katkı vermesi aslında gol yollarında etkili olduğunu gösteriyor. 1-2 milyon civarında değer biçilen Ocansey'in en büyük alıcı pazarı bana göre şimdiden Premier Lig.

Bu isimlerin ikisini de kenara not etmekte fayda var. Yenilenen, gençleşen ve az para harcamayı kafaya koyan takımlarımızda iş yapmaya müsait isimler bunlar.

Ocansey'i ben de geçtiğimiz haftalarda yazdım burada. Füze gibi ayağı var herifin. Çok iyi bir kumaş.

Ayriyeten Olayinka da çok iyi topçu olacak.

Ayni takim da oynayan Lazare armani'yi de not etmek gerekir

ocansey fmde ıyıymıs

Geri
Üst Alt