Kayseri Son Durak İnecek Var

Doğu Alkan

Ulubatlı Souness
Evet arkadaşlar büyük umutlarla başladığımız 2013-2014 sezonu istediğimiz gibi gitmemekle beraber bu maçla daha kulübü daha karmaşık duruma sokmuştur. Aslında geçen sezon elde edilen başarının üzerine gerekli yerlere takviye beklentisi içinde daha yukarılar hedeflenirken kulüp içindeki çekişmeler, huzursuzluklar, iletişim problemleri koca bir yaz transfer döneminin takımımız adına istenildiği gibi geçmemiştir. Buna ek olarak 6+0+4 gibi saçma bir kural ile takım daha da zor bir duruma itilmiş ve görevliler bu konuda yeterli tedbiri alamamışlardır.

Bu sorunlarla sezona başlarken alınan Arsenal ve Fenerbahçe'den alınan iki kupa bu aksaklıkların anlaşılmasını ötelemesine yol açtı. Esasında sezon başındaki ilk kırılmayı ve bence en önemli kırılma anını burada yaşadık. Bunun üzerine sezon devam ederken Fatih Terim ve yönetim arasında ayyuka çıkan her geçen gün artan tartışma basın önünde pek çok kez irdelenmiş ama Galatasaray'da huzursuzluk yaratılmak isteniyor gibi açıklamalarla geçiştirilmişti. Bu tartışmalar devam ederken Milli Takımda yaşanan problemler nedeniyle Fatih Terim isminin ortaya atılması ve nihayetinde tarafların anlaşmasıyla sonuçlanarak kulübümüz ikinci önemli bir kırılma anını burada yaşamış ve teknik direktör ile yolları ayırma kararı alındı. Bu arada devam eden sportif sorunlar malumunuz konuyu uzatmamak adına girmiyorum Real Madrid maçı vs.

Fatih Terim'in gönderilmesi yankıları devam ederken Mancini ile anlaşan kulübümüzde yeni bir dönem başladığını sağ duyuya sığınarak temiz bir sayfa açılmasından yana çoğumuz tavır aldık. Tabii forumda bu konular tartışılmaya devam ediyor. Derken piyangodan çıkan iki Juventus maçları bizi şampiyonlar liginde turu getirirken bu arada takımda ligde biraz olsun kıpırdanmış ama kronik sorunlarından arınmış değildi. Böylece devre arasına girilirken yapılan transferler ve Bruma'nın yaşadığı talihsiz sakatlık ki bence kanatta en efektif olabileceği döneme giriyordu temposu da artmaya başlamıştı. Ve yeni bir kırılma anı daha gerçekleşti. Sezonun başlangıcından beri deplasmandaki sorunlar giderek artmış mevcut oyunculardan istenilen verim alınamayınca yaşanan puan kayıpları ve bu haftada gelinen son noktaya kadar şampiyonluk avuçlarımızdan maalesef kayıp gitti. (Büyük bir sürpriz yaşanmazsa tabi.)

Aslında yazdıklarımın çoğu hepinizin malumu unuttuklarım da vardır ancak bilhassa üstünde durulması gereken diğer konuda Selçuk ve Burak'ın yarattığını düşündüğümüz huzursuzluk ve maç performanslarının giderek kötüleşmesi. Problemlerinin ne olduğunu bilmiyorum aldıkları para mı ? Fatih Terim'in ayrılması mı ? bu onların cevap vermesi gereken sorular ama takıma verdikleri zarara hâlâ sessiz kalınması adalet mekanizmasının hiçe sayılması Galatasaray kulübüne yakışan bir durum değildir. Bu süreçte tüm tarafların kendilerini sigaya çekmesi gerekmektedi. Geleceğin Galatasaray'ını yaratmak istiyorlarsa bunu taraftara borçludurlar. Taraftara gelecek olursak bu takıma azımsanamayacak kadar kattığı büyük değeri herkes ertelenen Juventus maçında görüp hissetmiştir.

Yaşadığımız süreçte keşke durumu taktik ve teknik dizaynlar üzerine tartışıp halledebilseydik ama bunlarla izahat edemiyor oluşumuz kafalarda farklı soruların uyanmasına neden oldu. Yönetim yeni kararlar alır yeniden seçim mi olur teknik ekip ile yollar mı ayrılır sezon sonu yoksa Burak ve Selçuk bir süre dinlendirilir mi bilemem ama sorunun ne olduğu bulunup "ivedilikle" halledilmesi gerekiyor. Galatasaray büyük bir kulüp şampiyonluklar gelir geçer ama hepimizin arzusu sahada iyi oynayan mücadele eden bir takım yaratılmasıdır. Taraftar olarak iyi günde ve kötü günde yanlarındayız. Yazdıklarım esasında sezonun kısa bir özeti üstelik bitmemiş bir sezonun. Yanılabilirim bir mucizede yaşayabiliriz ama sorun büyümeden çözülürse herkes için sağlıklı olacaktır. Ülke olarak yeterince gergin bir durumdan geçiyoruz sorunların birikip daha talihsiz olaylara sebebiyet vermemesini temenni ediyorum.​

Bızı bu bataklıga surukleyen kısı unal aysaldır ne yapacak ne edecek bu bataklıktan cıkaracak.

Kaçan Terim olmasın suçlu?

Kacan degıl kovulan terımın de sucu var elbet. Fenerasyonun kucagına gıtmeyecektı ancak en buyuk suclu unal aysaldır. Hersey ıyı gıderken yonetım degısıklıgı yaptı o gunden berı hıcbırsey dogru gıtmıyor.

Kacan degıl kovulan terımın de sucu var elbet. Fenerasyonun kucagına gıtmeyecektı ancak en buyuk suclu unal aysaldır. Hersey ıyı gıderken yonetım degısıklıgı yaptı o gunden berı hıcbırsey dogru gıtmıyor.

Kaçan daha doğru da sorun o değil. İkisi de suçlu ve Terim yabancı sınırını değiştirterek, Aysal da Ali Dürüst, Luce, Albayrak ekibini toplayarak hatalarını telafi edecek.. Başka yolu yok..

Bızı bu bataklıga surukleyen kısı unal aysaldır ne yapacak ne edecek bu bataklıktan cıkaracak.

Ünal Aysal, sorumlulardan biri ama günah keçisi aramaktan öte başarının ve başarısızlığın bir takım işi olduğunu kabul etmek lazım. Ancak ben Selçuk ve Burak'ın hallerinden rahatsız oluyorum açıkcası.

Ünal Aysal, sorumlulardan biri ama günah keçisi aramaktan öte başarının ve başarısızlığın bir takım işi olduğunu kabul etmek lazım. Ancak ben Selçuk ve Burak'ın hallerinden rahatsız oluyorum açıkcası.

Hocam selcuk ve burak suankı hallerınden cok daha ıyı degıllerdı hıcbır zaman. Sadece ruhsuz oynamıyorlardı. Selcuk tekmeye kafa sokardı. Bu takımı toparlayabılecek antrenor lazım once.

Hocam selcuk ve burak suankı hallerınden cok daha ıyı degıllerdı hıcbır zaman. Sadece ruhsuz oynamıyorlardı. Selcuk tekmeye kafa sokardı. Bu takımı toparlayabılecek antrenor lazım once.

Evet yapılanmada büyük sıkıntı var takımın abilik yapması gereken Ujfalusi var kenarda. Böyle zamanlarda takımı bir araya getirecek kişiler vardır yoksada bulur getirirsin.

Geri
Üst Alt