Kilo Verme Yöntemleriniz Neler?

Arkadaşlar hepinize tavsiyeleri için teşekkür ederim.

Yalnız bazı arkadaşlar ekmek yemiyorum falan yazmış.
Tamam ama yaş kilo boy bilginiz nedir? Tavsiyenizi dikkate alalım da sizi fiziken tanımıyoruz ki?

Şahsen 36 yaşında 184 boyunda 114 kiloyum.

Geçen yıl haziran ayında 83 kiloyu görünce kendince diyete başlayıp 6 ayda 15 kilo vermiştim. Dahası, kendimi o kiloda sabitlemeyi başardım :).

Kahvaltıda sadece peynir bal gibi şeyler (ekmek yok), öğlenleri çorba veya yine ekmek ve hamursuz hafif yemek, aksamlarida saat 19.00'u geçmemek kaydıyla yine ekmek ve hamursuz normal yemek. Atıştırma yok veya haftada 1 gün (cips, cukulata vs..), bira alkol haftada 1 günü geçmeyecek. Bu şekilde kas kaybı olmadan, sağlıklı şekilde çok rahat kilo verebildim. Tavsiye edebilirim..

CPH2723 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu kilo olayı fiziksel olarak çok basit bir şekilde formülüze esilmiştir. Verilen enerji > alınan enerji ise kilo verirsin, tersi durumda ise kilo alırsın.

Bunun için 2 metod var. Ya az yiyip verdiğin enerjiyi sabit tutacaksın, ya da yediğini azaltıp hareketi sabit tutacaksın. Yediğini azaltıp hareketi de arttırırsan tabi en iyisi. Bunun dışında başka yol yok.

Kilo verme yöntemim yok. Hedef kilo almamak. Psikolojik sınır olan 80'i görmemek için buna uygun olarak besleniyorum.

Sizin için alarm düzeyinde bi sınır varsa ona özen gösterin. Hararetle kilo verip tekrar geri almak çok kolaydır.

Fiziksel görünüşünüz de sizi rahatsız etmiyorsa kilo almanız kolaylaşır.

Düzenli rakı, şarap, bira içicisi olduğum için öğünleri az yemekle geçirsem de kaloriyi içkiden alıyorum. Yemekten vazgeçebilirim de şu içki olayı acayip kalori bombası.

Hiçbir faydası olmayan yapay şekerli gıdaları da tüketmemek gerek. Kısa bir haz için bol çikolatalı magnum vb.

intermittent fasting. kilo verme yöntemi değil bir yaşam tarzı olarak uygularsanız ömrünüzün kalanını çok daha sağlıklı geçirirsiniz. ben bunu çok uzun zamandır yapıyorum, 181 boyla hayatımın hiçbir bölümünde 80 kilonun üzerine çıkmadım.

Yok lan. Fırsat denk gelmiyor. Yoksa evleneceğim falan yok. Evlilik beni bozar.
Baba patron sensin ama işte bu dediğin biri çıkarsa tüm fikirlerin değişeceğine eminim. Her şey nasip kısmet, hazzın değil kalıcı mutluluğun değerini vurgulamak isterim naçizane.

3 ay önce 118 kiloydum. Sağlık beslenme ile şuan 103 kiloya düştüm. Masa başı çalıştığım için spor aktivitesi olarak bir olayım yok. Ayrıca haftada 1 gün dışarıda yemek yedik.(rakı/meze vb.)

Olay sadece vücudunuza açlık hissini yaşatmamak.
Örnek bir haftamı yazayım size;

Kahvaltı:
2 gün chia tohumu,badem sütü, muz(geceden yapılacak)
3 gün 2 adet yumurta yanında salatalık,yeşillik
2 gün ince öğütülmüş yulaf ile yapılan kurabiyemsi birşey ( içinde lor perniri, biber vb. ürünler var)

öğlen yemeği;

iş yerinde yediğim için genel olarak ton balıklı/köfteli/tavuklu salata + ayran, yada yarım corba + salata çeşitlerinden biri

ara öğün
öğlen yemeğinden 2-3 saat sonra açlık seviyesini azaltmak için ara öğün önemli
2 kayısı , 2 ceviz veya 1-2 meyve tüketebilirsiniz.

akşam yemeği;
1 veya 2 gün ızgara tavuk
1 gün ızgara köfte
2 gün balık
1 gün sebze yemeği - basmati pirinç pilavı
1 gün akşam off ( istediğinizi şeyi yiyebilirsiniz.)

akşam yatmadan ise bitki çayı 1 bardak.

bunu harici önemli detay olarak;
kızartma şeklinde yapılmış ürünler
pastane - fırın ürünleri
makarna - pilav türevleri
paketli gıdalar kesinlikle tüketilmemeli.

ayrıca ben yapamıyorum ama spor eklenir ise kısa sürede güzel sonuçlar alabilirisin.

Geri
Üst Alt