Kim Gitsin!

M.Güveni Anadolu Takımına

Linderoth'u İşveç'e

Emre Aşık'ın Yerine Eren G.

Nonda'da Satılabilir,Yerine M.Yıldız Yada Sercan Yıldırım Gibi İsimler Alınabilir,

Allahtan forum olarak futbol bilgimiz iyi kimse barış gitsin dememiş.Mehmet güven çok gereksiz ilk çıktığı maçlarda rengini belli etti bu adam genç oyuncu diyorlar defansın önünden top alıp ortasahadan bağlantı kuracak pası atana kadar ben oraya taksiyle giderim.Bir genç oyuncu bu kadar hantal olmaz.Mehmet yıldız elimizde patlar arkadaşlar bırakın başkasının elinde patlasın gökhan ünal bu adamdan klas olarak 2 gömlek üstün holoskoylada falan karıştırmayalım holosko 20 yaşında vestel manisaspora geldiğinde slovak milli takımında da oynuyordu daha 18 yaşında çek ligine transfer olmuştu ondaki yetenek topa dokunuş fark ediliyordu.Arkadaşlar mehmet topuz ve mehmet yıldız gibi adamlar parlar alanın elinde patlar çünkü alt yapı eksiklikleri çok fazla.Mehmet yıldızı gördünüz inter totuda veya mehmet topuzu büyüklere karşı.....Yerli transfer yaparken fazla göze batmayan oyuncular tercih edilmeli bence emre güngör ve mehmet topal Mehmet yıldız kadar istenmiyordu aldık yararını gördük.Okan yılmaz,fazlı uysal,kemal aslan,zafer biryol,tarık taşgün neyse benim için mehmet yıldız ve topuz o olacaktır.Bugün trabzon umut buluta duacı bu adam kumaşı ümit milli takımdan belli ediyordu klimse talip değilken trabzon aldı sonuç ortada maalesef ligimizde bazı oyuncular var şans onlara gülmüyor alt yapılarına ve futbolu bilmelerine rağmen büyük takım forması giyemeden yeşil sahalara veda ediyorlar ben cenk işleri büyük bir takımda görmek isterdim bizden giden ilyas kahraman ayhan kadar oynardı bu adamda büyük takım görsün isterdim ve gençlerbirliğinde oynayan eski samsunsporlu mehmet nas bu adam bu ligteki en kalifiye sağ taraflardan ama ne yazık ki büyükler samsundan vural,celil,ali akdenizi alırken bu adamı boş geçtiler.

Barış'ın gitmesi gerektiğini söyleyenler olmuş. Kesinlikle katılmıyorum. Barış tam Alman ekolünde gösterişsiz ama sağlam ve kaliteli bir oyuncu. Daha kendisini geliştirmesi gereken tarafları var tabi. Ancak ben onda Hamit Altıntop'un biraz ham halini görüyorum. Oyun tarzları, mevkileri, tercihlerine kadar nerdeyse herşeyleri birbirine benziyor. Eğer kendini geliştirirse Hamit kadar kaliteli bir oyuncu olacaktır. Fiziği yerinde, çok koşuyor çalışıyor, sahada oyun anlamında disiplinli ve en önemlisi genel anlamda çift yönlü bir ortasaha. Hücuma yeri geldiğinde etkili çıkışlar yapabiliyor, tekniği abartılı olmamak kaydı ile iyi, pas alışverişine katılabiliyor, top tutup saklayabiliyor, gol bölgelerine girip etkili şutlar atabiliyor, hava toplarında etkili. Çift yönlü bir türk ortasaha bulmanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Hem hücuma, hem savunmaya katkıda bulunacak Türk orta saha oyuncusu dünya genelinde saysak bir elin parmaklarını geçmez sanırım. İkisi bizde. Biri Ayhan (önünde çok uzun bir kariyer kalmadı), biri Barış (ki o da bu gidişle Alman milli takımını seçecek malesef) Eksiği ise hücumda zaman zaman tercih hataları yapıyor, ve bazen de doğru tercihi yapabilmek için çok vakit kaybediyor. Yani futbolunun başta mental olarak olgunlaşması ve özellikle hücumda daha verimlileşmesi gerek. Genç sayılabilecek bir oyuncu olduğunu ve Galatasaray'dan önce Alman ikinci liginde oynadığını düşünürsek ben kendisini geliştireceğine inanıyorum. Bence bu tarz bir oyuncuyu kolayca kaybetmek büyük hata olur. Gönderirsek onun gibi birini korkarım çok ararız...

Nonda konusunda ben de hala kararsızım. Geçen sene takıma katkısı ve çabası ile herkesin takdirini kazanmıştı ama Baros'un gelişi ve sistemin değişmesi sonucu müzmin yedek durumuna düşmesi onu kötü etkilemiş gibi görünüyor. Haklı da sayılabilir, geçen sene yıldızlarından birisi sayılırken, bir anda kendini bu konumda bulmak hoş olmadı onun için. Bu mantıkla, yaşını da düşünerek, iyi bir talibi olursa göndermek ve yerine sistemimize uygun, yeri geldiğinde etkili olabilecek ve yedek beklemekten fazla rahatsız olmayacak Türk bir forvet oyuncusu mümkünse el yakmayan fiyatlara alınabilir. Mehmet Yıldız benim ilk aklıma gelen isim. Rakip savunmaları yıpratan, tekniği ile olmasa da fiziğiyle top tutarak takımı öne çıkaracak bir forvet, ofansif elemanlardan kurulu ortasahamızın hücum etkinliğini artıracaktır diye düşünüyorum. Gerek tek forvet sisteminde, gerekse skor zora girdiğinde çift forvete geçildiğinde (ya da uzun vadeli düşünürsek ileriki sezonlarda farklı oyuncular ile kurulmuş bir 4-4-2'de) skoru değiştirebilecek veya rakip savunma içinde karamboller yaratabilecek, baskı kurulmasına katkıda bulunacak, golcü ve çalışkan bir forvet faydalı olabilir. Kendisinin yedek beklemeyi pek sorun etmeyeceğini, oyuna girdiği zaman da var gücü ile çalışarak faydalı olacağını düşünüyorum. Üstelik Ümit Karan'ın yaşını da düşünürsek bu takımın bu sene olmasa bile önümüzdeki 1-2 sene içinde en az 1 adet kaliteli Türk forvet oyuncusuna ihtiyaç duyacağı da kesin gibi. Bunu düşünerek şimdiden yapılmış bir yatırım zararımıza olmaz bence. Mehmet Yıldız açısından bakarsak da, bu yıllarda Galatasaray'a gelip işleri sermeyen ve disiplinli bir Türk forvet oyuncusu kolay kolay gönderilmeyecektir takımdan. Hele bir de ara sıra faydalı işler yaparsa yeri iyice sağlamlaşır. Yani geldiğinde yedek beklese bile takımda kalıcı olma ve uzun vadede daha iyi yerlere gelme ihtimali yüksektir. Bence Mehmet Yıldız, artık bu yaşa gelmiş, demoralize olmuş ve her sakatlıktan gitgide daha kötü etkilenmeye başlamış Nonda'dan daha faydalı olabilir. Malesef aklıma alınabilir durumda ve bu saydığım özelliklere uyan başka bir Türk forvet oyuncusu gelmiyor. Daha doğrusu aklıma gelen isimler var ama onların faydalı olabileceğinden o kadar ümitli değilim.

Bunlar dışında gitmesi, gitmemesi tartışma konusu olabilecek, alternatifleri sayılabilecek oyuncular muhakkak var, ancak ben şimdilik bu aralar tartışılan bu ikisi konusunda görüşlerimi belirtmek istedim.

barıs yararlı bir oyuncudur 100.000 euro'ya alacaksınız ve geçen sene 10 milyon euroluk adam gibi oynadı kimse inkar edemez,gelişmeye açık bir oyuncu gönderilmesi saçma olur 1-2 sene sonra satarız iyi paraya...!!!

Bu takımın bel kemiğidir Barış ve çok kaliteli bir oyuncudur.

_________De Sanctis________

Sabri__Meira__Servet_HakanB_

____Barış__M.Topal__________

Arda___Lincon______Kewell

____Baros______________

Hiç birisi gitmemeli neden gitsinler ki hepsi oynadıklerında takıma faydalı oynayan oyuncular.Ayrıca yapmış oldukları hatalar olabilir ama herkes hata yapıyor.Adnan Sezgin'i vs. göndermeyi neden yazmayı düşünmedin...

Ben bu basliga hergün Meira gitsin yazsam yönetim duyarda sesimi satarmi acaba :)

Ben bu basliga hergün Meira gitsin yazsam yönetim duyarda sesimi satarmi acaba :)

meira benide çok şaşırtıyor ama o kadar acımasız olma meira çok iyi bir oyuncu yanındaki servet adamın kimyasını bozdu öyle şeyler yapıyor ki meira şaşırmaktan topunu oynayamıyor...!!!

ferdi elmas, nonda, umit karan,volkan yaman,serkan çalik,yaser,mehmet guven bunlar kesin gonderilmeli

ferdi elmas, nonda, umit karan,volkan yaman,serkan çalik,yaser,mehmet guven bunlar kesin gonderilmeli

yaser serkan ve ferdi pek şans bulamamış az paraya oynayan kulübede yada tribünde oturmaya ses çıkarmayan oyuncular, gitmelerinin hiç bi gereği yok, 22yaşına kadar kalsınlar eğer yedek bile olamazlarsa o zaman giderler..

meira benide çok şaşırtıyor ama o kadar acımasız olma meira çok iyi bir oyuncu yanındaki servet adamın kimyasını bozdu öyle şeyler yapıyor ki meira şaşırmaktan topunu oynayamıyor...!!!

Ama ayni servet bazen bizi fark yemekten kurtariyor kritik müdahelelerde bulunuyor.. Ben Meira nin söyle kritik bi topa müdahele ettigini göremedim.. Dünki yedigimiz goldede golü atan futbolcu cok basit gecti Meira yi.. Bize hizli ve zor geciren bi adam lazim. Ha Servette hata yapiyor katiliyorum sana ama ona topla oynamamasi gerektigini ögretemeyenlerde suc.. Milli takimda yapamiyor ayni hareketleri neden? Fatih Terim döver valla adami :)

Gitmesi gereknler : Ümit Karan,Linderoth,Nonda,Servet,Hakan BAlta.

Ümit Karan : Arap kulüpleri talip iyi para verirlerse gitsin hatta promosyon yapıp önceliği Nonda'ya bile verebiliriz :)

Lideroth : Müzmin sakat.

Servet : Marsilya 8 milyon euro veriyorsa satalım çünkü Servet'in overrated halidir 8 milyon euro.

Hakan Balta : L.Moskova spekülasyonlara göre 5 milyon veriyormuş. İçim kan ağlıya ağlıya satarım bu adamı. Satalım çünkü Arda-M.Topal gibi oyuncuları bundan sonra pazarlarken yüksek miktarda paraları telafuz edebilmek için satmalıyız.PSV-Porto gibi takımlar kıçı kırık oyuncuları extreme fiyatlara satıyor. Bizde o fiyatlara oyuncu satabilmek için Hakan'ı 5milyon'a vermeliyiz.

Gitmesi gereknler : Ümit Karan,Linderoth,Nonda,Servet,Hakan BAlta.

Ümit Karan : Arap kulüpleri talip iyi para verirlerse gitsin hatta promosyon yapıp önceliği Nonda'ya bile verebiliriz :)

Lideroth : Müzmin sakat.

Servet : Marsilya 8 milyon euro veriyorsa satalım çünkü Servet'in overrated halidir 8 milyon euro.

Hakan Balta : L.Moskova spekülasyonlara göre 5 milyon veriyormuş. İçim kan ağlıya ağlıya satarım bu adamı. Satalım çünkü Arda-M.Topal gibi oyuncuları bundan sonra pazarlarken yüksek miktarda paraları telafuz edebilmek için satmalıyız.PSV-Porto gibi takımlar kıçı kırık oyuncuları extreme fiyatlara satıyor. Bizde o fiyatlara oyuncu satabilmek için Hakan'ı 5milyon'a vermeliyiz.

h.balta hariç katılıyorum

ya bu oyuncular iyi ya canlarıyla oynuyorlar ama skibbe oynatmayı bilmiyor neden oynamasınlar ya arkadaşlar evet belki bazıları gereken performansı gösterememiş olabilir ama hemen de gönderilmez belki 2. dönem daha iyi olacaklar...

Lindeorth ve M.Güven'i isteyen varsa direk gönderiLmesi gereken oyuncuLar.SebepLerini söyLemeye biLe gerek yok.

Ümit Karan,Servet,Hakan BaLta ve Sabri ise veriLecek güzeL mebLaLar iLe günderiLebiLir.

Serkan ÇALIK gibi bi topçu bulduk yolluyacaz öylemi? saglık ekibinden dolayı oynayamıyor şimdi yoksa benim en çok sevdigim futbolculardan biriydi inş en kısa zamanda döner. Bide Barış Hacattepe maçında çok iyiydi Mehmet Topalla birlikte orta sahada oynarlarsa çok saglam bi orta saha olur die düşünüyorum

Serkan ÇALIK gibi bi topçu bulduk yolluyacaz öylemi? saglık ekibinden dolayı oynayamıyor şimdi yoksa benim en çok sevdigim futbolculardan biriydi inş en kısa zamanda döner. Bide Barış Hacattepe maçında çok iyiydi Mehmet Topalla birlikte orta sahada oynarlarsa çok saglam bi orta saha olur die düşünüyorum

Geçen Sezon Oynadılar Ve Kaybettiğimiz maçlarda Bile Orta Saha çökmedi Hiçbir maçta Ezilmedik

Ama şansızlık buya ikisi Birden sakatlandı Çok Şükür Geri Döndüler

takıma yakıştıramadıklarımız ve diğer sebeplerden(yaş, verim gibi) dolayı takımda olmasını istemediklerimiz oyuncuları bu başlık altında yazalım. başlıyorum:

1 - Barış Özbek: futbolun sadece kasla oynanmadığını hepimiz biliyoruz. futbol zekası, oyunu okuma, teknik gibi kıstaslar daha da önemli. Barış Özbek hatta bu sağlam fizikli yapısına rağmen, her ikili mücadelede kendini yere bırakması da, tek işe yarayabileceği görevi de geçersiz kılıyor. böyle gereksiz bir futbolcuyu dünya görememiştir.

2 - Serkan Çalık: körle yatan, şaşı kalkar misali, Barış Özbek'in kankası olmasından mütevellit, o çabukluğu ve biraz olsa da tekniğini, futbol zekasıyla birleştiremiyor. takımda gereksiz bir oyuncu. daha doğrusu bizim için fazlalık.

3 - Mehmet Güven: futbol zekasına birşey diyemem ancak teknik olarak çok çok zayıf. oyunu okuyabiliyor ama işte kapasitesi sınırlı maalesef. istediklerini yapamıyor gibi. ama Barış gibi değil, bir amaç uğruna oynuyor. 90 dakika koşayım falan diye değil.

--------------------------------------

kararsız kaldıklarım:

4 - Volkan Yaman: oynadığı "Winger Back" karakteri için oldukça hantal bir oyuncu. Alparslan kadar seri değil, Hakan Balta kadar defansta sağlam değil. arada kalmış bir oyuncu. Alparslan Erdem'in biraz daha büyümesi gerektiğini düşündüğümden de Volkan yollanmayabilir. sene sonu gitmesi gerekiyor ancak...

5 - Ferdi Elmas: Gaziantep maçının devre arasında statta yedekler ısınıyordu. baktım birisi güzel hareketler yapıyor, "kim" diye sordum arkadaşıma. Ferdi Elmas'mış. teknik olarak iyi, aynı zamanda hızlı. ama ben bir türlü sahada göremedim bu yetenekleri bir arada. futbol zekası yeterli değil galiba. kararsızım, biraz daha izlemek gerekiyor. zaten kaç maç yaptı ki. :)

---------------------------------------

yaşından ve sakatlıktan dolayı gitmesi gerekenler:

6 - Tobias Linderoth: başta 3-2 yenildiğimiz Sion maçı olmak üzere, birçok maçta çok iyi oynamıştı. tabi o oynadığı maçlar çok kısıtlı sayıda, bu sebeple takımda kalması mantıklı değil. varlığı yokluğu bir zaten. gidince boşluk hissetmeyeceğiz ama belki yerine gelecek bir oyuncuyla eksiklerimiz azalacak.

7 - Shabani Nonda: Hoffenheim'la oynanan hazırlık maçında kaçırdığı golle, bu sezonki formsuzluğunun sinyallerini verir gibiydi. Steaua maçında 2 gol atınca unuttuk gerçi bunları ama maalesef futbol hayatının son birkaç yılını oynuyormuş gerçekten.

8 - Emre Aşık: bu sezon sonu zaten ayrılacak takımdan. pek konuşmaya gerek yok. her zaman yedekte böyle bir oyuncuya ihtiyacı var klüplerin.

----------------------------

bir de Hasan ve Ümit de yaşından dolayı gidebilecek futbolcular arasında ama 2'si de bu takımın kaptanları.

+ Adnan Sezgin

Geri
Üst Alt