Kim haklıdır ?

Cevap: Kim haklıdır ?

cevabı bilmiyorum ama şunu iyi biliyorum ki bu altın "36 yasında, 1.75 boyunda, 73 kg, guzel fizikli bir erkek, 50 mil oteden gelip bu altını buluyor. Bu arkadas, son derece dusunceli, iyi kalpli, tecrubeli, kendini bilen biri. Bulduğu bu kulce altın uzerinde hak iddia eden." kişi alacak

haha. helal olsun : )

altını kapıp kacanın bilinc altında "benim bu altına daha cok ihtiyacım var" gerceği yatmaktadır. altını kaybetme riskine giremez. dolayısıyla herzaman daha atik davranır. dikkat ederseniz soruda "altına esit miktarda ihtiyaçları var" gibi bir kaide yoktu. altına daha cok ihtiyacı olması, daha cok sıkıntı cektiğini gosterir. burada ahlaki olarak onundur altın, hak manasında bos bardak dolmalıdır. kisilerin dusunceli iyi bireyler olması bu sebeple vurgulanmıstır. bu kadar dusunceli iyi insanlarken, boyle bir kalleslik sergilemek ancak "ihtiyac"'tan ileri gelir.

Anıl kardesimi tebrik ediyorum. :yenieek:

Hay ben böyle soruyu da cevabını da hayatımda bu kadar salakça bir cevap görmedim.

Emir kusura bakma ama sacma sapan birsey olmus. :)

Emir ben bu soruyu kimseye soramam. Çünkü bu kadar kıvrandırıp bu cevabı verirsem insanlar bana ayak ve el gibi uzuvları ile vururlar.

Hangisinin çok ihtiyacı varsa nasıl cevap la? :) Hayırlısı neyse o olsun, kısmetse olur der gibi. :asd:

kuyumcuya ait herhalde ikiside aynı anda kuyumcuya giriyor:D yada onun gibi birşey definemi değilmi tam olarak anlatırmıyor

vala emir kardeşim bende seni tebrik ediyorum ama o altını alıp kaçan eninde sonunda yakalanır ve o altın devlet hazinesine girer.adalet yerini bulur.ben galiba kafayı yedim :D

Cevap: Altın hangisinin kısmetiyse onun olurmuş beyler özetle.

altını kapıp kacanın bilinc altında "benim bu altına daha cok ihtiyacım var" gerceği yatmaktadır. altını kaybetme riskine giremez. dolayısıyla herzaman daha atik davranır. dikkat ederseniz soruda "altına esit miktarda ihtiyaçları var" gibi bir kaide yoktu. altına daha cok ihtiyacı olması, daha cok sıkıntı cektiğini gosterir. burada ahlaki olarak onundur altın, hak manasında bos bardak dolmalıdır. kisilerin dusunceli iyi bireyler olması bu sebeple vurgulanmıstır. bu kadar dusunceli iyi insanlarken, boyle bir kalleslik sergilemek ancak "ihtiyac"'tan ileri gelir.

Cevap özelliklere uymuyor..Ondan dolayı saçma geldi bana..Düşünceli - iyi niyetli vs bir insan bence ihtiyaçlarını ön planda tutmaz...Cevap bence hayal kırıklığı..Daha iyi bir cevap beklerdim..Diyalketik açıdan, diyalektiğe uymayan bir cevap olmuş...

senin kafa yerinde mi??

Ayrica siz bilemediniz Selen bilirdi gibi bir sey soylenmisti bu Selen icin pozitif olarak gozukse de negatif bir soylemdir .

Hay ben böyle soruyu da cevabını da hayatımda bu kadar salakça bir cevap görmedim.

soru cok unlu bir soru, ve occam'ın usturası felsefesini sekillendirmis sorulardan. uzay/zaman gercekliğindeki tum kaos'un sebebini basit bir dille anlatıyor kısaca. ben acıkcası 6 yada 7. postta biri soyler sanmıstım.

bu ne yaaaaaaaa..

a mi aldi yani b mi cok sacma bi cevabi war..

ben a ve bnin ayni kisiler oldugunu dusunuyodum bi ara :D

Bir arkadaşın verdiği altının yanında ayna olması ve benim ve Onur'un verdiği devlet cevabı senin cevaptan daha mantıklı Emir. :o

iyi kalpli adam almış kaçmış yemege külçe altın koyup pişirip yemiş sonra sindirememiş gayet iyi bir cevap.

soru cok unlu bir soru, ve occam'ın usturası felsefesini sekillendirmis sorulardan. uzay/zaman gercekliğindeki tum kaos'un sebebini basit bir dille anlatıyor kısaca. ben acıkcası 6 yada 7. postta biri soyler sanmıstım.

Aslında dediğin doğru anladım tam olarak, o yüzden evrensel adalet gibi bir kelime kullandın ama kimse bu kadar basit bir cevap beklemedi sanırım.

Beğenmedim soruyu. Mike ve Jane halıda ölü yatıyor, yerde cam kırıkları ve biraz su var, bu odada neler oldu diye soru vardı, o bile daha güzel. :)

Geri
Üst Alt