Kitap Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Kitap önerileri

Okudum.. Elif ŞAfak'ın Aşk kitabına benziyor ama ondan daha iyi. Ahmet Ümit bu ülkede hakettiği değeri alamamış romancılardan biri.

Ayrıca Konya'da büyüdüğümden benim için daha sürükleyici oldu. Biraz mistik gibi.. biraz diil mistik bir kitap (:

Okudum.. Elif ŞAfak'ın Aşk kitabına benziyor ama ondan daha iyi. Ahmet Ümit bu ülkede hakettiği değeri alamamış romancılardan biri.

Ayrıca Konya'da büyüdüğümden benim için daha sürükleyici oldu. Biraz mistik gibi.. biraz diil mistik bir kitap (:

Elif Şafak'ın o kitabını da okudum. Haklısın birbirlerine çok benziyorlar ama Bab-ı Esrar daha güzel bir kitap. Zaten yazarın kendisi içeriğinin mistik olduğunu kabulleniyor. Gerçekten muhteşem bir insan, Ahmet Ümit.

Elif Şafak'ın o kitabını da okudum. Haklısın birbirlerine çok benziyorlar ama Bab-ı Esrar daha güzel bir kitap. Zaten yazarın kendisi içeriğinin mistik olduğunu kabulleniyor. Gerçekten muhteşem bir insan, Ahmet Ümit.

Bu başlığı ben açmıştım (:

Önceki mesajlarımda da önermişimdir babı esrar veya ahmet ümitin başka kitaplarını

1680-Beyaz-Zenciler.jpg

Ingvar Ambjörnsen'in bir kitabı. "Yerleşik bir toplumdışı" olarak tanıtılıyor kendisi. Kitabında çemberin dışındakilerini konu olarak almış. Toplumun yerleşik kurallarını yıkan, ellerinde sırt çantaları ordan oraya koşturan, şair ruhlular, esrarkeşler, anarşistler kısacası ötekileri ve ötekilere ait bir yaşam tarzını anlatmış bu kitabında Ambjörnsen. Bu arada kitabında ister istemez Norveçli olmanın verdiği ruh halini de bir şekilde aktarmış kitaba yazar. Ne kadar öyle bir hayat felsefem olmasa da türünün en iyisi bence bu kitap..

1680-Beyaz-Zenciler.jpg

Ingvar Ambjörnsen'in bir kitabı. "Yerleşik bir toplumdışı" olarak tanıtılıyor kendisi. Kitabında çemberin dışındakilerini konu olarak almış. Toplumun yerleşik kurallarını yıkan, ellerinde sırt çantaları ordan oraya koşturan, şair ruhlular, esrarkeşler, anarşistler kısacası ötekileri ve ötekilere ait bir yaşam tarzını anlatmış bu kitabında Ambjörnsen. Bu arada kitabında ister istemez Norveçli olmanın verdiği ruh halini de bir şekilde aktarmış kitaba yazar. Ne kadar öyle bir hayat felsefem olmasa da türünün en iyisi bence bu kitap..

Hmm, teşekkürler öneri için.

Kitabın kapağına koptum. :D Kapağı görünce zaten konunun ne olduğu anlaşılıyor.

Düşük yoğunluklu çatışma M. Ali Kışlalı

3685-Parfumun-Dansi.jpg

Edebi yönden zayıf ama felsefi yönden güçlü bir roman. Özellikle Tanrı inancı ile ilgili yaptığı göndermeler ile ilgi çekiyor. Kitabın ismi önceden "Pancarın dansı" idi ancak ikinci baskıdan itibaren ismi; "Parfümün dansı" olarak değiştirildi. Gerçekten eğlenceli bir kitap, hem derin düşündürüyor hemde konusu insanı eğlendiriyor.

Hmm, teşekkürler öneri için.

Kitabın kapağına koptum. :D Kapağı görünce zaten konunun ne olduğu anlaşılıyor.

Anlattığının gerçekliklerle yakın bir bağı var. Zaten kendisi de gezmiş yıllarca elinde uyku tulumu ile ordan oraya.. Kitabın içindekilere benzer tipler şimdi Kopenhag'da Christiania 'da mevcutlar.. Bu insanlar dıştan bakıldıklarında genelde ( Türkiye bu örneğin dışında ) çok boş, bohem bir hayatları var gibi gelebilir insana ama yakından tanıdığında çoğunun inanılmaz bir bilgi birikimi var ve tembellikten ziyade bilinçli olarak böyle bir yaşam tarzını seçmişler.. Tabi burda realitede var o realite Türkiye'de olmaz, olursa da baba ya da anne her ay başı belirli bir miktar para yatırır ve uyku tulumlarının yerini öğrenci evleri, açık havanın yerini genelde bodrum barları alır :)

in to the wild die bir film var, bu konuya benzeyen..gerçek hayattan

in to the wild die bir film var, bu konuya benzeyen..gerçek hayattan

Ben o filmi önermiştim film kısmında. Güzel filmdi..Müzikleri de çok iyiydi. Cesareti alkışlanacak kadar iyiydi kahramanın bazı şeyleri abartı olsa bile. Fakat işte gerçeklik, öyle bir hayat tarzı Türkiye'de imkansız gibi. Onun gerçekleşeceği temeller yok..

Ben o filmi önermiştim film kısmında. Güzel filmdi..Müzikleri de çok iyiydi. Cesareti alkışlanacak kadar iyiydi kahramanın bazı şeyleri abartı olsa bile. Fakat işte gerçeklik, öyle bir hayat tarzı Türkiye'de imkansız gibi. Onun gerçekleşeceği temeller yok..

Ya anneme desem ki bisikletle avrupayı dolaşsami annem kızar altında araba git işte ortaköye gez diye (:

Ben o filmi önermiştim film kısmında. Güzel filmdi..Müzikleri de çok iyiydi. Cesareti alkışlanacak kadar iyiydi kahramanın bazı şeyleri abartı olsa bile. Fakat işte gerçeklik öyle bir hayat tarzı Türkiye'de imkansız gibi. Onun gerçekleşeceği temeller yok..

O hayatı burada yaşayan insana Diyojen gözüyle bakarlar. Gerçi insanımızı suçlayamayız, şartlar buna müsaade etmiyor çünkü...

Bence değil. Çünkü eski dönemdeki dervişler, alimler, bilginler ilim kazanmak adına bu tarz şekilde gezmeyi tercih etmiştir. Yani bizim özümüzde olan gerçeklikle alakalı değil. Değişen mental yapı da değil, değişen şartlarla alakalıdır. Mesela benim elimde fırsat olsa bende tulumu alıp, gezerim ama ne sosyal hayatim ne de farklı şartlar buna müsaade etmez.

Bunca dini-siyasi tartışmanın üzerine Mikhail Bakunin üstaddan "Tanrı ve Devlet" kitabını önerme ihtiyacı hissettim. Ancak baştan uyarmalıyım, herkesin okuyabileceği bir kitap değil. Dini kalıpları, önyargıları bir kenara bırakmadan bu kitabı elinize almayın.

71758_2.jpg

Bunca dini-siyasi tartışmanın üzerine Mikhail Bakunin üstaddan "Tanrı ve Devlet" kitabını önerme ihtiyacı hissettim. Ancak baştan uyarmalıyım, herkesin okuyabileceği bir kitap değil. Dini kalıpları, önyargıları bir kenara bırakmadan bu kitabı elinize almayın.

71758_2.jpg

Roman tadında bir kitap mı yoksa deneme, anı gibi türlerin kitap haline gelmiş türü mü?

Roman gibi değil de, bir düşünce eseri diyelim. Bir olayı değil, düşüncelerini aktarmış Bakunin etkileyici bir dille.

Pyotr Kropotkin'i herkes gibi bende az çok bilirim, bir kaç kısa yazısını okudum da, ben sadece kitabın tarzını merak etmiştim. Hikayemsi bir tarzı olsaydı beni çekerdi ama salt ideolojik bir yönü varsa kısa-önemli derlemelerini okumayı yeğlerim. Neyse Teşekkürler bilgi için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt