Kola ve Gazlı İçecekler Masum Mu?

Tamer Tuna

10 Numara!
kola_sisesi03.jpg

Ünlü yazar Karen Hill, '' ( GSC-FORUM YÖNETİMİ ONAYLARSA AÇIKLANACAK ) '' adlı kitabında bu içeceklerin neden olduğu 12 hastalığı anlattı. Karen Hill, insanların kolaya olan düşkünlüğüne değindi :

'' Türkiye'de adeta bir kola bağımlılığı var ''

Günde bir-iki litreyi geçiyor adeta su yerine kola tüketiyoruz. Öncelikle kola korkunç bir bağımlılık yaratan içecektir. Uyuşturucuyu bırakmak kadar zahmetlidir.İnsanların kolayı bırakmakta çok güçlük çektiğine değinen Hill, Bırakmaya karar verdikleri ilk gün korkunç migren ağrıları, titremeler, asabilik ve uykusuzluk yaşıyorlar.Fakat iki günü atlattıktan sonra bomba gibi oluyorlar.

İşte kolanın taşıdığı 12 risk...

1- Fazla kilo ve yağlanma

2- Karaciğer hasarı

3- Diş çürümesi

4- Böbrek taşları ve Kronik böbrek hastalığı

5- Şeker hastalığı

6- Asit reflü

7- Kemik erimesi

8- Hipertansiyon

9- Kalp hastalığı

10- Sindirim bozukluğu

11- Alzheimer (hafıza kaybı)

12- kanser

Kolanın olumsuz etkilerini Prof.Dr. Canan Karatay, 60 dakikada sekiz başlık altında özetliyor.

Kola ile felakete götüren 60 dakika

Buraya kadar ambalajlanmış haliyle kullanımındaki göze alınması gereken risklerden bahsettim..

Peki ya üretim aşaması ?????

İşte burada önyargılı olmayıp, gerçeğe giden basit bir soru sorucam:

kola nasıl üretilir - google.com

.

Le kola'nın satışlarını azaltmak için yapılmış çirkin bir kampanya

en alttaki google a tıklasana kampanyaya katılmak yada uzak durmak için neler gerekiyor.

Modlar kitabın ismini yazablir miyim.

sakıncası var mı..

böcük var böcük

[media]https://www.youtube.com/watch?v=7dNcfOmTbr0[/media]

sıçan da varmış :D

Cola nin pek saglikli oldugunu sanmiyorum, hele yazin cok icerim, ama bir gün icmeyince de migdem filan agriymiyor :/

Canan Karatay'ın kendine hayrı kalmamış. İster istemez beslenme konusunda ciddiye alamıyor insan. Ayrıca diş macunu da bir noktadan sonra zararlı. Sakızlar potansiyel kısırlık tehlikesi taşıyor. (Bütün plastikler potansiyel tehlike gerçi.) Adam akıllı kullanımda ilaç olarak üretilmiş bir şey ne kadar zararlı olursa o kadar zararlıdır kola. Ki bağımlı bir insanı zaten zararlı diye vazgeçirebilecek olsak ülkede sigara tüketilmezdi.

Bağımlılık konusuna gelince; insanın bağımlı olmaya yatkınlığı zekasıyla doğru orantılıdır. Kola'ya bağımlı bir toplumsak zaten zeka seviyemizi açıkca ortaya koyuyoruz demektir. Malesef. (Sigara, bilgisayar, telefon, seks, siyaset, antibiyotik, din diye uzar gider bu liste.)

Edit: Şunu ekleyim, yıllardır kola içmiyorum, yağ oranı - kalori dengesi vs. diye..

Cola nin pek saglikli oldugunu sanmiyorum, hele yazin cok icerim, ama bir gün icmeyince de migdem filan agriymiyor :/

Ay çekirdeği (Çiğdem, çitlek, çekirdek vs.) yukarıdaki listeye en az 3 madde daha ekler. :) Kola Ranger'ıymışım gibi bir hava oluştu ama bazı kesimlerin sırf kendi propagandalarına alet etmek için yönlendirmeler yapmasını sevmiyorum. (Aşırı kullanımda kesinlike zararlıdır ona lafım yok.)

Coca cola´da domuz kani var diye mecca cola´yi icat eden yobazlarin yalanlarina benzemis...sagliksiz olabilir,zaten saglikli olan kac yiyecek-icecek kaldi ki?

Saglikli yasamak isteyenler le kola icsinler...

Sağlıklı değildir elbet ama içmeye devam edecem zaten aşırıda içmiyorum.

Borsa manipulasyonu......coca cola hisseleri düssün diye yapilan seylere bak.

Raporladım.

bira fiyatlarını düşürsünler kola almam zaten. ama qardeş o zararlı bu pahalı şu kurana karşı, maç izlerken çerez ve kuruyemişin yanında ne içecez su mu? bira demişken aklıma fiyatı ve o malum bıyıklının suratı geliyor:31:

Valla dün izlediğim Galatasaraydan daha az zararlılar sağlığa, orası kesin.

Canan Karatay'ın kendine hayrı kalmamış. İster istemez beslenme konusunda ciddiye alamıyor insan. Ayrıca diş macunu da bir noktadan sonra zararlı. Sakızlar potansiyel kısırlık tehlikesi taşıyor. (Bütün plastikler potansiyel tehlike gerçi.) Adam akıllı kullanımda ilaç olarak üretilmiş bir şey ne kadar zararlı olursa o kadar zararlıdır kola. Ki bağımlı bir insanı zaten zararlı diye vazgeçirebilecek olsak ülkede sigara tüketilmezdi.

Bağımlılık konusuna gelince; insanın bağımlı olmaya yatkınlığı zekasıyla doğru orantılıdır. Kola'ya bağımlı bir toplumsak zaten zeka seviyemizi açıkca ortaya koyuyoruz demektir. Malesef. (Sigara, bilgisayar, telefon, seks, siyaset, antibiyotik, din diye uzar gider bu liste.)

Edit: Şunu ekleyim, yıllardır kola içmiyorum, yağ oranı - kalori dengesi vs. diye..

Sen kendini kim zannediyorsun ki?

2 senedir içmiyorum gazlı içecek, kafam ve midem rahat.

kolayı azalmadan önce reflü ve mide şişkinlişi çok sık oluyordu, artık çok azalttım ve kesinlikle gecenin bir yarısı içmiyorum. Az içince şikayetlerimde ortadan kalktı.

Ben günde 330ml den fazlasının içilmesini ve yatmadan önce kola içilmesini kesinlikle önermiyorum.

Hiç sevmem, içmem, içirmem de. Tuvalet taşlarının çıkmayan lekelerini çıkarttığını duydum. Belki bir gün lazım olur.

Oğlumu götürdüğüm pededontist kola içmesin, içtiği zaman da dişlerini hemen firçalamasın şeklinde tembihledi. Hemen fırçaladığında dişleri inceltiyormuş.

3 yil oldu birakali agzima vurmuyom refluyu ilerletiyor berbat bisey yokluğunu ayranla sodayla değil su ile doldurmak lazim bi sure sonra umrunuza gelmiyor zaten

Hiç sevmem, içmem, içirmem de. Tuvalet taşlarının çıkmayan lekelerini çıkarttığını duydum. Belki bir gün lazım olur.

Oğlumu götürdüğüm pededontist kola içmesin, içtiği zaman da dişlerini hemen firçalamasın şeklinde tembihledi. Hemen fırçaladığında dişleri inceltiyormuş.

Alkol koladan daha az zararlıdır, cidden insanlar kolanın mideye zararlarının farkında değiller.

Diş fırçalama konusuna gelince, yemeklerden sonra da dişlerin 1 saate kadar fırçalanması zararlı, kolanın içerdiği asiti düşününce bunun vehameti daha da artıyor. Diş minesini kazmak gibi bir şey bu.

Geri
Üst Alt