Kola ve Gazlı İçecekler Masum Mu?

Zararlı olmayan birşey varmı bu zamanda. Hiçbirşeyi fazla abatmadan yemek içmek lazım demek ki. En komiğide sigara içki içenlerin kolaya sallaması, sigara içkinin yanında bence kola melek gibi kalır

3 yıl olmuştur içmeyeli. su ayran süt.

alkolü ayrı tutacak olursak başka da bir şey içmiyorum.

Ülser-gastrit olunca insanda değil içmek eve bile sokmuyorum...

Kafein'in nerde çalıştığını biliyormusun? Bu senin dediğin olsa, Parkinson hastalarını kısa sürede tedavi ederlerdi az dozda kafeinle. Ama stimüle edip işe yarayacak kadar miktarı aşırı doz ve toksisiteye sebeb olduğundan kullanılamıyor.

Kafein etkisi kısa sürede geçen ve vücuttan atılan bir madde ama araştırmalarımda şuna rastlamıştım; kişilerin kafeine karşı duyarlılığı farklılık gösterebilir. Bu konunun uzmanı değilim ama araştırmalarım bu yöndeydi. Kola bağımlısı olan çok insan görüyorum ama bu tadından mıdır yoksa içindeki bir maddeden midir bilmiyorum. Sonuç olarak öldürmez ama sağlığa zararlı olduğu kesin. Her ülkede aşırı tüketildiği de bir gerçek..

Ayrıca bir nokta da şu; coca cola'nın gönderildiği ülkelere göre tad farklılıkları olduğunu düşünüyorum. Mesela benim Çin'de içtiğim coca cola ile Türkiye'deki cola tadı arasında fark vardı. Bu bence incelenmesi gereken önemli bir konu.

Kafein etkisi kısa sürede geçen ve vücuttan atılan bir madde ama araştırmalarımda şuna rastlamıştım; kişilerin kafeine karşı duyarlılığı farklılık gösterebilir. Bu konunun uzmanı değilim ama araştırmalarım bu yöndeydi. Kola bağımlısı olan çok insan görüyorum ama bu tadından mıdır yoksa içindeki bir maddeden midir bilmiyorum. Sonuç olarak öldürmez ama sağlığa zararlı olduğu kesin.

Araştırdıysan, o zaman moleküler düzeyde kafein'in Gama amino bütrik asit ve reseptölerinin antagonisti olduğu için bağımlılığa sebeb olduğunu fakat bu reseptörleri bloke etmek için bırak kolayı saf saf enjekte etmen gerektiğini ve fakat bu reseptörlerin ikincil mesajlaşma sistemi içerisinde protein kinaz A'yı aktive ederek dna regülasyonu döngüsünü hızlandırdığı için çok çabuk tolerans gösterip kendisini kafein maddesinden korumak maksadıyla hemen saklanmaya başladığını da ve progresif adımlarla kafein kullanmaya başlayan birinin 4. kafein alımında ortada kafeine cevap verecek hiçbir reseptör kalmamasından ötürü kafeinin anında toksisiteye sebeb olduğunu da bilmen gerekir. Bilmiyorsan da öğrenmiş ol ;)

Kolanın içindeki kafein miktarını da biliyorsan burada hiçbir etkisi yok, çocuklarda bile olamaz. Eğer olsaydı emin ol Yahudi mahudi dinlemezlerdi anında kaldırırlardı.

Araştırdıysan, o zaman moleküler düzeyde kafein'in Gama amino bütrik asit ve reseptölerinin antagonisti olduğu için bağımlılığa sebeb olduğunu fakat bu reseptörleri bloke etmek için bırak kolayı saf saf enjekte etmen gerektiğini ve fakat bu reseptörlerin ikincil mesajlaşma sistemi içerisinde protein kinaz A'yı aktive ederek dna regülasyonu döngüsünü hızlandırdığı için çok çabuk tolerans gösterip kendisini kafein maddesinden korumak maksadıyla hemen saklanmaya başladığını da ve progresif adımlarla kafein kullanmaya başlayan birinin 4. kafein alımında ortada kafeine cevap verecek hiçbir reseptör kalmamasından ötürü kafeinin anında toksisiteye sebeb olduğunu da bilmen gerekir. Bilmiyorsan da öğrenmiş ol ;)

Kolanın içindeki kafein miktarını da biliyorsan burada hiçbir etkisi yok, çocuklarda bile olamaz. Eğer olsaydı emin ol Yahudi mahudi dinlemezlerdi anında kaldırırlardı.

Bu kadar ayrıntıyı öğrenmeme gerek yok. Çevredeki bağımlı sayısına bakarsan dediklerinin çok da geçerli olmadığını görebilirsin bence. Bu yüzden gereksiz ayrıntılara boğulmanın bir faydası olmaz bu konuya. Bu bağımlılığın uyuşturucu bağımlılığı gibi bir şey olduğundan bahsetmiyoruz sonuçta..

Ayrıca Cola'nın karaciğerde doğal bir Amfetamin'e dönüştüğü de söyleniyor.

Bu kadar ayrıntıyı öğrenmeme gerek yok. Çevredeki bağımlı sayısına bakarsan dediklerinin çok da geçerli olmadığını görebilirsin bence. Bu yüzden gereksiz ayrıntılara boğulmanın bir faydası olmaz bu konuya. Bu bağımlılığın uyuşturucu bağımlılığı gibi bir şey olduğundan bahsetmiyoruz sonuçta..

Öğrenmene gerek yoksa geçerli olmadığı sonucuna hangi sübjektif bilgiyle ulaştığın kendi beyin loblarını ilgilendirir buraya yazmana gerek yok.

Öğrenmene gerek yoksa geçerli olmadığı sonucuna hangi sübjektif bilgiyle ulaştığın kendi beyin loblarını ilgilendirir buraya yazmana gerek yok.

Laf kalabalığı yaparak, bolca da teknik terim kullanarak kendi düşüncesini haklı çıkarmaya çalışan ve egolarını tatmin için uğraşan çok insan tanıdım, bir faydası yok bunun onu anlatıyorum. Onu bilinçsiz insanlara yapabilirsin, "ne güzel konuştu be" diyip inanırlar, tam sana göre.

Ben kendi doğrumu aktarmaya çalışıyorum, katılmıyorsan da saygı duyarım. Yukarıda saydıklarımı yapacağın kişi ben değilim sadece.

Laf kalabalığı yaparak kendi düşüncesini haklı çıkarmaya çalışan çok insan tanıdım, bir faydası yok bunun onu anlatıyorum. Onu bilinçsiz insanlara yapabilirsin, inanırlar.

Öğrenmeye gerek olmadığın bilgiler olduğunu düşünürken ve bu bilgiler senin savının altyapısını oluşturan, bilimselliği 1940 lardan beri bilinen tereddütsüz bilgiler ise, kendinin bilinçli olduğunu düşünmek nasıl bir tümevarım?

Kendi düşüncemi haklı çıkarmaya çalışmıyorum yani, çünkü yazdıklarım kendi düşüncem değil biyolojik, tıbbi ilmi bilgiler ve doğruluğunu sorgulayacak bir tane adam yok. Sen sorgulamak istiyorsan bilemem.

Ben sadece delikanlı çayı ve arada kahve içerim..

Ne kola, ne meyve suyu, ne de başka bişey hiç içmem..

Öğrenmeye gerek olmadığın bilgiler olduğunu düşünürken ve bu bilgiler senin savının altyapısını oluşturan bilimselliği 1940 lardan beri bilinen tereddütsüz bilgiler ise, kendinin bilinçli olduğunu düşünmek nasıl bir tümevarım?

Kendi düşüncemi haklı çıkarmaya çalışmıyorum yani, çünkü yazdıklarım kendi düşüncem değil biyolojik, tıbbi ilmi bilgiler ve doğruluğunu sorgulayacak bir tane adam yok. Sen sorgulamak istiyorsan bilemem.

Tabi ki sorgulayacağım her şeyi sorguladığım gibi. Tonla insan var kola bağımlısı, hatta bundan öleni bile var. Bunun bir nedeni var demek ki. Sana düşüncemi söyledim önceki yazılarımda, kafeinden dolayı veya psikolojik veya sadece tadından dolayı; her ne ise... Bu içecek bazı kişilerde bağımlılık yapıyor ki içmede duramayan bir sürü insan var dünyada. Olan bir şeyi sırf biyologlar, bilim adamları vs bunu söylüyor diye görmezden geliyorsan, bu senin sorgulamadan uzak olduğunu gösterir sadece. Ayrıca kafein konusuna tekrar gelirsek az miktarda bile olsa kişiye göre yaptığı etki değişebilir diye düşünüyorum.

Tabi ki sorgulayacağım her şeyi sorguladığım gibi. Tonla insan var kola bağımlısı, hatta bundan öleni bile var. Bunun bir nedeni var demek ki. Sana düşüncemi söyledim önceki yazılarımda, kafeinden dolayı veya psikolojik veya sadece tadından dolayı; her ne ise... Bu içecek bazı kişilerde bağımlılık yapıyor ki içmede duramayan bir sürü insan var dünyada. Olan bir şeyi sırf biyologlar, bilim adamları vs bunu söylüyor diye görmezden geliyorsan, bu senin sorgulamadan uzak olduğunu gösterir sadece. Ayrıca kafein konusuna tekrar gelirsek az miktarda bile olsa kişiye göre yaptığı etki değişebilir diye düşünüyorum.

Adam orta çağdan beyler

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Madde bağımlılığının bilimsel altyapısını ve fizyolojik sebeblerini doktorla tartışan ve kendi söylediğinin doğru olduğunu ısrarla iddia edip, tartışırken teknik terimler kullanıyosun bizi aptal mı sandın biz bunu yemeyiz diyen birisi ancak TÜRK olabilirdi. (Bibliografya, Rte'nin etkileri S.Süha Doğan 2.basım 2014/Turkey)

Çok gördük laf kalabalığı yapıp öğrendiği bir kaç teknik terimle kendini haklı çıkarmaya çalışanı.

(Kendini haklı çıkarmaya çalışma sanatı, Abbas Salim Yurtoğlu 2014)

Olm adam doktor lan bir kaç teknik terim ne demek :D

Bu arada sigara için de aynı şey geçerli kolada da..Zararlı olabilir bunu herkes biliyor, bunu tekrar tekrar dile getirip, bak valla zararlı diyince bir kazanç elde edilmiyor bence. Zaten insanlar zararını göze alarak içiyor. Sigaraya da koca damgalar bastılar valla öldürür, öldürmez süründürür diye. Sonuç olarak kullanan gene kullanıyor, aksine böyle engellenmeye çalışınca gençler için daha ilgi çekici oluyor. Engelleme diyince illa yasak gibi düşünmemek lazım, sürekli çok zararlıymış muhabbetinin dönmesi bile etken.

Cola'yı sadece viski veya Bacardi ile birlikte içerim.

Geri
Üst Alt