kolpa duyumcuları anlama rehberi

Mert Aslan

Ulubatlı Souness
Bilindiği üzere transfer dönemindeyiz ve eline telefonu klavyeyi alan duyumcu oluyor. Çoğu bunu kısa yoldan reklam ve etkileşim amaçlı yapıyor. Bazıları bunu paraya dökmüş durumda. Yani çoğu menfaatleri için taraftara hayal satıyor diyebiliriz. Şu ana kadar sadece bir oyuncu aldık onu da ilk önce yabancı basından öğrenmiştik. Bizimkiler de yabancı basından öğrendikten sonra söylemişlerdi (öyle duyumculuğu herkes yapar). Kaldı ki şu an alınacak oyuncuları Okan hoca bile bilmiyordur ama duyumculara sorsak plan var alınacak oyuncular belli falan. Sallamak bedava ne de olsa.

Şimdi bu kolpacıları nasıl anlarız onun rehberini çıkardım ki taraftarın hayalleri üzerinden para kazanan şeroları anlayabilelim diye. Böyle hesapları direkt eleyin engelleyin mesela. Siz prim verdikçe öyleleri yazmaya devam edecektir. Amaçları doğru bilgi vermek değil reklam, etkileşim ve para kazanmak. Siz de eklemek istediğiniz maddeler varsa ekleyebilirsiniz.

1- Duyum verilen hesabın geçmişi ve statüsü çok önemli. Mesela Emre Kaplan diye bir arkadaş var her dönem 50 tane şey sıkar 1 tane doğru duyum verdiğini görmedim ama hala sıkmaya devam eder bu arkadaş. Sami Yen Haber bu arkadaşı çok güzel madara etti ama değişen bir şey yok hala kolpalara devam ediyor.

2- Gizemli şekilde yazıyorsa o hesap bir haltı bilmiyordur. Çoğu duyumcu bakın gizemliyim bir şeyler biliyorum sansınlar diye bu taktiği kullanıyor. Ama görüyoruz ki bir halt bildikleri yok amaçları diğer duyumculardan farklı olarak takipçi kasmak. Bu taktiği ise genelde Burhan Can denen arkadaş yapıyor. İyi ki bir 3 sene önce Zaha'yı bildi diye hala onun ekmeğini yiyor. Geçen hafta ona teklif sıktık bunu aldık diye kolpa yapıyordu baktık ki hiçbiri doğru değil yaprak kımıldamıyor kulüpte.

3- Takibe takip yapan tek amaçları takipçi olanlar var onların duyumlarına da itibar etmeyin. Twitlerinde alev, bomba emojisi kullananları direkt engelleyin. A1 seviyesinde Türkçe yazan, -de -da eklerini bile doğru kullanamayanları engelleyin.

4- Saçma sapan detaylar veriyorsa mesela dün bir haber çıktı "Sara olası bir transfer ihtimaline karşı fazladan eşyaları dağıtmaya başladı" diye. Yanında mıydın kardeşim? Bazen böyle şeyler yazıyorlar ki bakın ben ince detayları bile biliyorum havası yaratmak için bu şekil kolpa sıkanlar var.

Yani hepimizin aklı var çok şükür. Kendini akıllı sanan karşıdakileri salak sanan insanlara itibar ve prim vermeyin zaten azalarak biteceklerdir zamanla.

Bunlar hepsi serefsiz, biri der x oyuncu ile ilgileniyoruz ayni gün baska birisi yok öyle birsey diyor, aralarinda anlasmislar heralde bol bol ortaya duyum atiyorlar, kimsede demiyor kardesim sen nerden biliyorsun bu kadar seyleri? Hayatlari yalan.

Duyumculuk Meslek Liseleri kurulmalı, liyakat sahibi duyumculara ihtiyacı var memleketin artık.

Ateş atıyorlar bol bol, biri gelirse de bakın ateşim onun içindi.

Geri
Üst Alt