Üye Görüşü Kombine Bilet Check-in Sistemi Kurulmalı

Ali Gece

Büyük Kaptan
Tablodaki verilere göre Süper Lig'de hiçbir takımın stadyumu ortalama olarak yüzde 80 doluluk seviyesine ulaşamıyor. Buna karşın özellikle Galatasaray'ın iç saha maçlarında bilet bulmak çoğu taraftar için neredeyse imkânsız hale geliyor.

Bu çelişkinin en önemli nedenlerinden biri, kombine sahibi olmasına rağmen maçlara düzenli olarak gitmeyen taraftarlar. Birçok karşılaşmada binlerce koltuk kombine sahipleri tarafından kullanılamazken, bu koltuklar da genel satışa açılmadığı için tribünlerde boşluklar oluşuyor.

Sorunun çözümü için havayolu şirketlerinde uygulanan “check-in” sistemine benzer bir model hayata geçirilebilir. Buna göre kombine sahipleri, maçtan en geç 24 saat önce stadyuma geleceklerini sistem üzerinden onaylamak zorunda olur. Belirtilen süre içinde check-in yapmayan taraftarların koltukları ise otomatik olarak maç günü satışa çıkarılır.

Ayrıca check-in yaptığı halde maça gelmeyen taraftarlar için de yaptırım uygulanabilir. Örneğin sezon içerisinde üç kez bu durumun tekrarlanması halinde kombine hakkının iptal edilmesi, hem tribün doluluğunu artırabilir hem de bilet bulmakta zorlanan taraftarlara daha fazla erişim sağlayabilir.

ChatGPT Image 3 Haz 2026 12_05_20.webp

Gelmeyecek olduğunu belirtenin koltuğunu satabilirsin ama yaptırım uygulamak pek hukuki tarafı olmaz. Zira adam senelik olarak orayı kiralıyor. İster hepsine gelir ister hiç gelmez.

Gelmeyecek olduğunu belirtenin koltuğunu satabilirsin ama yaptırım uygulamak pek hukuki tarafı olmaz. Zira adam senelik olarak orayı kiralıyor. İster hepsine gelir ister hiç gelmez.
Ben de kombine satarken bunu belirtirim check in yapmazsan koltuğu satarım diye.
Yani hukuksul bir durum yok, sözleşmeye yazacaksın sadece

Ben de kombine satarken bunu belirtirim check in yapmazsan koltuğu satarım diye.
Yani hukuksul bir durum yok, sözleşmeye yazacaksın sadece
Öyle işlerde genelde o maddeler geçersiz olur zaten. Baştan satarken kriter belirleyip satabilirsin en fazla.
Atıyorum "öncelik maçların belirli bir kısmına gelmişlere" diye o da az bir miktar olur sene sene artar.

Bundesligada doluluk yüzde 95
Dortmund bayern de nerdeyse full

Stada ulaşım içinde GALAŞ kurulabilir.

Geri
Üst Alt