Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti

Gitmek isterim.

Kapitalizm ve Global Sistemleri iflas etmisdir. Sosyal ve herkezin ayni oldugu bi düzen güzeldir.

Gitmek isterim.

Kapitalizm ve Global Sistemleri iflas etmisdir. Sosyal ve herkezin ayni oldugu bi düzen güzeldir.

Katılıyorum. Türkiye'den 1000 kat daha iyi bir yaşamımız olacağı kesin. Sadece kapitalist dünyaya kapalı olmak için internet bağlantısını kesmek gibi uç işlere imza atıyorlar, başka bir problemi yok.

%0 işsizlik oranı

Sonuna kadar eşit bir düzen - Rüşvet alan enişte idam ediliyor

Sağlıklı yaşama verilen değer - Eğitim, sağlık ücretsiz, 60 yaşına kadar eşşek gibi çalışıp katır yüküyle prim ödeyip emekli olmaya ihtiyacınız yok

Katılıyorum. Türkiye'den 1000 kat daha iyi bir yaşamımız olacağı kesin. Sadece kapitalist dünyaya kapalı olmak için internet bağlantısını kesmek gibi uç işlere imza atıyorlar, başka bir problemi yok.

%0 işsizlik oranı

Sonuna kadar eşit bir düzen - Rüşvet alan enişte idam ediliyor

Sağlıklı yaşama verilen değer - Eğitim, sağlık ücretsiz, 60 yaşına kadar eşşek gibi çalışıp katır yüküyle prim ödeyip emekli olmaya ihtiyacınız yok

Ne edeyim oyle ulkeyi duble yol ve avmler yokken.

Bir de bir kazadan sonra "Napak istifa mı edek" ," Olur canım böyle şeyler fıtrat" demiyorlar özür dilemesini biliyorlar..

Halkından özür dileyen insan Diktatör oluyor, bizim fıtrat diyenler, ben mi inip denetleyecektim diyenler Demokrat oluyor ;)

rüşvet alanın gözünün yaşına bakılmıyormuş.
adam olmaz bunlar..

Onedio iyi kafa bulmuş.. makalenin altına yorum yapan bazı sığırlar da gerçekten müthiş ülke falan sanıyor.. :)

Seçimde tek aday var ve ona evet oyu vermezseniz götünüzden kan alınıyor.. bu bile kuzey koreyi toptan yakıp yok etmek için yeterli bir sebep..

İşinize gelmeyip internetin özgür olduğu bir ülkeye hasbel kader kaçtınız diyelim, bu sefer de ailenizin götünden kan alıyorlar..

Neyse kore özlemiyle yanıp tutuşanlar tayyöre desteğe devam etsin..

Onedio iyi kafa bulmuş.. makalenin altına yorum yapan bazı sığırlar da gerçekten müthiş ülke falan sanıyor.. :)

Seçimde tek aday var ve ona evet oyu vermezseniz götünüzden kan alınıyor.. bu bile kuzey koreyi toptan yakıp yok etmek için yeterli bir sebep..

İşinize gelmeyip internetin özgür olduğu bir ülkeye hasbel kader kaçtınız diyelim, bu sefer de ailenizin götünden kan alıyorlar..

Neyse kore özlemiyle yanıp tutuşanlar tayyöre desteğe devam etsin..

Seçimler iyi bir şey olsaydı tayyör dötünden kan almazdı :) Mühim olan en doğruyu yapmak ve en doğru kişilerin yönetimde olması, seçim hakkı hatır gönül işleri kötü sonuçlar doğurabiliyor.

Hahahah bu konu cidden trolluk bir konu, ciddiye alan yoktur herhalde :D

Yanlız ben bunu ulusalcı arkadaşlarımla da her zaman tartışırız şöyle ki,

sosyalizm toplumsal olarak en mükemmel kalkınma düzeni bize göre

ancak kapitalizm insan doğasına ne uygun olanı neden?

çünkü insanın hırsları var, arzuları var; zengin olma arzusu, mal-mülk sahibi olma arzusu vs say say bitmez,

ve tüm bunlar kapitalizm içerinden barınan şeyler sosyalizmde böyle bişey yok,

ayrıca demokrasi tamamen kapitalist bi sistem kesinlikle sosyalist değil..

Kore'ye geldikten sonra gitmeye çalis bakalim. :D

Kim Jong hakkinda 1 laf et sana hemen idam cezasini verirler.

Ondan sonra Tayyiptan en çok nefret edenler bile Türkiye beni geri alsin diye Tayyipa mektuplar yollarlar.

Onedio akli sira kafa bulmaya çalismis, ama Onedio'ya daki sigir'a sormak lazim senin ulkende 50 yildan fazladir amerikan ambargosu atinda olsa sen ne bok yersin?

Her zaman bir soru aklima gelir Kuzey Kore ismini görünce. Kuzey Kore'de yaşayan bir insan dünya'nin baska bir yerinde insandan daha mi mutlu veya daha mi mutsuz. Kendi hayatlarini 4 4lük olarak biliyorlar baska ülkelerle kiyaslandiginda.

Kazanma hırsı, ego, daha fazlasını isteme ve kapitalizm düzeni olduğu sürece bu sistemler hep tehlikededir... Bu nedenle hep disiplinli ve katı bir rejim olması gerekiyor yani rejimin devamı için şart gibi bir şey küçük bir sızıntı rejimi yıkar..

Kuzey Kore aşırı kapalı kutu.. TVlerde aşırı kötüleniyor ve haberler abartılarak sunuluyor buna inanıyorum çünkü kapitalist düzene hizmet söz konusu..

Ben ister miyim istemem orada yaşamak bazı yönleriyle iyi olsa da benim seçme hakkımın daha fazla olmasını isterim

Örneğin; Şu kişi villa da oturuyor ben gecekondu da oturuyorum olayı da yok.. Zengin iş adamları yok, rüşvetçi devlet adamları yok..

Ama kötü tarafları da çok oturacağım şehri ve evi kendim seçemiyorum, mesleğim devlet tarafından benimseniyor... 40 yaşına da gelsem ayrı eve çıkmak yasak evlenmem lazım..

Bildiğim kadarıyla puan sistemi var.. Ailende veya soy ağacında rejim karşıtı birileri varsa puanın düşük.. Savaş kahramanı vs ise ailenden birileri puanın yüksek.. Düşük puanlılar için hayat çok iyi geçmiyordur tahminimce potansiyel isyancı gözüyle bakılıyordur.. Ona göre meslekler ve yerlere gönderiliyordur..

Bu kadar katı ve disiplinli olmazsa zaten bu sistem gerçek manada uygulanabilse ütopya olur, şirinler gibi yaşarsın :D

Geri
Üst Alt