kornerde alan savunması yapmak

Yasin Yıldırım

#13 Alex Morgan
Ulubatlı Souness
Türk antrenörlerinin olmazsa olmazıdır. Şu ana kadar olumlu bir faydası görülmediği gibi genellikle gol yenir bu savunmada.
En son örnek bkz: (1 şubat galatasaray bursaspor maçı)

FT ve Hamza H. bu savunmayı yapan hocaların başında gelir.

olumlu fayda ne

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bence bunun hocalarla bir alakası yok. Bu tamamen takım alışkanlığı.

Tabi bunları görmek ve düzeltmekte hocanın işi.

Alan savunmasını yapsalar anlarım da onu da yapamıyolar.Alan savunmasında amaç rakibi içeri sokmamak rahat hareket etmesini engellemek ama bizimkiler sadece ceza sahası içine kümelenmek zannediyor.Top gelirse kafalarına vuruyorlar yoksa mal gibi bakıyolar kim vuruyo diye.Fernandao bomboştu pozisyonda ve rahatça vurdu kafayı.

2.golü hissettim orta gelirken.Bir baktım tüm takım içeride,buna rağmen kesin yeriz dedim ve korktuğum başıma geldi.Alan savunmasını her zaman saçma bulurum.En azından 2-3 adamı adam adama savunmak gerekiyor.

Keşke o kornerde herhangi bir çeşit savunma yapsaydık..

Türk antrenörlerinin olmazsa olmazıdır. Şu ana kadar olumlu bir faydası görülmediği gibi genellikle gol yenir bu savunmada.
En son örnek bkz: (1 şubat galatasaray bursaspor maçı)

FT ve Hamza H. bu savunmayı yapan hocaların başında gelir.
ft de hamza da bilmiyor korner savunması nasıl yaptırılacağını
bilmedikleri çok şey var

ben kendimi bildim bileli bu duran toplardan gol yigiyoruz...
Genelikle Türk futbolun sorunu olmakla beraber bizde bu sorun büyükler arasinda en belli olan takimiyiz maalesef.
özelikle avrupada.
Kornerde alan savunmasi yapsan bile o fernandouyu bire bir tutmak zorundasin arkadas.
bide iki stoperlerini. kafa toplarinda etkili olanlari bire bir alacaksin.

en önemlisi 2 direge niye adam koyulmaz.
orda bi oyuncu olsa hayatta gol olmaz !!!

kornerde adam savunması yapsanda farketmez top adama geliyorsa hava hakimiyetide iyiyse her türlü vurur

melo araya girip top kornere çıktığında bile hissettim yiyeceğimizi. yahu hamza hocam yeter artık şu takıma her idmanda korner nasıl savunulur öğret gözünü seviyim, mal mal bakıyorlar gelen toplara

Bir kornerde sneijderi Fernando ile biraktik ya. Bende film orada kopttu

Son 15 yıldan bu yana gelismeyen en önemli yönümüz, duran toplarda hep vasatız.

Geri
Üst Alt