Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2 saat daha erken aciklasalardi gazeteler baskiya elestiri fln yetistirirdi yazik oldu simdi boyle :/

Çin'de gerilemeye başlamış eldeki tek top noktaya ulaşıp gerilemeye başlayan örnek o. Çin'in karantina uygulaması baya bir agresif biçimde yaptığı hesaba katılınca avrupa ve İran örneklerinde gerileme noktasına varılması Çin'den uzun sürebilirmiş. Ama kabaca 3-4 haftada en yüksek veya en yükseğe yakın seviyelere geleceği hemen hemen belli gibi. Bundan 3-4 hafta önce avrupa da hiç bu denli önemsenmiyordu bir anda vakalar arttı. Demek istediğim bunların bilincinde olup panik yapmamak lazım, vaka sayısı haftalar sonra ivmelenince (inş artmaz) ortalığı velveleye verenlerin ağzına terlikle vurmak lazım. Umarım iletişim olayını iyi kotarırlar ve bu tiplere fırsat vermezler.

gerilemesin haritadan silsin çekikleri virüs.

dünyanın anasını ağlattı pezevenkler

Bakanimiz aciklamasini yapmistir. Hastanin zaten butun sulalesi ve 7 ceddi irdelenmistir ve malum insanlarla irtibata gecilmistir. Medya uzerinden bu tur bilgileri verip ulkece sansasyon yaratmaya gerek yok. Halki sakin tutma ve koruma politikasi güdülmeli. Bunu da şuan bakan yapmıştır bana gore.

1583878829940.webp

Sakin olun, toplum sakin olmazsa biz sağlıkçılara telaş yaptıracak bu da daha büyük bir infial yaratacak. Önlem alın, bilinçlenmek için kaynak okuyun, hijyene dikkat edin ve en önemlisi çevrenizi bilinçlendirin.

Öyle şey olmaz, yaş, il ve ne kadar süre önce hangi ülkeden döndüğünü söylemeliydi. Ona göre o ülkeden dönenler de önlem alsın vs demesi lazım. Neye göre nasıl önlem alıyoruz belli değil.
Bencede söyleseydi keşke. Biraz panik iyidir. Malesef Avrupa dan çatır çatır yabancılar geliyor. Bu nasıl engellenir bilmiyorum. Şahsen bende iş sebebiyle birinci dereceden risk altındayım malesef. Ve ilerleyen günlerde çoğu ilde görülmesi kaçınılmaz gibi duruyor.

Sakin olun, toplum sakin olmazsa biz sağlıkçılara telaş yaptıracak bu da daha büyük bir infial yaratacak. Önlem alın, bilinçlenmek için kaynak okuyun, hijyene dikkat edin ve en önemlisi çevrenizi bilinçlendirin.
adı hekim kendı hekim bi dostum senı forum fahri doktoru olarak atıyoruz bilgilendırmeleri önlemleri bıze anlatırsan seviniriz

adı hekim kendı hekim bi dostum senı forum fahri doktoru olarak atıyoruz bilgilendırmeleri önlemleri bıze anlatırsan seviniriz
Zaten eğitimcisiydim aynı yerden devam :)
Sakin olmakta fayda var. Kaygı ve telaş farklı şeyler, kaygı önlem aldırır ama telaş yanlış yaptırır.

An itibariyle 5litre el ezefektani üzerine 50 lira almış bunmaktadır. Altından hızlı yuseliyor namussuz

Çinde 80 bin enfekte olan kişiden 60 bini iyileşmiş.Herifler bütün dünyaya yayıp tüm vakalarını iyileştirdiler nerdeyse.

cnntürk de bir eleman muhtemelen mehmet metinerin sesiydi o, istanbul dedi mikrofona yansıdı sesi
Bende İstanbul dan bekliyorum ama adam Avrupa dan gelmiş evine gitmiş .Geldiği uçak min(200 kişi) bindiği otobüs dolmuş vs düşününce tek kişi olmasının çok önemi yokmuş gibi duruyor

Zıçtık abicim zıçtık diyebiliriz sanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt