Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Lakin şunu belirtmeden geçemiyorum. Sağlık bakanını hakikaten takdir ediyorum.

koronavirüsü bizim ülkeye getirenler bu fantastik aileler. kacacagim derken getirdiler. oradan oraya gidip gelip türkiye'ye kendilerini attilar. 5 kisi birden hastalandi. yurt disindan baska baska ülkeler üstünden gelenler sadece bu akillilar degildir bence. yine de türkiye'nin aldigi önlemler ve saglik bakaninin önemli performansi cok degerli bizim icin. almanya falan komple rezalet, ciddi önlem alan bir kac eyalet var sadece.

Çok var gelen Avrupa'dan kuluçka süresini kimse takmadı bakalım neler olucak.

Mesajındaki ana fikre katılmakla birlikte bu noktaya açıklık getirme ihtiyacı duydum;

Covid-19 için insan eliyle kısa sürede bir çözüm bulunması söz konusu değil; ancak bir takım tedbirlerle yayılması yavaşlatılabilir. Antiviral bir ilaç yahut aşı, bugün bulunmuş ve gerekli her türlü onayı almış olsa bile öyle kısa sürede halledilemez. Milyarlarca, hadi risk gruplarına öncelik verildi diyelim, on milyonlarca insana aşı yapılmasından bahsediyoruz. Virüs bu hızla yayılmaya devam ederse antiviral yetiştirmek, kimlere verileceğini tespit etmek yine çetrefilli iş...

Bu virüse çok yakın özellikler taşıyan ve çok daha öldürücü bir Corona virüs türevi olan SARS, yine Çin' de 2002 Kasım ayında ortaya çıkmıştı. 2003 Ağustos sonuna kadar toplam 2843 vaka/775 ölüm bildirildi ve sonra ortalıktan kaybolup gitti; 2004 ve sonrasında tek bir vaka bile bildirilmedi. Herhangi bir çare bulunabildiğinden değil; doğal süreç içinde gerçekleşti bu durum. Farklı teoriler var; insanlarda gelişen bağışıklık mı, yoksa virüsün belli çoğalmadan sonra re-mutasyon geçirmesi mi, ne olduğu hala da anlaşılabilmiş değil...
Bir tane farmakoloji uzmanı prof tv'de (sanırım habertürk) en geç hazirana kadar elimizde ilaç olur gibi bir ifade kullandı ona istinaden ve yine kaynaklarından emin olmamakla birlikte (sanırm biri wsj idi) okuduğum makalelerde de aşıdan ziyade bir kaç aya virüsün ölümcül etkilerini büyük oranda ortadan kaldıran etkin bir ilaç veya ilaçların piyasaya sürülmesini beklediklerini yazmışlardı, hali hazırda belirli aşamaya gelmiş birden fazla ilaç olduğu yazıyordu. Esas meselenin yayılma hızını kontrol etmek olduğunu zira efektif tedavi yöntemleri geliştirilse bile aşırı derecede enfekte olmuş insanın sistemi çökerteceğini anlatıyordu. Bu makale ve kişilere dayanarak yazdım, yoksa konu hakkında teknik anlamda bir fikrim yok.

Zaten senin de bahsettiğin noktalara sık sık referans veriyorlar, insan eliyle çözümden çok insan eliyle ölümleri azaltıp, karantina vs ile yayılım hızını azaltmaktan bahsediyorlar sonrasında da süreç içinde SARS gibi bir şekilde duracağını öngörüyorlar. Değil corona, insanoğlunun daha uzunca bir süre virüs'lere etkin bir tedavi (bakteri-antibiyotik vs gibi) bulamayacağını söylüyorlar tıpkı seninde bahsettiğin gibi.

Bu arada yanlış anlaşılmasın senin yazdığının üstüne bir şey yazmak için yazmadım, sadece orada yazdığım ifadeyi açarak ne demek istediğimi anlatmak için yazdım. Uzmanlıklara saygımız sonsuz. Açıklayıcı mesaj içinde ayrıca teşekkür ederim abi.

Nasil bu kadar ihmalkar olabiliyorlar anlam veremiyorum. Benim eski üniversite de kiyamet kopariyor ögrenciler su an gördügüm kadariyla.

Sinava girip girmemek ögrencilerin inisiyatifine birakilacak bir konu degil. Hasta hasta sinava girenler oluyor, yeter ki su sinavi atlatayim kafasiyla. Ben de kac kez hasta olmama ragmen sinava girmistim eskiden yeter ki bitsin su lanet olasi ders calismak diye.

Vallah büyük hata yapiyorlar, sinavlarda virüse yakalananlar olursa ortalik epey karisir.
büyük bir topa giriyorlar eger ögrencilerden biri kaptiysa ve hissetmeden sinava girer ve bu yayilirsa skandal olur. hastaligi kapanlar ihtiyar aile bireylerini hastanelik edebilir ve daha kötüsü bile olabilir. 35 bin küsür ögrenciye sahip bir üniversiteden söz ediyoruz, almanya'da top 25'e hayli hayli girecek bir üniversite ama gel gör ki zerre önlem veya düsünce yok. üniversitenin iyi kazanan personeli kendini kilitliyor ve kimseyi görmek istemiyor ama sinavlari ertelemek yerine ögrencilere birakiyorlar son karari.

phpX7v1Px4939244905e6beb84c88a35.13821023.jpg

Çok var gelen Avrupa'dan kuluçka süresini kimse takmadı bakalım neler olucak.
wuhan'da ilk vakalar ciktiginda bazi uyaniklar hemen bulduklari ilk ucakla avrupaya kacmis ve ucaga binmeden önce ates düsürücü haplar icmisler hatta. insanoglu gercekten korkuyor ve bu sebepten ötürü yapmayacagi hic bir sey yoktur.

koronavirüsü bizim ülkeye getirenler bu fantastik aileler. kacacagim derken getirdiler. oradan oraya gidip gelip türkiye'ye kendilerini attilar. 5 kisi birden hastalandi. yurt disindan baska baska ülkeler üstünden gelenler sadece bu akillilar degildir bence. yine de türkiye'nin aldigi önlemler ve saglik bakaninin önemli performansi cok degerli bizim icin. almanya falan komple rezalet, ciddi önlem alan bir kac eyalet var sadece.

Cok gec farkina vardi almanya konunun ciddiyetini ama bunun altindan kalkacak gücüde sahip yalniz.

wuhan'da ilk vakalar ciktiginda bazi uyaniklar hemen bulduklari ilk ucakla avrupaya kacmis ve ucaga binmeden önce ates düsürücü haplar icmisler hatta. insanoglu gercekten korkuyor ve bu sebepten ötürü yapmayacagi hic bir sey yoktur.

Karantinadan korkup hastaneye gidip test yapmayan da çok vardır.

Murhan @Murat Saylak gel kibris tatlisi yiyek,ne yapiyon alamanyalarda.ben kibris tatlisi yapam sana
götümüzü kollayak ve sampiyon olak. 2020den baska bi beklentim kalmadi gibi. istanbula ucacaktik güya 19unda ama ben yasak gelmeden önce bileti 2 mart'a erteledim. bugün yasak gelmis. iyi olmus. kimseyi almamali türkiye iceri.

Karantinadan korkup hastaneye gidip test yapmayan da çok vardır.
Hali hazırda ciddi nefes darlığı aşamasına gelene kadar zaten acile falan gitmeye gerek olmadığını söylüyorlardı, zaten o aşamaya gelene kadar hastanenin size evde kendinize yaptığınızdan ekstra bir şey yapması mümkün değilmiş dolayısıyla düzelme belirtisi göstermeyen veya ağır seyreden nefes darlığı olmadıkça hastaneye gitmeye gerek yokmuş. Tabi risk grupları vs ayrı.

Cok gec farkina vardi almanya konunun ciddiyetini ama bunun altindan kalkacak gücüde sahip yalniz.
lafla peynir gemisi yürümüyor maalesef almanyanin komsulari sinirlari kapattigindan almanlar bi yere cikamaz olacak ama bu almanlarin önlem aldigi yok. frankfurt havalimani kapasitesinin %45-60 daha altinda calisiyor diye haber yapiyorlar suan. adamlarin tek derdi para ve bürokrasi.

büyük bir topa giriyorlar eger ögrencilerden biri kaptiysa ve hissetmeden sinava girer ve bu yayilirsa skandal olur. hastaligi kapanlar ihtiyar aile bireylerini hastanelik edebilir ve daha kötüsü bile olabilir. 35 bin küsür ögrenciye sahip bir üniversiteden söz ediyoruz, almanya'da top 25'e hayli hayli girecek bir üniversite ama gel gör ki zerre önlem veya düsünce yok. üniversitenin iyi kazanan personeli kendini kilitliyor ve kimseyi görmek istemiyor ama sinavlari ertelemek yerine ögrencilere birakiyorlar son karari.

phpX7v1Px4939244905e6beb84c88a35.13821023.jpg

Saka gibi ya.

bu corona virüsü ölmeyen ve hala devletten maaş alan 65 yaş üstü insanların ölümüne sebep oluyor bence bu iş küresel bir politika gibi görünüyor.

Hali hazırda ciddi nefes darlığı aşamasına gelene kadar zaten acile falan gitmeye gerek olmadığını söylüyorlardı, zaten o aşamaya gelene kadar hastanenin size evde kendinize yaptığınızdan ekstra bir şey yapması mümkün değilmiş dolayısıyla düzelme belirtisi göstermeyen veya ağır seyreden nefes darlığı olmadıkça hastaneye gitmeye gerek yokmuş. Tabi risk grupları vs ayrı.

Avrupa'dan gelenler için söylüyorum ama özellikle İtalya gibi iş son raddeye gelene kadar iş işten geçmiş oluyor.

lafla peynir gemisi yürümüyor maalesef almanyanin komsulari sinirlari kapattigindan almanlar bi yere cikamaz olacak ama bu almanlarin önlem aldigi yok. frankfurt havalimani kapasitesinin %45-60 daha altinda calisiyor diye haber yapiyorlar suan. adamlarin tek derdi para ve bürokrasi.

Evet biraz banada öyle geldi bugün siyasetcileri dinlerken.
Saglik bölümün önemini deginselerde, virüs ile dogan finanzal krizin üzerinde cok daha yogun durdular bugün. Özelikle ursula von der leyen konusmasinin büyük bölümü finanz tablosu ilgili üzerindeydi.

Valla ben gereksiz yere götüm ağrıyor diye, ne bileyim hafif ateşim var diye hastaneye gidenlere anlam veremiyorum. Gereksiz yere hem kendilerini hem de hastanedeki insanları riske atıyorlar, hakikaten bazı insanlar çok bencil yav. Hadi her şeyi geçtim korkunç bir cehalet, hastaneye kapağı atınca her dertlerine deva olunacak falan sanıyorlar.

Bir de sıra beklemeyeyim diye acile giden tipler var onlar tam sopalık. Acil'in ne olduğunu bile çözememişler acil adı üstünde ölümcül veya çok riskli vakalara bakar sadece, sonra acil doktoru doğal olarak ilgili rahatsızlığı neyse o bölüme yönlendiriyor randevu alın diyor derdime derman olmadı diye acil doktoruna saldırandan tut benimle ilgilenmediler diye ortalığı velveleye veren bir güruh var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt