Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şunu da anlamıyorum. Hadi bizimkiler ekonomik zarardan dolayı ülkeye giriş çıkışı kapatmayı hala göze alamadı. Muhtemelen iş ciddiye binmeden de bu yapılmayacak.

Peki Almanya vs gibi ekonomik anlamda herhangi bir sıkıntısı olmayan bilimum Avrupa ülkesi nasıl oluyor da bu corona olayı patlak verdiğinden beri koy göte gitsin rahatlığıyla takıldı haftalarca?

Sanırım görüldüğü gibi salaklığın ve ihmalkarlığın ülkesi olmuyor.
Hepsi aynı bokun laciverti. Olay bu.

sent via GSC

Bir kac haftaya onbinlerce kisi daha eklenir, beklenti o yonde.
Orası tamam da ciddi/hayati vakalar çok düşük sebebini çözemedim, İtalya ile karşılaştır bak arada uçurum var oran bazında. Gerçi geç enfekte olmalarından ötürü hastalık henüz ağır semptomlara yol açacak seviyeye gelmemiş olabilir onu bilemiyorum.

İtalya'da bir tuhaflık var ama her türlü. Çin ile karşılaştırıldığında da aynı durum var.

Orası tamam da ciddi/hayati vakalar çok düşük sebebini çözemedim, İtalya ile karşılaştır bak bir arada uçurum var oran bazında. Gerçi geç enfekte olmalarından ötürü hastalık henüz ağır semptomlara yol açacak seviyeye gelmemiş olabilir onu bilemiyorum.

İtalya'da bir tuhaflık var her türlü. Çin ile karşılaştırıldığında da aynı durum var.
Italya'da noluyor bilmiyorum ama cok cabuk kisinin olmesi hic iyi degil, niye oyle bende cozemedim yani.

İtalya çok saçma bi hal içşnde. 1850 hasta kritik gözüküyor. Yarın yine kabataslak 400 civarı ölü haberi alabiliriz yani. Ne boktan bir ülkeymiş
Hakikaten ne alaka yav. Diğer ülkelerin hiçbirinin toplam vaka içindeki kritik/hayati durumda olanlar o orana sahip değil, aynı şey sonuçlanmış vakalar içinde geçerli ölüm oranları çok yüksek.

Almanya bu hastalıkta yataktan, doktordan daha çok aranan solunum cihazlarının direkt dünyadaki üreticisi. İtalyanların 3d yazıcıdan cihaz çıkarmaya çalıştığı yerde herifler her hastayı cihaza bağlıyorlar. Nefesi yeten için işi son ana kadar zorluyorlar, İtalya'nın böyle imkanı olmadığı için hastalar arasında tercih yapmak durumunda kalıyor. İran gibi aptal değilsen bu hastalık zaten dünyanın hiçbir yerinde İtalya gibi ortalama çıkaracak çapta bir virüs değil. Adamlar tedaviye imkan bile bulamıyorlar ki ölümleri durdursunlar. O yüzden İtalya kimse için sağlıklı bir kıyaslama değil.

Almanya cheat falan mı açtı ki yav aktif vaka sayısı 7,161 bunlardan sadece iki tanesinin durumu ciddi/hayati.

Benim en cok merak ettigim sey su

Turkiye'de test olabilmek icin 2 kosul var

1) Yurtdisindan donmus olmak veya yakin zamanda donenlerle gorusmus olmak

2) Inmeyen yuksek ates, kuru oksuruk, kas agrisi, nefes darligi (bogulma hissi) yasiyor olmak

Almanya'da ya da diger ulkelerde test yapilmasi icin gereken sartlar nelerdir?

Almanya bu hastalıkta yataktan, doktordan daha çok aranan solunum cihazlarının direkt dünyadaki üreticisi. İtalyanların 3d yazıcıdan cihaz çıkarmaya çalıştığı yerde herifler her hastayı cihaza bağlıyorlar. Nefesi yeten için işi son ana kadar zorluyorlar, İtalya'nın böyle imkanı olmadığı için hastalar arasında tercih yapmak durumunda kalıyor. İran gibi aptal değilsen bu hastalık zaten dünyanın hiçbir yerinde İtalya gibi ortalama çıkaracak çapta bir virüs değil. Adamlar tedaviye imkan bile bulamıyorlar ki ölümleri durdursunlar. O yüzden İtalya kimse için sağlıklı bir kıyaslama değil.
Doğrudur da ağır/kritik seviyede değil diye gösteriyor grafikte, dediğin şey ağır/kritik olup tedavi imkanı bulanlar için geçerli olabilir.

Tarihin en ölümcül salgını olarak geçen ve çoğu avrupada olmak üzere 150 milyon kişiyi öldüren veba da önce yine Wuhan civarında Çin'de çıkıp oradan yayılmış. Ne yiyolarsa artık.
yürüyen herşeyi yiyiyor bunlar.Nüfusları çok diye düşünürdüm ama kedidir köpektir faredir bunları yiyebilmek için geçerli bir neden değil bence ya çok farklı bir anatomileri var yada kültürleri.

images

yürüyen herşeyi yiyiyor bunlar.Nüfusları çok diye düşünürdüm ama kedidir köpektir faredir bunları yiyebilmek için geçerli bir neden değil bence ya çok farklı bir anatomileri var yada kültürleri.
Sokarım öyle anatomiye de kültüre de. Fare çiftliği kurmak ne . Adamlar da fare çiftliği var geçen haberde okudum bi de çiftlikler zor durumdaymış beter olsunlar

Moderatör tarafında düzenlendi:

İtalya 2. sırada
Almanya 3.

Yaşlı insanların bağışıklık sisteminin hastalıklara karşı çok daha savunmasız olduğunu ve hayatta kalma / ölme olayının da bağışıklık sisteminin güçlü / zayıf olmasıyla alakalı olduğunu düşünürsek İtalya'nın bu denli yüksek ölüm oranına sahip olması mantıklı bir hal alıyor.

Ama Almanya da nüfus popülasyonu açısından İtalya gibi. Onlarda neden durum benzer değil acaba?

Benim en cok merak ettigim sey su

Turkiye'de test olabilmek icin 2 kosul var

1) Yurtdisindan donmus olmak veya yakin zamanda donenlerle gorusmus olmak

2) Inmeyen yuksek ates, kuru oksuruk, kas agrisi, nefes darligi (bogulma hissi) yasiyor olmak

Almanya'da ya da diger ulkelerde test yapilmasi icin gereken sartlar nelerdir?

Test konusunda açık ara en iyi Güney Koreymiş. WHO Almanya dahil avrupa ülkelerine giydirmiş bu konuda. Valla sevgili kardeşim güvendiğimiz dağlara kar yağdı, batı sıçtı batırdı resmen Alman yapar, ABD çözer derken ibnelerin kendilerine faydası olmadığını gördük.

Şu videoyu atayım da biraz daha moralman çökelim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt