Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Abd çine 20 trilyon dolarlık dava açıyormuş

Valla herkes dava acmali serefsizlere. Bunu sakladilar. Bence orada kasimda falan basladi.

3 bin kisi ölmüşmüş!! Çin herseyi saklayan devlet. O zavalli doktor aciklamasa kimsenin haberi olmazdi bile.

Ne kadar virus varsa o pzvnklerden cikiyor. Hepsi mi biyolojik saldiri? Pislik herifler.

Benim dinlediğim kadarıyla evet virüs hava akımıyla yer değiştirebiliyor . Havadaki su kabarcıklarına (nem) yerleşebiliyormuş diye dinlemiştim . Evet dışarı çıkan her insan kesinlikle potansiyel virüs kapma adayı eğer ihtimalini sıfırlamak istiyorsan kesinlikle dışarı çıkmaman gerekiyor ki bildiğim kadarıyla Çin Wuhan'da bunu yaptı . Market ya da eczane için bile dışarı çıkılmıyordu . Tüm bunlarla beraber tabii ki hasta bir insanın yakınındayken kapma olasılığınla dışarıda açık havada kapma olasılığın aynı değildir .
Burada salgının 60 kişiye bir hastanenin havalandırmasından geçtiği söylendi ne kadar doğru bilemem.
Ama gerek psikolojik gerek ekonomi olarak çöküyoruz şuan. Tam 7 gün oldu evdeyiz bir kere dışarı çıktım. 1500€ yardım alacağız ay sonuna ama 1400 gider var kredi kira vs..
Millet çok gergin helede ölü sayısı gittikçe artıyor. Polis sokakta kuş uçurtmuyor 135€ direk ceza basıyorlar önemli bir Sebeb olmayınca çıkmak için. Türkiyede Almanyada görüyorum millet rahat rahat su kenarlarında filan iç içe geziyor bunlar hiçmi görmüyor İtalya'da ne oluyor bu kadar mı kıymetsiz yakınlarının canı.

Bizim burda 1000 e yakın doktor başbakana ve sağlık bakanına dava açtılar. Eski bakanlardan birinin bu salgın hakkında ocak sonunda uyarı dosyası sunduğunu ve acilen önlem alınması gerektiğini ifade etmiş. Ama kimse bu önergeyi dikkate bile almamış. Bu bakanın annesi ve babası coronadan ölünce kadın tv ye çıktı ne var ne yok döktü.

Envoyé de mon Huawei P30 en utilisant Tapatalk

Burada salgının 60 kişiye bir hastanenin havalandırmasından geçtiği söylendi ne kadar doğru bilemem.
Ama gerek psikolojik gerek ekonomi olarak çöküyoruz şuan. Tam 7 gün oldu evdeyiz bir kere dışarı çıktım. 1500€ yardım alacağız ay sonuna ama 1400 gider var kredi kira vs..
Millet çok gergin helede ölü sayısı gittikçe artıyor. Polis sokakta kuş uçurtmuyor 135€ direk ceza basıyorlar önemli bir Sebeb olmayınca çıkmak için. Türkiyede Almanyada görüyorum millet rahat rahat su kenarlarında filan iç içe geziyor bunlar hiçmi görmüyor İtalya'da ne oluyor bu kadar mı kıymetsiz yakınlarının canı.

Bizim burda 1000 e yakın doktor başbakana ve sağlık bakanına dava açtılar. Eski bakanlardan birinin bu salgın hakkında ocak sonunda uyarı dosyası sunduğunu ve acilen önlem alınması gerektiğini ifade etmiş. Ama kimse bu önergeyi dikkate bile almamış. Bu bakanın annesi ve babası coronadan ölünce kadın tv ye çıktı ne var ne yok döktü.

Envoyé de mon Huawei P30 en utilisant Tapatalk
Almanyanın neresindesin bizde daha bi şey yok ben paderborn tarafındayım ayrıca işe gidip gelmeye bi şey demiyolar sizin o tarafta odamı yasak

Çin'de ayda 1 milyon kadar insan ölüyormuş ortalama son yıllarda. 2016'da mesela 7 milyon ölmüş bir yıl içinde toplam.

Tabii bu internette dolanan haber(hong kong'da tvde de çıkmış) sadece abone sayıları üzerine yapılan bir spekülasyon ki 1 milyara yakın abonesi varmış bu şirketin. Normalde kaç abone iptal ediyor/değiştiriyor aylık ona bakmak lazım da bence bu sayıları saklamak imkansız. Doğruları söylememiştir Çin ama milyonlara falan da ulaşmamıştır. Öyle olsa karantintinayı kaldırmayı, ligleri başlatmayı falan nasıl düşünecekler? Hasta olan herkesin belli sayıda kişiye bulaştırmış olması bekleniyor istatistiksel olarak ki 10-14 milyon ölü en az 100-200 milyon taşıyıcı/hasta var demek ve bunlar her saniye hastalığı yaymaya devam ediyorlar. Impossubru derim. Gerçekse zaten durdurulamaz, önlem falan kasmaya gerek yok.

Çin bu işi nasıl halletmiş gerçeğe odaklanalım, dikkatle izleyelim:

Öncelikle videoda yok ama, barkod meselesini yazmıştım geçen burada. Her vata daşın bir barkodu var ve onu okutmadan otobüs, iş yeri market vs bir yere gidemiyorsun. O barkodda yurt dışına ne zaman girdin ne zaman çıktın, karantina da mısın tehlike grubunda mısın vs kayıt altında. Bu zorunlu. Bir de uygulama yapmışlar yüzünün kızarıklığını falan rapor ediyor.
Bu da zorunlu. Dışarda, yolda sokakta, markette sürekli ateşiniz ölçülüyor eğer yüksek çıkarsa önce normal grip testi falan yapıyorlar. Bunlar negatif çıkarsa sanırım göğüs filminizi çekiyorlar. Ama bunun portatifini yapmışlar bir cihaz günde 200 kişiyi tarıyormuş. Abddekiler 25-30 kişi mesela. Filmde belirtiler çıkarsa hastaneye yönlendiriliyorsunuz ama bu hastanenin girişinde çadırlar kurulmuş dezenfekte vs ediliyorsunuz. Ekipler testinizi yapana ya da sonuçlanana kadar da karantina otellerinde kalıyorsunuz. Çünkü geçişlerin %75-80'i aile içi oluyormuş. Önemli olan o zinciri kırmak. Karantina oteli derken stadyumlar, spor salonları falan kullanılıyormuş.

Tabii şu anda bu kadar az vaka çıkmasının sebebi hayatın durmuş olması. Herkes işine gücüne dönünce neler olacak göreceğiz.

Kimsenin virüs filan umrunda değil herkes hayatını yaşıyor. Umursamazlık, boşvermişlik, umursamazlık sokaklarda kol geziyor. Dünya lideri oluruz, İtalya'dan daha beter oluruz.

Herşey bittiği zaman ulkeler kuzey kore gibi olmasa da kapalı bir şekide olacaklar.Dunya duzeni epey değişecek.

Az önce zorunlu ihtiyaç maddesi almak için markete indim. Yaşı rahatlıkla 70 in üzerinde olduğu belli olan, zorlanarak yürüyen, yüzünün her yanı yaşlılıktan kahverengi leke olmuş bir adet zombi dolanıyordu markette.

Dayı Allah senin belanı versin. Senin gelmişini geçmişini...

Buna lafta söylenmez, yaşlılığın da verdiği cesaretle hemen höykürmeye başlar. Zincirleyeceksin bu şerefsizleri!!

SM-N975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Arkadaşlar ve özellikle yaşlılar hava bugün muhteşem piknik yapmayı ve sokaklarda cirit atmayı eksik etmeyelim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt