Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nisan-Mayıs gibi kontrol altına alınmış olur deyyolağ. Bilmem ne hızında azalmamı varmış neymiş gidişat iyiymiş sonuç olarak, Çin batmayacak gibi üstatlar.

İşin insani yönünü bir yana bırakırsak - ki hayvan değiliz bırakmayalım- Çin'in sıkıntıya düşmesi bütün dünyayı özellikle de biz gibi biri hapşırsa nezle olan ekonomisi zayıf ülkeleri oldukça etkileyecektir. Tabi ekonomisi iyi, kaba eti pembe olan arkadaşlar daha az etkilenecektir ama herkes sonuç itibarıyla nasibini alır.

Yok değil, kontrol altına alıyorlarmış zaten hava ekstra katkı sağlayacakmış.
Hayır kaynak paylaşmıştım zaten sars, ispanyol gribi gibi modellemeler öyle göstermişti. Bir şeyi kontrol altına alamadılar. Kağıt kaplan oldukları ortaya çıktı hong kong mevzsundan yabancı yatırımların kaçmasına kadar envai çeşit hususta millet yol almaya başladı. Sonun başlangıcı zaten demiştim havalar ısınır kontrol altına yavaş yavaş alınır diye.

İstatistikler ve ticaret verileri açıklanınca vehameti göreceğiz :)

Hayır kaynak paylaşmıştım zaten sars, ispanyol gribi gibi modellemeler öyle göstermişti. Bir şeyi kontrol altına alamadılar. Kağıt kaplan oldukları ortaya çıktı hong kong mevzsundan yabancı yatırımların kaçmasına kadar envai çeşit hususta millet yol almaya başladı. Sonun başlangıcı zaten demiştim havalar ısınır kontrol altına yavaş yavaş alınır diye.

İstatistikler ve ticaret verileri açıklanınca vehameti göreceğiz :)
Yav üstat ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyorsun yav konuları illa ideolojik noktaya çekmesek ? 1-1.5 yıldır futbol-genel sohbet ve geyik dışında yazmıyorum, bilmem ne virüsü başlığında senin ideolojik bakışın üzerinden yorum yapmak zorunda bırakma bizi gözünü seveyim. Bir sürü uzman okudum, bu adamlar koca ömürlerini salgın ve salgın kontrolüne vakfetmiş direkt onlardan okuduğum şeyleri paylaşıyorum.

İşin sonunda 300 milyar doları aşan bir maliyetle karşı karşıya kalabileceği öngörülüyor Çin'in büyük rakam ki küresel krizi bile tetikleyebilir diyorlar. Bir bedel ödenecekse bütün dünya ödeyecek sadece Çin değil.

Yav üstat ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyorsun yav konuları illa ideolojik noktaya çekmesek ? 1-1.5 yıldır futbol-genel sohbet ve geyik dışında yazmıyorum, bilmem ne virüsü başlığında senin ideolojik bakışın üzerinden yorum yapmak zorunda bırakma bizi gözünü seveyim. Bir sürü uzman okudum, bu adamlar koca ömürlerini salgın ve salgın kontrolüne vakfetmiş direkt onlardan okuduğum şeyleri paylaşıyorum.

İşin sonunda 300 milyar doları aşan bir maliyetle karşı karşıya kalabileceği öngörülüyor Çin'in büyük rakam ki küresel krizi bile tetikleyebilir diyorlar. Bir bedel ödenecekse bütün dünya ödeyecek sadece Çin değil.
Tamam işte bedel ödenecek maliyeti var sen Çin batmıyor dedin ya düzelttim ben de şimdi sen de kabul etmiş oldun :)

Ayrıca virüsün havaların ısınmasıyla etkisini kaybedeceğini yazmıştım bunu da hatırlattım geçmiş salgın modellemeleri de öyle hem daha fazla insan ölmex bu senelik zira bunlar mütemadiyen mikrop üretiyor hem de zaten Çin’in iktisadi olarak çöküşü tetiklenmiş oldu zira her iki durumda veri doktrinsek bir yaklaşım devran dönüyor hürmetler

Virüslerin 45 derece üstü sıcaklıkta etkisiz olduğu ve kaybolduğu şeklinde yönelik haberler vardı. Ne kadar doğru bilmiyorum. Eğer doğruysa yapay bir ısıtıcıda öldürülebilir mi bu virüsler? Çünkü Çin dediğimiz yer Afrika gibi sıcak bir yer değil. Ha işin şöyle bir durumu da var bu virüs sürekli mutasyona uğruyormuş. Sürekli şekil değiştiriyor, tedavisinin bulunması bu yüzden şimdilik zor deniliyor.

Tamam işte bedel ödenecek maliyeti var sen Çin batmıyor dedin ya düzelttim ben de şimdi sen de kabul etmiş oldun :)

Ayrıca virüsün havaların ısınmasıyla etkisini kaybedeceğini yazmıştım bunu da hatırlattım geçmiş salgın modellemeleri de öyle hem daha fazla insan ölmex bu senelik zira bunlar mütemadiyen mikrop üretiyor hem de zaten Çin’in iktisadi olarak çöküşü tetiklenmiş oldu zira her iki durumda veri doktrinsek bir yaklaşım devran dönüyor hürmetler
Üstat ben batacak/iktisadi çöküşü başlayacak falan demedim, bütün dünyayı etkileyecek bir kriz yaşanabilirmiş dedim. Neyse üstat sen seviyorsun böyle uç yorumlar yapmayı/gerçekçi olmayan beklentiler içine girmeyi bir kaç sene önce de dolar 10 olacak diyordun. İddialı olmayı seviyorsun demek ki yapacak bir şey yok.

İdeolojik yaklaşma eleştirimde sadece bu yazı ile ilgili değil, her konuyu bir şekilde kendi dünya görüşün üzerinden tartışmaya açıyorsun hiçbir zaman olayları salt biçimde ele aldırtmıyorsun dediğim oydu.

Üstat ben batacak falan demedim, bütün dünyayı etkileyecek bir kriz yaşanabilirmiş dedim. Neyse üstat sen seviyorsun böyle uç yorumlar yapmayı, gerçekçi olmayan beklentiler içine girmeyi bir kaç sene önce de dolar 10 olacak diyordun. İddialı olmayı seviyorsun demek ki yapacak bir şey yok.

İdeolojik yaklaşma eleştirimde sadece bu yazı ile ilgili değil, her konuyu bir şekilde kendi dünya görüşün üzerinden tartışmaya açıyorsun hiçbir zaman olayları salt biçimde ele aldırtmıyorsun dediğim oydu.
Kriz olacak da bundan herkes etkilenecek eee? Çin en fazla etkilenen ülke olmayacak mı? Dediğin de bu kapıya çıkıyor olacak olan da... O yüzden düzelttim sen de kabul ettin dedim. Çin ekonomisinin sonun başlangıcı olarak yazacak tarih bundan 50 sene sonra coronayı... Ne oldum değil ne olacağım diyeceksin. Ayrıca türkiye en az etkilenecek ülkelerden zira ticaret hacmimiz düşük. Üretimimizin de muhatabı değil çin sadece ithalat düşer ki iyi olur.

Bizi dolar krizi niye vuruyor zira dolar ihtiyacımız var. Küresel krizlerin bize çok etkisi olmaz ha ne zaman ki Almanya, Hollanda, Fransa gibi batı avrupa ülkeleri finansal açıdan krize girer işte o zaman biteriz neden?

2 sebepten; 1-kamu ve özel bankalarımızın tüm kreditörleri batı avrupalı 2-dış ticaretimiz ve para akışımız batı avrupayla

Virüslerin 45 derece üstü sıcaklıkta etkisiz olduğu ve kaybolduğu şeklinde yönelik haberler vardı. Ne kadar doğru bilmiyorum. Eğer doğruysa yapay bir ısıtıcıda öldürülebilir mi bu virüsler? Çünkü Çin dediğimiz yer Afrika gibi sıcak bir yer değil. Ha işin şöyle bir durumu da var bu virüs sürekli mutasyona uğruyormuş. Sürekli şekil değiştiriyor, tedavisinin bulunması bu yüzden şimdilik zor deniliyor.
Iskenderun'a gelirse asfalta yapisir yani :)

Bu Trump'ın ''nisan ayında havalar ısınınca virüs biter'' açıklamasına gülmüştüm. Sarı fırtına bir şeyler biliyormuş da konuşuyormuş demek.

Dünyanın en büyük gücü olmaya doğru gidiyordu, ABD sen bir dur bakayım dedi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt