Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Afrikada lassa ateşi çıkmış diyorlar. Avustralyayi yaktılar, asya ile afrikaya virüs saldılar. Kaldı avrupa kuzey amerika ve guney amerika. Avrupayı ekonomiyle vururlar güney amerikadan supheliyim. Kuzey amerikada herşey olabilir, an itbariyle kanadadan ak gelenler çıksa şaşırmayız.
Filler tepisiyor global ekonomik kriz cikacak gibi. Ulaşan yine 4 ayan ustune düşecek iyi mi,yoksa fillerden biri mi lan

Afrikada lassa ateşi çıkmış diyorlar. Avustralyayi yaktılar, asya ile afrikaya virüs saldılar. Kaldı avrupa kuzey amerika ve guney amerika. Avrupayı ekonomiyle vururlar güney amerikadan supheliyim. Kuzey amerikada herşey olabilir, an itbariyle kanadadan ak gelenler çıksa şaşırmayız.
Filler tepisiyor global ekonomik kriz cikacak gibi. Ulaşan yine 4 ayan ustune düşecek iyi mi,yoksa fillerden biri mi lan
Lassa virüsü abartılacak bir durum değilmiş. 2 gün önce okuduydum bir şeyler tam hatırlamıyorum ama aklımda kalan bu olmuş :D

Avustralya da virüsü suni olarak büyütülür hale getirdiler.

İnşallah bir aşı / sonuç çıkar bu yolun sonunda

Bağışıklık sistemini nasıl güçlendiririz doktor bey @Melih Peker (bey dedim, o kadar nezaket gösterdim 😇)

Bağışıklık sistemini nasıl güçlendiririz doktor bey @Melih Peker (bey dedim, o kadar nezaket gösterdim 😇)
bağışıklık sistemini güçlendirmenin en iyi yolu vücudu zinde tutmak ve zorlamaktır.

örneğin ben senede en az 3 kez grip olurken amatör balıkçılık hobisine başladığımdan beri ( nerdeyse 2 sene oldu ) bir kez bile grip olmadım, sadece bir kez hafif farenjit.

onun yanında her gün mutlaka bir öğünde bol limonlu yeşillik içeren salata ve akşamları da meyve tüketimi faydalı olacaktır.

ama asıl krtik nokta vücudun her an tetikte olması.mesela benim vücud sık ava çıktığım zamanlarda aman bu herif manyak gecenin ikisinde kalkıp ava gidiyor soğuk suya giriyor ben bunu hep dinç tutayım diye alarmda.bağışıklık sistemi hep uyanık.

bilmem anlatabildim mi ? sizi dinç tutacak bir hobi uğraş yada spor dalı bulun derim.

bu arada virüsün öldürme oranı %2 , bu sars'ın %8-10 oranına göre bir hayli düşük.

ama virüste henüz mutasyon tespit edilmemiş , mutasyona uğrar ve direnç kazanırsa o zaman ölümcül bir salgın haline gelebilir.

bağışıklık sistemini güçlendirmenin en iyi yolu vücudu zinde tutmak ve zorlamaktır.

örneğin ben senede en az 3 kez grip olurken amatör balıkçılık hobisine başladığımdan beri ( nerdeyse 2 sene oldu ) bir kez bile grip olmadım, sadece bir kez hafif farenjit.

onun yanında her gün mutlaka bir öğünde bol limonlu yeşillik içeren salata ve akşamları da meyve tüketimi faydalı olacaktır.

ama asıl krtik nokta vücudun her an tetikte olması.mesela benim vücud sık ava çıktığım zamanlarda aman bu herif manyak gecenin ikisinde kalkıp ava gidiyor soğuk suya giriyor ben bunu hep dinç tutayım diye alarmda.bağışıklık sistemi hep uyanık.

bilmem anlatabildim mi ? sizi dinç tutacak bir hobi uğraş yada spor dalı bulun derim.
günde 3 defa kaçak et kesmek ya da p sevdasına düşmek
dinç tutar değil mi doktor ağabeyim

bu arada virüsün öldürme oranı %2 , bu sars'ın %8-10 oranına göre bir hayli düşük.

ama virüste henüz mutasyon tespit edilmemiş , mutasyona uğrar ve direnç kazanırsa o zaman ölümcül bir salgın haline gelebilir.

Mutasyon geçirirse herhangi bir tedavi bulmak çok zor olur değil mi ?

Ben kesin ölürüm o zaman. Koala gibi yaşam sürüyorum

Ciddi misin ? Avustralya kadar doğayı yağmalayan ikinci bir ülke yok araştır istersen...

Çin desen o hayvan pazarından mutant çıkmadığına dua et....

Biz Ortadoğu da İsrail ABD ve İran oyun oynuyor diyoruz Kudüs statüsünden füze saldırılarına o kadar emare varken dış güçler diye alay edip bu doğal durumlardan komplo teorisi üretmek bilemedim ama en hafifi çocukça üstat hürmetler

Japonya Çin'e hiç gitmemiş bir kişide de virüse rastlandığını açıklamış. Belki de millet yeni fark ediyor bu şekilde ölenler olmuştur öncesinde.

Wuhan'da yollar barikatlarla kapatılmış millet çıkmak istiyor, baya arbede falan oluyor, toplu taşıma da durmuş.

Bugün ihlamurdan yukarı doğru çıkıyordum
2 si genç biri daha orta yaşlı 3 Çinli bayan gördüm.Ellerine de almışlar kroki gibi bişey.
Yürümeyi pek sevmem ama arabayla gitmiceğim tuttu işte.
3 tane Çinli bayan adres sordu nasıl gidebiliriz falan diye tarif ettim.Sonra fotoğraf çektirmek istediler bir tanesini baya bi yakın durdu..hayır da diyemiyorsun..sanmam virüs taşıdıklarını ama gene de pek hayre halamet işler değil.Hele böyle bir dönemde

Allah rahmet eylesin. İyi adamdın..

3 ulke acikladi Tayvan, Japonya bir tane daha vardi hic Cine gitmemis insanlarda goruldugunu. Sars gibi grip semptomlari ile ortaya ciktigi icin tehlikeli olan tarafi bagisiklik sistemi guclu olan bir kisi grip oldugunu dusunup doktora gitmeden gecire biliyor fakat hasta oldugu sure icerisinde bagisiklik sistemi yeterince guclu olmayan insanlara temas halinde olursa o insanlari farkli etkileye biliyor. Tasiyici oluyorsun yani. Sen yeniyorsun farkinda olmadan baskalarina geciriyorsun ve diger insanin bagisiklik sistemi yeterince guclu degilse o olebiliyor. Bu arada bunu Dunya Saglik Orgutunden birisi boyle aciklarken izledim ben salamiyorum yani :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt