Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yaw arkadaş neden saklasınlar
ayrıca nasıl saklasınlar

öyle bişsey olsa hepsini karantinaya nasıl alacaklar
cunki virüs olsa ölenler olsa etrafta görünürdü

GARİP AMA Türkiyede yok gibi bişey
Sakladılar dedim mi?
Misal 10 gün önce adam evinde hastalıktan ölüm döşeğine geldi ambulansta taşınırken yolda öldü 2019-nCov'dan öldü mü diye şüphelenecekler.
Daha geçende fransada mı ne ölen kişinin bu hastalıktan öldüğü 10 gün sonra anlaşılmadı mı?
İranın her köşesine yayılmış, italyanlar korkudan tüm maçları seyircisize çekmiş, çinlilerle hiç etkileşim kurmamış kişilerde bu hastalık çıkmadı mı?

Türkiye'de hala salgın olmamasının sebebi biraz ılık götlü olduğumuz için sağlam önlem almışız gibi görünüyor. Birde bana göre temizlik anlayışımızdan kaynaklı. Evlerin en ucra köşeleri haftada bir çamaşırsuyu eklenmiş su ile temizleniyor.

Sakladılar dedim mi?
Misal 10 gün önce adam evinde hastalıktan ölüm döşeğine geldi ambulansta taşınırken yolda öldü 2019-nCov'dan öldü mü diye şüphelenecekler.
Daha geçende fransada mı ne ölen kişinin bu hastalıktan öldüğü 10 gün sonra anlaşılmadı mı?
İranın her köşesine yayılmış, italyanlar korkudan tüm maçları seyircisize çekmiş, çinlilerle hiç etkileşim kurmamış kişilerde bu hastalık çıkmadı mı?

Türkiye'de hala salgın olmamasının sebebi biraz ılık götlü olduğumuz için sağlam önlem almışız gibi görünüyor. Birde bana göre temizlik anlayışımızdan kaynaklı. Evlerin en ucra köşeleri haftada bir çamaşırsuyu eklenmiş su ile temizleniyor.

kesinlikle kardeşim bi araştırma yapılmıs
avrupada %98 bosna %94 türkiye wc den sonra el yıkama oranı
hollanda da %50 italyda da %50 civarı

hatta bu oranla dogru orantılı virüs yayılımı yapılmıştı

Şu açıdan bakmakta fayda görüyorum. Dünya Bankası corona ile mücadele eden ülkeler için 12 milyar dolarlık pay ayırmış. Bu parayı almamazlık edeceklerine inanmıyorum açıkçası. Yani burada corona görülseydi baya baya haberleri yayılırdı koşa koşa dünya bankasına giderlerdi.

Bizim buraya kadar gelmis, yakinda disari cikamayiz daha.

Ben hâlã bizim kitlerde sıkıntı var diyorum 1 kişide bile pozitif çıkmaması normal değil ne olursa olsun

Baya enteresan şeyler anlatıyor, virüse insan eli değdiğine dair:

Doğal bir süreç olmadığı çok bariz de nedir ne değildir onu öngörmek zor.

Tek degilsin, o kadar kisinin aklina bu gelmis olmali ki Corona firmasi virüs ortaya ciktigindan beri 130 Milyon $ civari zarara ugramis.

Insanlar ciddi ciddi bira nin virüs ile alakasi olabilecegini düsünüyorlar isimleri ayni diye...
Kuş gribi varken Yüksek Sadakat diye bir grup "Belki üstümüzden bir kuş geçer"diye şarkı çıkarmıştı o bile tutmamıştı yav haha

yaw arkadaş neden saklasınlar
ayrıca nasıl saklasınlar

öyle bişsey olsa hepsini karantinaya nasıl alacaklar
cunki virüs olsa ölenler olsa etrafta görünürdü

GARİP AMA Türkiyede yok gibi bişey
Üstat Türkiye'de insanların doktora gitme alışkanlığı yok keza tanı konusunda da doktorlarımız çok iyi değil belki bu konuya özel önlem vermişlerdir bu kez.

Mesela domuz gribi döneminde çok ağır grip oldum, domuz gribinin o spesifik bitkinlik hali falan da vardı doktora gittim sadece "yurtdışında bulundun mu"diye sordu yok deyince de ilaç yazıp gönderdi 1 haftada falan iyileştim ki ben grip bile olmam kolay kolay.

Şu an yurt dışından gelenlere karşı özel önlem alınıyor ama hasta olup doktora gitmeyen vakalarda olmadığını bilmek zor ki bu virüsün çıkış tarihi Ekim, Aralıkta farkedildi, Ocak'a kadar önlem bile alınmamıştı.

İtalya, İran gibi yerlerde tüm okullar tatil, bizim burada çıktığı gün hiçbir hamle yapılmaz, dua eder çıkarız sokağa. 😷

Şahsen araba kullanmayı fazla sevmeyen gideceği yere genelde toplu taşımayla giden ben toplu taşımayı tamamen bıraktım. Bu virüsün Türkiye’de olmadığına inanmak güç. İlk vaka tespit edilince gerisi çığ gibi gelir.

Son 45 saniye.

Sağlık meselesi de paradoksa dönüşmeye başladı. Tedavi eden ilaçlar ve önleyiciler hastalıkları hem öldürüp hem de güçlendiriyor.

Hasılı doğa hep kazanacak, kaybederken bile.

Son 45 saniye.

Sağlık meselesi de paradoksa dönüşmeye başladı. Tedavi eden ilaçlar ve önleyiciler hastalıkları hem öldürüp hem de güçlendiriyor.

Hasılı doğa hep kazanacak, kaybederken bile.
Antibiyotik konusuna uyanmamız 25 sene sürdü yav; tıp konusunda bu kadar ileri bir ülke olmamıza rağmen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt