Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Taharetlenmeye alıştıktan sonra hakikaten çok zor geliyor yav hadi kendin bir şekilde taharet aparatıyla veya paraya kıyıp tesisat ile falan hallediyorsun lakin arkadaşların olsun, partnerin olsun, uzun süreli bir yere gitmek olsun çok zorluyor. Acaba hijyen anlamında gerçekten fark oluyor mu ki merak ettim şimdi. Taharet alan ve almayan 1000 denek seçilip popolarına bakılmalı.

Oluyordur kesin. Neymiş bunlar her gün duş alıyormuş. Tamam, sabah büyük abdestimizi yaptıktan sonra duş aldık da ya öğlen yine gelirse? Yemeği fazla kaçırdık diyelim, o zaman ne olacak yani? Sürekli duş mu alacağız? O suyun tazyikli bir şekilde akması şart. Öyle ıslak mendille falan olmaz.

Hijyen hissetmekle gerçekten hijyen olmak aynı şey değil. Mesela kimse klavyelerinden iğrenmez ama klozetten çok daha fazla bakteri barındırıyor, mikrobiyoloji ayrı bir dünya yanlış bilinip doğru zannedilen çok şey var.

hissetmek derken aslında bizzat görmeyi kastettim

taharet musluğu olmadığında çamaşırından anlarsın daha az hijyen olduğunu

açıkçası ben musluk yaptıramasam da büyük bir kova ve tas ayarladım :asd:

IMG-20200310-WA0013.webp

Oluyordur kesin. Neymiş bunlar her gün duş alıyormuş. Tamam, sabah büyük abdestimizi yaptıktan sonra duş aldık da ya öğlen yine gelirse? Yemeği fazla kaçırdık diyelim, o zaman ne olacak yani? Sürekli duş mu alacağız? O suyun tazyikli bir şekilde akması şart. Öyle ıslak mendille falan olmaz.
Taharet musluğu olmadan asla kafasında bir insanım, laboratuvar ortamında aksi kanıtlansa bile umurumda olmaz şapır şapır o su akacak ve mabada çarpacak bu işin lamisi cimisi yok.

Abi çin bile hastalık wuhan'dan çıkıp ülkeye yayılınca agresif önlem almaya çalıştı bu italyanlar hiç oralı olmadı. Çoğu ülkede hastalığın çıkış sebebi "italyaya yapılan seyahat". Birkaç avrupa ülkesi italya ile uçuşları kısıtlayınca tepki bile gösterdiler. Bununla yaşlı nüfus birleşirse bana doğal geliyor netice

Ya iyi de, alınan önlemler virüsün yayılmaması amaçlı. Tedaviyle bir alakası yok ki. Virüsü kapmış kişilerin içindeki ölüm oranı çok değişken, kafa karıştıran bu. Yaş etkeninden başka akla birşey gelmiyor.

hissetmek derken aslında bizzat görmeyi kastettim

taharet musluğu olmadığında çamaşırından anlarsın daha az hijyen olduğunu

açıkçası ben musluk yaptıramasam da büyük bir kova ve tas ayarladım :asd:
Ben bir süre aparat ile idare etmiştim sonra direkt musluk yaptırdım, çok zor yav gülüyoruz ediyoruz ama yaşadığım en büyük zorluktu diyebilirim :D Arada bir Romanya'ya gidip geliyorum iş sebebiyle ilk sorduğum soru kalacağım yerde taharet musluğu olup olmadığıydı. Kolay gelsin valla zor zanaat.

Ya iyi de, alınan önlemler virüsün yayılmaması amaçlı. Tedaviyle bir alakası yok ki. Virüsü kapmış kişilerin içindeki ölüm oranı çok değişken, kafa karıştıran bu. Yaş etkeninden başka akla birşey gelmiyor.
Bence yaş ve Corona'nın tetiklediği altta yatan hastalıklar birleşince böyle sonuç çıkıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugünkü grup toplantısında Corona virüsüyle ilgili açıklamalarda bulunarak "Almanya’da yaşayan insanların yüzde 60 ila 70’ine virüs bulaşacak" dedi.

Bu doğru mu acaba?

Mbappe’de test edilmiş. Yarına kadar durumu belli olacakmış. Gidişat hiç iyi değil

İstanbul'da maske takan kimse yok yahu bizi teğet geçmesi gerekiyor bu meretin

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugünkü grup toplantısında Corona virüsüyle ilgili açıklamalarda bulunarak "Almanya’da yaşayan insanların yüzde 60 ila 70’ine virüs bulaşacak" dedi.

Bu doğru mu acaba?

Doğru. Sadece Almanya için değil. Tüm dünya için geçerli bu. Bu noktada alınan önlemler sadece ilerlemeyi yavaşlatmak amaçlı. Biraz zaman kazanıp etkin tedavi veya aşının sunulması için.

Vaka gelmeden yeterli tedbir alınmadı malesef mesela okullar gibi en azından okullar kapansaydı iyidi , illa vaka çıktıktan sonra iş işten geçtikten sonra tedbirler alınacak.

Vaka gelmeden yeterli tedbir alınmadı malesef mesela okullar gibi en azından okullar kapansaydı iyidi , illa vaka çıktıktan sonra iş işten geçtikten sonra tedbirler alınacak.

yav sürekli olumsuzu veriyorsun da o kadar da kötü değil gibi uzaktan gördüğüm kadarıyla

italya fransa avusturya abd vatandaşı filan olsa herhalde memleketi yakacaksın herhalde

iran ve çini saymıyorum bile

yav sürekli olumsuzu veriyorsun da o kadar da kötü değil gibi uzaktan gördüğüm kadarıyla

italya fransa avusturya abd vatandaşı filan olsa herhalde memleketi yakacaksın herhalde

iran ve çini saymıyorum bile

Bu konu özelinde olumlu ne dememi bekliyorsun konunun ilk açıldığı zamana bak şimdiye bak bir de.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt