Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dinleyelim,
İtalya'da yaşayan bir kıbrıslının anektodları..

Dikkat çeken yerleri:

*Hem umursamazlık, hem panik yüzünden İtalya bu hale geldi

*Kuzey İtalya'nın karantinaya alınacağı haberi önceden yayıldı, halk panik halinde güneye taşındı ve hastalık sadece İtalya'nın bir bölümünde kontrol altına alınacakken bütün italya'ya yayıldı.

*Şuursuzca marketlere saldıranlar hastalığı birbirine bulaştırdı

* Hükümet, abartmayın diye videolar hazırladı, hastalığı önemsiz gösterdi, küçümsedi.

* ilk birkaç gün vaka sayısı 10 olarak kaldı ama sonraki 4-5 gün içinde 10.000'e çıktı.

* Ölenlerin 4-5 tanesi 60 yaş altında, gerisi yaşlı ve hastalar.

Devlet tarafından olağanüstü önemler muhakkak alınmalı. Bunun şakası yok.

Türbe yalayan iranlılar bile İtalya'dan daha iyi çıktı önlem ve karantina konusunda.

Ufacık bir mikrop dünya genelinde krize neden oldu resmen.

NBA iptal
Ligler seyircisiz
Okullar tatil
İş yerleri home office dönüyor.

Hijyen falan tamam da taşıyıcı iken bulaştırma, 4-5 metre mesafeye kadar yayılabilme falan hiç hoş değil.

Dinleyelim,
İtalya'da yaşayan bir kıbrıslının anektodları..

Dikkat çeken yerleri:

*Hem umursamazlık, hem panik yüzünden İtalya bu hale geldi

*Kuzey İtalya'nın karantinaya alınacağı haberi önceden yayıldı, halk panik halinde güneye taşındı ve hastalık sadece İtalya'nın bir bölümünde kontrol altına alınacakken bütün italya'ya yayıldı.

*Şuursuzca marketlere saldıranlar hastalığı birbirine bulaştırdı

* Hükümet, abartmayın diye videolar hazırladı, hastalığı önemsiz gösterdi, küçümsedi.

* ilk birkaç gün vaka sayısı 10 olarak kaldı ama sonraki 4-5 gün içinde 10.000'e çıktı.

* Ölenlerin 4-5 tanesi 60 yaş altında, gerisi yaşlı ve hastalar.

Çin'e laf ettik o kadar da süreci en iyi onlar yönetti.

İtalya ise ne kadar mal 1 ülke olduğunu gösterdi.

Bu arada yayılma hızı önemli artık, bu yavaşlarsa problem kalmaz ama logaritmik yükselişlerin devam etmesi daha hızlı yayılmasına yol açacak.

İstanbul ulaşım hatlarında virüs her gün ne noktalara gelir siz düşünün.

Muhtemelen virüs eradike edilemeyecek yani "yok edilemeyecek." İnsanlık olarak gelecek yıldan itibaren bunu da unutup solunum yolu enfeksiyonumuz geçmeyince "pff corona kaptım yaaa" diyeceğiz, domuz ve kuş gribinde olduğu gibi.

Kesin olan bir şey var, bu virüs ortalama 3 yılda bir patlak veren influenza ya da coronavirus mutasyonu salgınlarında olduğu gibi Dünyanın yaş ortalamasını düşürecek. Market yağmalayacak bir durum yok, özellikle yaşlıları korumak gerek.

40 yaş altında ölüm oranı dediğimiz mortalite 500de 1.

SM-J720F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bu arada yayılma hızı önemli artık, bu yavaşlarsa problem kalmaz ama logaritmik yükselişlerin devam etmesi daha hızlı yayılmasına yol açacak.

İstanbul ulaşım hatlarında virüs her gün ne noktalara gelir siz düşünün.
Çin ve Abd'nin önlemleri (gerçi Abd bi tık daha erkene alabilirdi Avrupa'dan gelen uçuşları durdurma kararınını) sayesinde ben bi süre yayılıp sonra düşeceğini düşünüyorum

Çin ve Abd'nin önlemleri (gerçi Abd bi tık daha erkene alabilirdi Avrupa'dan gelen uçuşları durdurma kararınını) sayesinde ben bi süre yayılıp sonra düşeceğini düşünüyorum
Eninde sonunda grip gibi olacak bu virüs zaten ama eğer yaz aylarına kadar kontrol altına alırlarsa etkisi büyümez. Zaten işlerin bu noktaya gelmesine göz göre göre göz yumdular.

Eninde sonunda grip gibi olacak bu virüs zaten ama eğer yaz aylarına kadar kontrol altına alırlarsa etkisi büyümez. Zaten işlerin bu noktaya gelmesine göz göre göre göz yumdular.
Ben Nisan ayının sonuna kalmadan bu işin kontrol altına alınacağını düşünüyorum.

1 aylık bir süreç. Kuluçka süresi hariç yanlış anlamadıysam. Sıkıntı.

ben yılbaşında faranjitli gripli hasta olmuştum. hastalık sonrası aralıksız bir ay öksürdüm. ciğer filmine bakınca doktor sağlam bi zatürre geçirmişsin demişti.
ulan yoksa geldi de geçti mi

Ben Nisan ayının sonuna kalmadan bu işin kontrol altına alınacağını düşünüyorum.

İsrail'in tedavi sağlayan bir ilaç geliştirdiği haberi her yere servis edildi dün hatta İran'ın açıklamasından hemen sonra olması sebebiyle acaba İran'ın iddia ettiğini mi aldılar diye düşündüm.

İsrail bu haberi yayıyorsa kesin bir şey bulundu ama onu kullanmayı da riskli görüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt