Hakkı Çiçek
Büyük Kaptan
- 6 Haziran 2009
- 26.010
- 1.469
- 1.853
Haydaaa
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Aynı bölgede oturan insanlara bulaşmış.2313 de yeni vaka çıkmış italya bitmiş, beni şaşırtan Katar oldu +238 vaka açıklamış 24 vaka varken bir anda 262 olmuş
2 saat - 9 gün arası10 gün mınaptın sen hacı.
Almanya da bir Doktor gün değil.. bir kaç saat duyur muş
Çin'e laf ettik o kadar da süreci en iyi onlar yönetti.Dinleyelim,
İtalya'da yaşayan bir kıbrıslının anektodları..
Dikkat çeken yerleri:
*Hem umursamazlık, hem panik yüzünden İtalya bu hale geldi
*Kuzey İtalya'nın karantinaya alınacağı haberi önceden yayıldı, halk panik halinde güneye taşındı ve hastalık sadece İtalya'nın bir bölümünde kontrol altına alınacakken bütün italya'ya yayıldı.
*Şuursuzca marketlere saldıranlar hastalığı birbirine bulaştırdı
* Hükümet, abartmayın diye videolar hazırladı, hastalığı önemsiz gösterdi, küçümsedi.
* ilk birkaç gün vaka sayısı 10 olarak kaldı ama sonraki 4-5 gün içinde 10.000'e çıktı.
* Ölenlerin 4-5 tanesi 60 yaş altında, gerisi yaşlı ve hastalar.
Çin ve Abd'nin önlemleri (gerçi Abd bi tık daha erkene alabilirdi Avrupa'dan gelen uçuşları durdurma kararınını) sayesinde ben bi süre yayılıp sonra düşeceğini düşünüyorumBu arada yayılma hızı önemli artık, bu yavaşlarsa problem kalmaz ama logaritmik yükselişlerin devam etmesi daha hızlı yayılmasına yol açacak.
İstanbul ulaşım hatlarında virüs her gün ne noktalara gelir siz düşünün.
Eninde sonunda grip gibi olacak bu virüs zaten ama eğer yaz aylarına kadar kontrol altına alırlarsa etkisi büyümez. Zaten işlerin bu noktaya gelmesine göz göre göre göz yumdular.Çin ve Abd'nin önlemleri (gerçi Abd bi tık daha erkene alabilirdi Avrupa'dan gelen uçuşları durdurma kararınını) sayesinde ben bi süre yayılıp sonra düşeceğini düşünüyorum
Ben Nisan ayının sonuna kalmadan bu işin kontrol altına alınacağını düşünüyorum.Eninde sonunda grip gibi olacak bu virüs zaten ama eğer yaz aylarına kadar kontrol altına alırlarsa etkisi büyümez. Zaten işlerin bu noktaya gelmesine göz göre göre göz yumdular.
Ben Nisan ayının sonuna kalmadan bu işin kontrol altına alınacağını düşünüyorum.
Ben hastaneye gidiyorum...ziyaret / hasta ya yardım amaçla...2 saat - 9 gün arası
Yani belirsiz
Yok öyle. Mayislar bizim !trde de yakında ligler tatil olur okullar da