Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu tip pandemik salgınlar maalesef toplumsal psikoloji bakimindan bircok sorun teskil edebiliyor. En kolay ornegi suan dunyada Çin ve halkına karşı oluşan negativite. Bazen ırkçılığa kadar gidebilen durumlar.

Toplumsal korku bircok durumdan korukleniyor suan:
Virus hakkinda misal nispeten az bilgi sahibi oldugumuz için korku olusmus durumda. Okudugumuz ve gordugumuz dramatik vakalar da toplumda korkuyu arttirmakta. Birde bir durum nekadar yakın tarihte olursa, toplumda korku okadar artabiliyor. Belkide en onemli toplumsal dusunce: lack of control. Yani hastaligin kontrolumuz disinda geliştiğini dusunme. Toplumsal paniği en fazla tetikleyen durum diyebiliriz.

Coronaya karşı aşılar hazir olduğu bilgisini alsak dahi (bu aşıların elimizde ulaşması yillar bulabileceğini bilsek bile) toplumsal korku buyuk bir oranda hafifleyebilir.

Insan psikolojisi enteresandir ustadim
Gerizekalı insanlığın çoğu bundan kurtulsa bile ortalama 50 sene sonra zaten yok.

Ölüm düşüncesinin modern felsefenin içinden çıkmasını savunan ve uygulayan şerefsiz kedi sevici erwin schrödinger e selamlarımı iletiyorum

FIBA, #COVID19 salgını sonrası oyuncuların, koçların, yetkililerin ve taraftarların sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla 13 Mart itibariyle bütün basketbol organizasyonlarını durdurduğunu açıkladı.

Bu tip pandemik salgınlar maalesef toplumsal psikoloji bakimindan bircok sorun teskil edebiliyor. En kolay ornegi suan dunyada Çin ve halkına karşı oluşan negativite. Bazen ırkçılığa kadar gidebilen durumlar.

Toplumsal korku bircok durumdan korukleniyor suan:
Virus hakkinda misal nispeten az bilgi sahibi oldugumuz için korku olusmus durumda. Okudugumuz ve gordugumuz dramatik vakalar da toplumda korkuyu arttirmakta. Birde bir durum nekadar yakın tarihte olursa, toplumda korku okadar artabiliyor. Belkide en onemli toplumsal dusunce: lack of control. Yani hastaligin kontrolumuz disinda geliştiğini dusunme. Toplumsal paniği en fazla tetikleyen durum diyebiliriz.

Coronaya karşı aşılar hazir olduğu bilgisini alsak dahi (bu aşıların elimizde ulaşması yillar bulabileceğini bilsek bile) toplumsal korku buyuk bir oranda hafifleyebilir.

Insan psikolojisi enteresandir ustadim

@Sertan Nalbant

Fazla ileriye gitmeye gerek yok. Bu konuda yazilip cizilenlere bakmak yetiyor :D

Ha nekadar uzucu olsa da bu durum, toplumsal psikoloji altında kolay anlatilabiliyor.

Çin'in nufusu suan 1.5 milyara yakin. 80 bin civari Corona vakası tespit edilmis ve bunlardan 3000e yakını ölmüş. Bu hastalıktan ölme riski Çin de %0.00002 civari diye hesap edilmis

İran, Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) ülkede şu ana kadar 354 kişinin ölümüne yol açan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede kullanılmak üzere 5 milyar dolar kredi talep etti.

Gerizekalı insanlığın çoğu bundan kurtulsa bile ortalama 50 sene sonra zaten yok.

Ölüm düşüncesinin modern felsefenin içinden çıkmasını savunan ve uygulayan şerefsiz kedi sevici erwin schrödinger e selamlarımı iletiyorum

Abi kedi sevici diyince aklima Adnan Oktar geldi bir an

Ortaçağda insanlar vebadan ölüyordu. Avrupa’da binlerce insanın öldüğü söylenir vebadan. 21. Yy’de gripten ölüyor.

Ya arkadaş ABD de tespit edilen toplam vaka sayısı 1500-2000, yarısı ünlü.bu kadar Rastlantı olamaz.

Virüs üzerinden ciddi manipülatif oyun var diye düşünüyorum artık.

Abi yakında evlenince banada zorla unuttururlar bunlari.. Relaks. Senlik bir durum yok yani :D Toplumsal erkek psikolojisi diyelim.

Bu arada 50 mesajdir aslan uye rutbesi altinda yaziyorum. Hic tebrik etmedin. Gozumden kacmadi degil..
Farkındayım da benim hoşuma gitmedi ya.

Sarı İbo olarak kodlamışım seni kafamda, mesajlarını atlıyorum sürekli.

Yine de tebrikler

@Sertan Nalbant

Fazla ileriye gitmeye gerek yok. Bu konuda yazilip cizilenlere bakmak yetiyor :D

Ha nekadar uzucu olsa da bu durum, toplumsal psikoloji altında kolay anlatilabiliyor.

Çin'in nufusu suan 1.5 milyara yakin. 80 bin civari Corona vakası tespit edilmis ve bunlardan 3000e yakını ölmüş. Bu hastalıktan ölme riski Çin de %0.00002 civari diye hesap edilmis
Her türlü pisliği yiyenlere ırkçılık yapmak mı toplumsal psikoloji ve üzücü?

Geç ya şu hümanist tavırları.

Farkındayım da benim hoşuma gitmedi ya.

Sarı İbo olarak kodlamışım seni kafamda, mesajlarını atlıyorum sürekli.

Yine de tebrikler
ERiLyR6XYAAHtqY.jpeg.webp

ben yılbaşında faranjitli gripli hasta olmuştum. hastalık sonrası aralıksız bir ay öksürdüm. ciğer filmine bakınca doktor sağlam bi zatürre geçirmişsin demişti.
ulan yoksa geldi de geçti mi
Ocakta askere gittiğimizde 18 günlük askerlik sürecinde herkes bronşit yada zatüre oldu. Hatta bir kişi yemin töreninin gecesinde öldü. Belkide ilk coronavirus kaybımızı o zaman yaşadık çünkü hastalık aşırı hızlı yayıldı 6000 kişiye.

Her türlü pisliği yiyenlere ırkçılık yapmak mı toplumsal psikoloji ve üzücü?

Geç ya şu hümanist tavırları.

Genelleme yapiyorsun adminim. Sorun burda başlıyor işte. Irkçılığın temeli bu zaten. Avrupa da da cokca hissediyoruz. Bende tabi igreniyorum bazi Çinli insanlarin yemek kulturunden. Ama halk içinde buyuk farkliliklarin oldugunu bilmek önemli. 1.5 milyar insandan bahsediyoruz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt