Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çin bitiriyor artık virüsü. İtalya da çok kişi kaybetse de 2-3 hafta içinde mümkün olduğunda kısıtlayacaktır. Şu an ilk hastalığa yaklaşımı ve genel nüfus özellikleri gereği İspanya büyük tehlikede, onlar da İtalya gibi yakın zamanda 180 ölümlü günler geçirebilir ama onlar da kısa sürede sayıyı kısıtlayacaktır. İran bile ölümleri çift hanelere indirdi ki bu ülkelerin ilk ölümler çıktığında ne kadar pervasız olduklarını, gripten kaç kişi ölüyor yav diye kendini avuttuklarını unutmamak lazım. Ne yazık ki dünyanın geneli virüsün kendisine de, ölüm sayılarına da çok kötü yaklaştı ilk aşamada. Ölüm Almanya'da da oldu, Avustralya'da da. Bunlar da başta yavaş hareket eden ülkelerdi ama en azından vatandaşlarının çabasıyla daha uygun reaksiyon gösterdiler.

Bu virüs aşısı, tedavisi bulunana kadar insanların ve devletlerin çabasıyla zaten bitecek gibi. 60 milyon, 80 milyon rakamları çok ütopik geliyor bana. Daha kimse virüse önem vermezken bile 5000 kişi öldü 3 ayda, bu kaotik rakamlar için bu virüsün en az 50 yıl aynı ritimde insan öldürmesi lazım ki bu süreçte birbirinden alternatifli en az 50 farklı aşı çıkarırlar piyasaya. Çoğu bilim kurulunun söylediği gibi sıcaklıktan filan bağımsız olarak virüs mutasyona uğrayıp daha kötü bir şeye dönüşmediği sürece (ki mutasyonla ölümcüllüğünü tamamen kaybetme gibi bir ihtimal de var) taş çatlasın 2 aya tamamen etkisini kaybedecektir. Bu süreçten sonra da dünyanın Çin gibi ekonomik olarak büyük, hijyen, yaşayış ve kültürel olarak ise çağın gerisinde ülkelerle daha seviyeli olması ve lafta ''dünya devleri''nin de genel sağlık hizmetlerine çok daha yoğun şekilde eğilmesi gerekiyor. Değil Covid, Ebola gibi bir virüsün bulaşıcılığı 200 kat artsa bile dünyanın 3 aylık süreçte bundan çok daha iyi reaksiyon vermesi gerekiyordu.
Henüz erken ve güncellemeler devam ediyor ama İtalya bugün ölüm raporlamadı.

Böyle bir sey var...

Ministerpräsident Armin Laschet bestätigte in einer Pressekonferenz, dass der Semesterstart auf den 20. April verschoben wird. Ab Montag (16. März) seien die Schulen geschlossen. Für Abschlussjahrgänge soll sichergestellt werden, dass bevorstehende Prüfungen durchgeführt werden können.

Yok orasi dogru zaten.

Ama su an hala kis sömesterinin sinav dönemi var üniversitelerde. Digerlerinde durum nedir bilmiyorum ama RWTH benim eski okulum oldugu icin avcumun ici gibi taniyorum. Hala sinavlar yaziliyor, demin biraz göz gezdirdim ögrenciler isyan ediyor bu nasil bir sorumsuzluk diye. Sonucta virüsün en cok yayildigi yer Aachen'in 25-30km uzakliginda ve oradan günde yüzlerce ögrenci geciyor tren vasitasiyla.

Hayallerimdeki ülkede 117 vaka varmış. Ne istediniz ulen İzlanda'dan, gözden uzak mini mini bir adacık

IMG20200313173326.webp

Yine kruvaziyer yanaşmış ne anladık bu işten. İnşallah temizdir.

Bizde gerçekte 2 kişiyse tebrik etmek lazım herkesi ama 2 kişiyse tabi

Henüz erken ve güncellemeler devam ediyor ama İtalya bugün ölüm raporlamadı.

Dün 180 gibi bir şey açıklamışlar, bugün de 150-160'la filan kapatabilirler. Zaten hastalığın peak'i bunlar, oradan itibaren düşüş başlıyor. Çin de bu şekilde düşürdü ve hatta İran da. İtalya tüm pervasızlığına rağmen nüfus ve imkan olarak bundan iyi olduğu için umuyorum daha kısa sürede çift hanelere düşecektir ama yine de en azından 4-5 gün daha 100 bandında dolaşacaklardır. Şu an Avrupa'daki en büyük tehlike İspanya gibi, onlar da bitirdikten sonra Avrupa'daki vakalar da Çin'deki gibi normal boyutlara düşecektir. Bu lanetin tek getirisi en pislik Avrupalılar'dan, işine geldiği kadar temiz Türklere kadar herkese hijyeni öğretmesi oldu. Tabii en büyük öğretiyi pisboğaz Çinlilerin alması lazımdı ama o konuda bu virüsten sonra ne durumda olacaklar zaman gösterecek.

Sıkıntılı süreç bundan sonra başlıyor 1-2 vaka arasında yaklaşık olarak 2-3 gün var bu süre zarfında bir kaç kişiye bulaştırmış olabilir bence daha ciddi tedbirler almak gerekiyor önümüzdeki hafta artış ciddi şekilde hızlanmaya başlayabilir böyle olmaması içinde ciddi kısıtlamalar yapılması gerekir

Bilim kurulu açıklaması yapilacakmis, tabi belirtilen saatte yine başlamadi. Değişik mesajlar okudum ölüm içerdiği ve yeni bir sürü vaka olduğuna dair umarım yalandır ya.

Çok kritik bir eşikteyiz

Yapılan duyurun ardından 9 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar şehir dışına çıkmak için yollara döküldü. E-5 Edirne istikameti Haramidere mevkisi ve Beylikdüzü mevkisinde durma noktasında geldi.

Bizim insanımız akıllanmaz ya

Sıkıntılı süreç bundan sonra başlıyor 1-2 vaka arasında yaklaşık olarak 2-3 gün var bu süre zarfında bir kaç kişiye bulaştırmış olabilir bence daha ciddi tedbirler almak gerekiyor önümüzdeki hafta artış ciddi şekilde hızlanmaya başlayabilir böyle olmaması içinde ciddi kısıtlamalar yapılması gerekir

Geç kaldık bence yurtdışından gelen herkes kontrol adına alınmalıydı şimdi ne yapsan boş.

Geç kaldık bence yurtdışından gelen herkes kontrol adına alınmalıydı şimdi ne yapsan boş.
3 hafta öncesinde söylemiştim yurt dışından hiçbir şekilde uçak almamak lazımdı üstüne de sınırları tamamen kapatıp gemi ve araç ulaşımlarını da engelleyip tamamen içe kapanmak gerekiyordu.

Şu an kuluçka süresinde olan belki de 100'lerce insan var kuluçka süresinin 21 güne kadar çıktığı biliniyor şu an bile tedbirler yumuşak illa ki sayı arttıktan sonra ciddi önlemleri düşünüyorlardır ama başta alsalar bu iş uzamadan çözülebilir.

3 hafta öncesinde söylemiştim yurt dışından hiçbir şekilde uçak almamak lazımdı üstüne de sınırları tamamen kapatıp gemi ve araç ulaşımlarını da engelleyip tamamen içe kapanmak gerekiyordu.

Şu an kuluçka süresinde olan belki de 100'lerce insan var kuluçka süresinin 21 güne kadar çıktığı biliniyor şu an bile tedbirler yumuşak illa ki sayı arttıktan sonra ciddi önlemleri düşünüyorlardır ama başta alsalar bu iş uzamadan çözülebilir.

Biz bunları söyledik diye çok bilmiş olmuştuk termal kamera koyarak sadece kendilerini kandırdılar.

Sağlık Bakanı Koca: Ülkemizde Vaka sayısı 5'e yükselmiştir. Vakalıların hepsi birbirine bağlantılı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt