Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzmanları dinliyoruz, makaleler falan okuyoruz da altyapı olmadığından bazı basit şeyleri oturtamıyorum bir türlü. Şimdi ülkeler katı biçimde karantina uyguladı, tecrit uyguladı falan derken virüsün bulaşma olayı gerilemeye başladı ve en nihayetinde de salgın olmaktan çıktı diyelim. Dünya üzerinde kabaca 8 milyar insan var, devletlerin %100 kesinlikte bütün vakaları takip etmeleri imkansız bir şey. Bu bilgi ışığında karantinalar kaldırıldığında yeniden salgına dönme ihtimali yüksek değil mi ? Neticede bütün bu salgın 1 vakadan yayıldı deniyor, 1 vakadan pandemiye dönüştüyse neden tekrarlanmasın ki, re-mutasyon- bağışıklık kazanılması falan deniyor da virüsün ne yapacağı tam bir muamma tam anlamıyla random öngörülebilirlilik çok düşük.

Etkin biçimde küresel aşılama vs olmadığı takdirde geçerli tabi bu sorum. Şöyle bu konuya hakim tıp ekolünden gelme biri cevaplasa süper olacak.

Uzmanları dinliyoruz, makaleler falan okuyoruz da altyapı olmadığından bazı basit şeyleri oturtamıyorum bir türlü. Şimdi ülkeler katı biçimde karantina uyguladı, tecrit uyguladı falan derken virüsün bulaşma olayı gerilemeye başladı ve en nihayetinde de salgın olmaktan çıktı diyelim. Dünya üzerinde kabaca 8 milyar insan var, devletlerin %100 kesinlikte bütün vakaları takip etmeleri imkansız bir şey. Bu bilgi ışığında karantinalar kaldırıldığında yeniden salgına dönme ihtimali yüksek değil mi ? Neticede bütün bu salgın 1 vakadan yayıldı deniyor, 1 vakadan pandemiye dönüştüyse neden tekrarlanmasın ki, re-mutasyon- bağışıklık kazanılması falan deniyor da virüsün ne yapacağı tam bir muamma tam anlamıyla random öngörülebilirlilik çok düşük.

Etkin biçimde küresel aşılama vs olmadığı takdirde geçerli tabi bu sorum. Şöyle bu konuya hakim tıp ekolünden gelme biri cevaplasa süper olacak.

Yalnız çok karizma 1 virüs kendisi abi. ismi de, görüntüsü de öyle.

bilmem katılır mısın

Umreden 21.000 kişi daha ülkemize gelecekmiş
images

Marasta suriyelileri dovenler umreci katliami yapar mi?

Umreci katliami olmasini istemeyiz, onlem alinsin. Yoksa katliamlari bu topraklarda sadece umreciler mi yapiyor? Aklimda deli sorular...

Milletin uyarılara uyarak sağ duyulu davranacağını falan varsa halkımızın din özelinde konuya nasıl baktığını anlatan bir video olmuş. Tekrar paylasıyorum.

Sağlık bakanı ve içişleri bakanını tebrik ederim özellikle tek derdi kılıçdaroğlu olan içişleri bakanı ayrı bir şekilde tebrik ediyorum. Ulaştırma bakanına saygılarımı gönderiyorum.
Öğrenciler ile tam yayılamayacağını düşündünüz umreciler ile altın vuruşu yapacağız sanırım.

Lan aklım almıyor nasıl bir ülke ya sadece öneride bulunuluyor. Bizim insanımızda ayrı bir mal kimse kusura bakmasın ne oldu lan koştun gittin umreden geldi diye ne oldu din point mi kastın allah seni mi fark etti nedir derdiniz oturun götünüzün üstüne. Yasaklayacaksın kardeşim evinden çıkanı evine ziyaretçi alana 10 bin lira ceza vereceksin bu kadar sorumsuzluk olmaz olamaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt