Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
20 senedir psikolojik olarak ebemize atlayanlar hayırlısıyla fizyolojik olarak da işimizi bitirecek gibi görünüyor.

Olaganustu hal ve sokaga cikma yasagi da erkenden getirilmeli

Yoksa su an alinan onlemlerin bir anlami kalmaz

Ülkede 6 vaka var diye olayı küçültmeye çalışmak nedir yahu. En son vaka 10 gün önce ülkeye giriş yapmış 6 mı yani emin miyiz.
Test etmezsen vaka sayısını bulamazsın. Kimsenin paniklediği yok ama insanlar korkuyor korkması da normal milletin ailesinde hastası var bağışıklığı düşük olanlar var. En son korkmayın diyen son 3 ülkede bugün karantina var.
Ülkede korkmayın ne olacak durumu hakim olduğu için millet fıldır fıldır şehir değiştirdi, avmler full atıyor.
Millet korkuyor çünkü bizim allahımız varcılar olan bir ülkedeyiz, 60 yaş üstüne laf anlatamıyorsun burada hatırlatayım. Belki hollanda da el öpme gibi bir adet yoktur ama bu ülkede yaşam bunun üzerine kurulmuş vaziyette.

Benim olayi kuculttugum falan yok. Burada 12 kisi vefat etti ve her yeni gun vaka sayisi artiyor. Bunlarin hepsi 70+ yas. Sizin yaslariniz buyuk ihtimal 17 - 40 arasidir. Bu yas grubunun bu kadar panik yapmasi bana gereksiz geliyor. Alirsin onlemi olur biter. Benim sahsi fikrim cok panikliyorsunuz gibi. Hasta olan bagisikligi zayif olan kisi evden cikmaz. Bizim Allahimiz var olayina girmenin anlami yok: sen tedbirini alacaksin dedigin gibi takdir Allahin.

Benim olayi kuculttugum falan yok. Burada 12 kisi vefat etti ve her yeni gun vaka sayisi artiyor. Bunlarin hepsi 70+ yas. Sizin yaslariniz buyuk ihtimal 17 - 40 arasidir. Bu yas grubunun bu kadar panik yapmasi bana gereksiz geliyor. Alirsin onlemi olur biter. Benim sahsi fikrim cok panikliyorsunuz gibi. Hasta olan bagisikligi zayif olan kisi evden cikmaz. Bizim Allahimiz var olayina girmenin anlami yok: sen tedbirini alacaksin dedigin gibi takdir Allahin.
Paniklediğim falan yok yanlış algılamışsınız evimde oturuyorum, günlük rutinim olan ürünümü geliştiriyorum. Sabah pazara gittim, öğleden sonra gündelik market alışverişimi yaptım. Bizde hayat normal.
Ölüm yok diye öldürmeyecek değil.
Evde duruyorsun diye hastalık sana gelmeyecek değil. Bilmediğimiz bir hastalığımız olma durumu var mı var.

İnsanların ailesinde kronik hastalığı olanlar var diyorum. Umarım bu sefer anlarsınız.

adam çok ciddi knk
evillol.gif

Paniklediğim falan yok yanlış algılamışsınız evimde oturuyorum, günlük rutinim olan ürünümü geliştiriyorum. Sabah pazara gittim, öğleden sonra gündelik market alışverişimi yaptım. Bizde hayat normal.
Ölüm yok diye öldürmeyecek değil.
Evde duruyorsun diye hastalık sana gelmeyecek değil. Bilmediğimiz bir hastalığımız olma durumu var mı var.

İnsanların ailesinde kronik hastalığı olanlar var diyorum. Umarım bu sefer anlarsınız.

ben zaten genel anlamda demistim panik havasi var diye.

Dikkatimi ceken bir sey. En kuzeydeki ulkelerde vaka sayisina oranla olum orani en dusuk yerler. Guneye indikce olu sayilari kat ve kat artmaya basliyor. Mesela iskandinav ulkelerinde 1000 vakaya karsi 1, bilemedin 2 olu olurken Italya , ispanya gibi daha sicak ulkelerde olum oranlari 3-7% gibi olabiliyor. Acaba o soguk ulkelerin insani gribal enfeksiyonlara karsi daha mi dayanikli? Bu ulkelerin insanlari hayatlarinda bir cok kez grip olmustur.

En üsttekilere bile varmaya başladı
Herkese vardi

Bunun makami mevkisi olmaz ki

Onlar test ediliyor sadece

Bizde mesela gelip beni test edecek halleri yok ya

Genc nufusumuz fazla, avrupa'nin en kalabalik nufuslarindaniz

Batida muadilimiz italya/almanya olabilir

Doguda iran diyebiliriz

Durumlari ortada, bizim de gelecegimiz nokta belli

Mevzu olavildigince geciktirmek

Ve elbette zamana yayip saglik sisteminin cokmesini engellemek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt