Valla ben bakanı çok suçlamıyorum. Kusursuz iş yapmadığı kesin de elindeki şartları, imkanları da görmek lazım. Normal şartlarda bu virüsün 2 haftada anasını laciverte boyayabilecek İngiltere en düşük seviyeden önlem açıklamış, Almanya %60-70 kadar nüfusu öngörmüş, dünyanın en büyük ekonomisi, devi bile Wallmart'a 2 test kiti koyup işi vatandaşa bırakmış. Türkiye'nin eti budu ne ki ne yapacak? Yurtdışını takip etmediğim için bilmiyorum ama adam sağlık bakanı olarak her gün çıkıp dışarı işiniz yoksa çıkmayın, çıkarsanız da elinizi-yüzünüzü temiz tutun diyor daha ne yapacak? Zaten toplu karantina, zorunlu izinin muhattabı bile değil. Dünyanın en büyük ülkelerine diz çöktürmüş bir salgında çırpınıyor adam işte. En baştan yenilmeye mahkum bir savaşa çıkmış zaten. Keşke tam bağımsız bir ülke olsak da sağlık bakanı da bu virüs karşısında maddi-manevi ülkenin bütün kaynaklarını gönlünce kullanabilse. Öyle bir şey olmadığına göre Hatay Valisi gibi ortaya atılan bu adama da çok fazla kabahat bulmanın lüzumu yok.