Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Devleti aldığı önlemler konusunda tebrik ediyordum ama artık edemiyorum. İş yerleri açık. Çalıştığım yerde 280 kişi çalışıyor. Ruh hastası gibi elimde dezenfektan dolaşıyorum. Bir yere dokundum mu elimi sabunluyorum. İş yerinden hala tık yok. Tamam iş yerini kapatmayalım ama çalışan sayıyı düşürelim. Zorunlu yıllık izinler verilsin. Zaten iş yok 280 kişi niye bir arada. Dışarıdan gelen müşteriler de cabası. Korkuyorum. Hasta olup eve bulaştırmaktan korkuyorum. Babam koah hastası. Ona korkuyorum.

ekonomi uzmanlar 2008 krizden daha kötü bir kriz bizi bekliyor diyorlar

Bu kafayla Turkiyede hareket edilse nolurdu acab
İngiltere'nin yapmaya çalıştığı "toplumsal bağışıklık" imiş. Bu hastalık zaten yayılacak sağlık sisteminin çökmemesi için bunu uygun bulmuşlar.
1584432009060.webp

Şekildeki grafikte 2 farklı senaryo var. İkisinde de nüfusun %60'ına hastalık bulaşıyor. Ama sarı çizgide her şey 5 ay içinde olup biterken kırmızı çizgide 8-9 aya çıkıyor. Bu sürenin sonu yine önümüzdeki kışa denk gelmesi yüzünden karantina uzar bütün sistemler çöker diye düşünüyorlar.
Bunun yerine yüksek risk grubuna mümkün mertebe izole edip (yine de öleceklerle ölürler diyip) kalanları hastalanın, bağışıklık kazanın diyerek serbest bırakmışlar.

Ayakta tedavi ne yahu, grip oldugunda bir iki hafta evde dinlenip, atlatmiyormusun?

Bunun hastane boyutu sadece cok ufak kesim icin gecerli, solunum sorunu yasanan durumlarda.

Ne kadarı solunum sorunu yaşayacak bunla ilgili kesinlik yok ki? Ayrıca bu bir grip değil. Dr.Mehmet Ceyhan solunum sıkıntısı olsun olmasın kesinlikle hastaneye gidecek diyor. Ayrıca %100 hastaneye yatıyor ve mutlaka herkes negatif basınç odasında izole edilmeli diyor.

Soylenen sayilarin aksine daha fazla kisiye bulasti corana virusi! Genclerde ve cocuklarda cok agir semptom gostermedigi icin cogu kisi corana virusune kapildigini fark etmiyor. Ve suan Soylenen sayilar sadece test edilen hastalara gore, bana gore Turkiyede 47den daha fazla kisiye bulasmistir.

Unutmayin kidemli insanlar ve zenginlere bu hizmet ilk veriliyor, sonra saglikta calisan doktorlar ve son olarak kritikk hasta olan vatandaslar.

47 sayisi olarak dusunmeyin, bu virus hesap edemeyeceginiz kadar hizli yayilan bir virus. Hasta ve yasli insanlara sahip cikin!! Ne olur olmaz, 1 metre mesafe koyun araniza ve bol bol elinizi yikayin.

Haaa birde enzekte kullanin, kolanya vi boka yaramiyor

Avrupadan korona tahliyesi baslayacakmış cavusoglu açıklıyo. 3614 kisi getirilecekmis. 14 gun karantinada kalacaklar.

48 yasindaki koronali öldü az önce VIYANADA!! 4 oldu

GENCLERDE ARTIK TEHDIT ALTINDA!!!!

Dünyada en az test yapan ülkeymişiz.Bu kadar az testte 47 kişi bulduysak testler arttıkça sayıda artacaktır.
Zaten avrupa ülkeleri virüsü halka yayıp yaşlıları koruyarak bağışıklık üzerinde duruyor bizde hiç birşey yapmazsak
aynı yere gideriz yaşlıları korumak önemli yoksa çok can kaybederiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt