Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tamamen karantina ve özellikle işyerlerinin kapatilmasini yapamaz bence reis çünkü şu an bile ekonomi ona inanilmaz etkilendi Almanya Fransa vs mevcut ekonomisiyle karantinayi ekonomik olarak idare edebilir peki bizim ekonomi idare edebilir mi ?
İdare etse bile,reis salgın bittikten sonra vergilerle alayımızı silkip atar.

kapitalizm öldürmeye devam edecek!

Ne kadar çok test yapılırsa, o kadar çok vaka çıkıyor aslında. Test mekanizmalarımız yeterli mi acaba, bunu bilmiyor ve merak ediyorum.

2003'te ortalığı kasıp kavuran SARS toplam 916 kişiyi öldürmüş.

Almanya'dan bildiriyorum. Dün sabah saatlerinde hükümetin emri üzere Almanya genelinde hemen hemen her şirket çalısanlarına bildiri gönderdi.
İş yerlerinde kantinler kapatılıyor, ayrı ayrı yemek molası, temas yasağı ve 2 metre mesafe zorunluluğu getirildi.
Eşim hastanede çalıştığı için izin aldım patrondan, home office yapıyorum. Ofise nezaman döneceğim belli değil.

Borsa yokuş aşagı gidiyor, devlet destek mesajları veriyor. Kısa vardiye çalışma ülke genelinde yayılabilir.
Zarara uğrayan her şirket devlet desteği alıcak. Ülke genelinde marketler açık ama hizmet şekilleri bir kaç güne değişebilir.
Ağustos-Eylül ayından önce aşı beklenmiyor. Önde gelen virologların satır aralarında söyledikleri korkutucu.

Bir işler dönüyor, bu sefer sanırım gerçekten ciddi bir tehdit ile karşı karşıyayız.
İtalyadaki Mortalite oranının yüksek olmasının sebebi ise Çin gibi gizlemeye çalışmadıklarından kaynaklanıyor.
Yani güvenilir sayılar arıyorsanız İtalyaya bakın. Çin bir bok yedi ve bunun hesabınıda vericek.
Sayıları gizleyerek belki kendi halkından kurtuldu ama dünyaya yayılmasında öncü rol oynadı, hastalığın ciddiye alınmamasına yol açtı.

2020 yılı için hedeflerim sağlıklı ve huzurlu bir yaşam biçimiydi.
Benim için artık tek hedef hayatta kalıp yakınlarımı korumak.

Vakaları takip etmek isteyenler

1584438236214.webp

Son düzenleme:
2003'te ortalığı kasıp kavuran SARS toplam 916 kişiyi öldürmüş.

Hatırladığım kadarı ile sars ın insandan insana bulaşma riski çok çok düşüktü coronaya göre.Fakat şuda var.Dünya Sağlık Örgütü (WHO), domuz gribi nedeniyle dünya genelinde 12 bin 799 kişinin öldüğünü açıkladı.2009 daki nufüsün şimdiye göre az oldugunu varsayarsak şimdinin 30 bini diyebiliriz.

Son düzenleme:
Haklısın, ama toplumun bir kesimine hakaret eden birisi olduğunda genelde hakaret ediyorum.

Anladım. Problem değil. Gerzekçe yorum yapmanın toplum sağlığına bir zararı yok; ama çomar olup çomarca davranmanın topluma çok büyük zararı var.

Hocam bilmiyorum bana mantıklı gelmiyor
sebebi ise daha ne ilacı ne aşısı gelişstirilmiş
ya dogru rakam vermiyorlar yada başka naneler var bu işte

ben en cok doğu türkistanı düşünüyorum orada hiç vakka yok mu?
Dünya Sağlık Örgütü çalışanları Çin'de ise eğer zor saklarlar bence. Ki hastane dikti adamlar düşmemiş olsa neden kapatsınlar? Ya da en azından sosyal medyadan yahut başka kaynaktan Çin'de durumun hala kötü olduğu paylaşılırdı bence.

RKI nin aciklamalari hic ic acici degil resmen icimi karartti sabah sabah

-sürec dalga dalga 2 sene sürecektir
-asi en erken bahar 2021 cikarmis
- dünya toplumun 60% 70% i yakalancaktir 2 sene icinde

Dünyada 8 milyar insan varsa
70 % 5.6 milyar yapar
2% si ölümle sonuclanirsa 100 150 mio ölü demektir
Evet ütopik ve gercek disi geliyor banada rakamlar ama bilim adamlarin dedikleri cikarsa y. yedik demek

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Kusura bakmayın anlamadığım bir nokta var, sıkı önlemler alınmazsa İtalya gibi olabiliriz deniliyor, peki İngiltere ve Hollanda gibi ülkelerde ölüm oranı neden bu kadar yüksek değil. Eğer nüfusla alakalı ise bizim nüfusumuz da genç sayılır.

3 4 gun once olu sayisi 4000 civarindaydi, simdi 7100 olmus

Biraz delice gelebilir ama devlet şöyle bir uygulama üretse önüne geçebilir mi bunun.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilse ve 16 gün boyunca kimse dışarıya zaruri durum dışında çıkmayacak diyecek. Haliyle birbirine bulaştırma oranı yok olacak denilecek kadar az olacak. Şimdi burada önemli şey, eğer hastalığı olanla varsa 184'ü arayacak ve evdeki her birey karantinaya alınacak. 16 gün sonunda kimin hasta kimin hasta olmadığı ortaya çıkacak. Kalanlar hayatına devam edecek diğerleri tedavi olacak. Bu olay dünyada çözülene kadar giriş çıkışlar yasaklanacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt